Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mért nem hiszek már benne?...

Mért nem hiszek már benne? Talám már nagylettem és rájöttem.14/L

Figyelt kérdés

Mikor gyerek voltam (8-9 éves) még jártam templomba, de akkor is nagy kényszerrel. Apám nem volt istenhivő ember, de anyám igen. Mégis, nem volt Bibliánk. Csak vallásoráról ismerem a vaskos könyvet, meg a képes változatát, mit még Ernő papbácsi mutta. Mindig, mikor nem nézett oda a jelenések könyvét olvastam, érdekesnek tartottam.

De ahogy haladtunk a vallástürténelemmel, és más egyébb téren is müveledtöm, rájöttem valamire:

Ez az egész "kereszténység" sőt talán az összes többi vallás is egy nagy hazugság, sőt az hogy "pogány" mint fogalom nem létezik.

Mert nézzük csak meg:

Regen az emberek több istenben hittek. Mi lett velük? eltüntek... mert nem voltak valodiak. De a mostani vallás mégis rájuképitkezik:

pl. a sumérok kigyoistene, mint gonosz. Poszeidon hatalom szigonya- mint ordog. Egyszeruen probálták ijesztővé tenni, azt ami régen jónak számitott. De ez még kevés, ott van még sok más dolog is:

Mért volt inkvizició? Jön is a válasz, amit belémneveltek: "Mert a régi emberek sok vallást alapitottak, de aki megtagadta a "hamis" vallást azt elengedték. Sajnos sok szabadszellemu nő halt meg igy, tobb millio. De en nem hiszem hogy ezért. Ezt most nézzük politikai szemmel: Ha sok ember átpártol akkor ki izet adot? senki...

És még sok más: Mért nem lehetnek papok a nők, ha Istenben mind két nem benne van? "Mert Jézus is férfi volt" jön röngtön a válasz. De ha megint más szemmel nézzük, én igy gondolom: Mert egy olyan társadalomban ahol a férfi dominált, nem tudtak volna elfogadni női személyeket, és mivel szerintem ezt az egészet kitalálták, a kitalálok is a férfi nemet istenitették, ezért férfi minden angyal, apostol, püspök stb..

És a sok háboru is! Mindet ők generálták.. Mert befolyásolták a világot, és uralkodtak. A papjaik is romlottak voltak, mindig jol éltek, romlottak voltak, de veleéig. Hopkinst is megkétrte a pápa hogy ne boncolgassa hogy ki termtette a világegyetemet, és más nagy felfedezőket is elrettentetek. Ezernyi meg ezernyi kulturat romboltak le mert "pogányok" voltak, a maja civilizációt is a hitérités irtotta ki. Szerintem ők báránybörbe bujt farkasok, és ha létezik is isten, mára már csak nagyon, nagyon kevés része igazi ennek a mesének

2015. okt. 4. 12:39
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
55%
Először is: még most is gyerek vagy, nagy csak termetben lettél. Egyoldalúan, keresztényellenesen látod a világot, még ha van is igazság abban, amit írtál. Ahhoz, hogy valamit egyértelműen el tudj utasítani, vagy befogadni, ismerni kell. Úgy hiszem, az ismereteid hiányosak.
2015. okt. 4. 12:53
 2/28 anonim ***** válasza:
74%

"Mért nem hiszek már benne? Talám már nagylettem és rájöttem."

Ismerek 14 évesnél jóval idősebben megtért embereket, úgyhogy nem ezen múlik...

14 évesen pedig hidd el hogy nem úgy gondolkodsz még mint egy felnőtt. Persze gyerek se vagy már, kamasz vagy.

"Mért nem lehetnek papok a nők, ha Istenben mind két nem benne van?"

Református vagyok és édesanyám és nagymamám is lelkész. Katolikusok álláspontját én sajnos nem tudom elmondani, mert nekem más az álláspontom.

"És a sok háboru is! Mindet ők generálták.. Mert befolyásolták a világot, és uralkodtak."

Nekem hívőként annyi közöm van a keresztesháborúkhoz, mint ahhoz, hogy a magyarok végigrabolták Európát a Honfoglalás után...

Utóbbi időben pedig nem hiszem hogy bármelyik keresztyén egyház a világpolitikát irányítaná... :)

2015. okt. 4. 13:06
 3/28 anonim ***** válasza:
58%

Hehe.

14 éves kislány létedre több eszed van, mint a keresztény felnőtteknek.

Csak így tovább! Nagyon okos vagy, hogy kérdéseket teszel fel és gondolkodsz!

2015. okt. 4. 13:40
 4/28 anonim ***** válasza:
2015. okt. 4. 14:26
 5/28 A kérdező kommentje:

Sok az okos -.- a "nagy"-ot nem "nagynak" kell értelmezni , hanem hogy nem vagyok 6 éves aki matricáért csenbenmarad -.-"

És hogy hogy nincs hozzá elég tapasztalatom!? Neked talán több van!? En is hiradot nézek és történelmet tanulok, mint valamikor te is, semmivel sem vagy okosabb (politikailag) mint én, csak sajnos te lenézel masokat, es max. több iskolad van, de ilyen feltevés utan ebben is kételkedek

2015. okt. 4. 14:35
 6/28 A kérdező kommentje:

És még egy érv, ha a fenti nem lett volna elég:

Kibövitem: Mért nem lehetek pap? Amikor gyerek voltam olyan akartam lenni mint Ernőpapbácsi, csak késöbb tudtam meg hogy nemem miatt csak akkor lehetek közelebb Jézushoz mint általános hivó, ha egész életem egyedül élem le egy kolostorba zárva, embert sem láthatok, es nem prédikálhatok. Ettól kezdve keztem cáfolni "a keresztényeket" meg ezt az egész héber nagy-nyavaját, milyen egyház, és milyen Isten az aki a nemek közöt válogat? Aki büntet? De nézi hogy milliok, éheznek, és kapzsiság ezreket ront meg...

2015. okt. 4. 14:38
 7/28 anonim ***** válasza:
48%

Ne érezd kérlek becsmérlőnek, de tényleg 14 éves vagy, és ez sokmindent befolyásol. Mindig azt szoktam mondani, hogy gondolj arra, hogy láttad a világot 10 évvel ezelőtt, 4 évesen. Hasonló eltérésre számíthatsz 10 évvel később, 24 éves korodban is.

Ahogy mondták, kamasz vagy, és ennek megfelelően elkezdted megkérdőjelezni az eddig abszolútnak hitt dolgokat, és ez teljesen rendben van, csak így tovább :) Merj kérdezni, gondolkozni, és legfőképpen ne higgy fenntartások nélkül semminek és senkinek.

De ne gondolod, hogy ennyire egyszerű az egész, nálad és nálam is sokkal okosabb emberek egészen máshogy látják ezt a kérdést. A kereszténység alapvetően nem egy rossz dolog.

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy szerezz ismereteket, gondolkodj mindig kritikusan, de ne ítélj elhamarkodottan. Te vagy a jövő nemzedéke, bízom bennetek :)

2015. okt. 4. 16:33
 8/28 Clark Kent.. ***** válasza:
35%

"Mért nem lehetek pap?"

-->Azért mert az ókori zsidóknál a papok kivétel nélkül férfiak voltak, és Jézus 12 apostola is férfi volt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a nőknek semmilyen szerepe ne lenne az Egyházban. Jézusnak is voltak női követői, és volt egy kevés női Egyházatya is.

2015. okt. 4. 20:23
 9/28 anonim ***** válasza:
39%
Ha zavar Isten viselkedése, legyél jobb nála.
2015. okt. 4. 22:37
 10/28 anonim ***** válasza:
32%
Mindenki jobb nála. Még Sztálin se ölt meg annyi embert, mint Isten.
2015. okt. 4. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!