Miért hiszik el annyian a buddhista tanokat?
5-ösre: "Pontosan ki igazolta és mit mondott?
LEHET, hogy létező személy volt... de nem biztos, hogy egy személy. Ezt mondják ma a tudósok.
Bizonyíték nincs rá, hogy tényleg létezett volna." A zsidó Talmud és római történeírók is feljegyeztek Krisztus életéből jelentős adatokat, melyek egybevágnak az evangéliumokban leírtakkal. És szerinted az, hogy szeretetre tanított, nem érvényes mindenkor? A feltámadásról meg annyit, hogy abban a szkeptikusok is egyetértenek többnyire, hogy a sírja üres volt. Aztán a tanítványok, akik hitüket vesztették a halálakor, valamiért egy idő után mégis elkezdtek téríteni Jeruzsálemben. Mi lehetett az oka? Csak nem Jézus kérte meg őket rá, miután feltámadt? De, szerintem elképzelhető.
"szerintem elképzelhető"
Szerinted. Szerintem meg én fogok majd feltámadni 3 perccel a halálom után. Elképzelhető, nem?
A többi sem sokat számít, amit írtál. Fantasztikus történetek akkor is voltak és ma is vannak.
Mert az ilyen emberekre jellemző, hogy sok kung-fús filmet néztek. Látták a tévében, hogy a szerzetesek a plafonon ugrálva levegőben tízszer megfordlva lebunyózzák a narkós rosszfiúkat... És ekkor elhatározzák, hogy: "Na én is buddhista akarok lenni!"
Általába fogalmuk sincs, hogy mi is valójában a buddhizmus. Úgy képzelik el, hogy filozofálgatással megtanulnak levegőben bukfencből fejebe rugni.
Igazából fogalmuk sincs, hogy abuddhizmusban valójában mekkora aszkézis szükséges.
Mellesleg meg minden kultúrában a másik kultúra a vonzó.
Itt buddhizmus meg hinduizmus is.
Viszont Kínában meg Koreában elképesztően népszerű a kereszténység meg Jézus.
Úgyhogy tökmindegy hova mész mindenütt a másik kultúra lesz a vonzó...
"Mert az ilyen emberekre jellemző, hogy sok kung-fús filmet néztek. Látták a tévében, hogy a szerzetesek a plafonon ugrálva levegőben tízszer megfordlva lebunyózzák a narkós rosszfiúkat... És ekkor elhatározzák, hogy: "Na én is buddhista akarok lenni!"
Ez a szöveg b+.
Mintha a 87 éves, falusi öregapámat hallanám, annyira beszűkült.
"Mintha a 87 éves, falusi öregapámat hallanám, annyira beszűkült."
Sajnos akik nagy buddhisták akarnak lenni a Bruce Lee filmekből azok sem sokkal tágabb látókörűek, nem fogják fel, hogy a buddhisták valójában mekkora aszkéták...
És mint mondtam mindenütt a másik kultúra az érdekes, most itt hiába élvez mindenki a japánokra, ott meg a kereszténység és az itteni kultúra a királyság... Dél-koreában is nézd csak meg mennyi keresztény van.
Miért hisznek el bárkik is bármilyen tant?
Ez lenne a helyes kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!