Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik el annyian a...

Miért hiszik el annyian a buddhista tanokat?

Figyelt kérdés
Mitől hiteles egy olyan vallás/életfilozófia, melyet egy olyan ember hozott létre, aki 30 éves koráig semmit nem tudott a világról, majd egy fa alatt elmélkedve, önmagát sanyargatva hirtelen megvilágosodott?

2015. szept. 25. 23:42
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

5-ösre: "Pontosan ki igazolta és mit mondott?

LEHET, hogy létező személy volt... de nem biztos, hogy egy személy. Ezt mondják ma a tudósok.

Bizonyíték nincs rá, hogy tényleg létezett volna." A zsidó Talmud és római történeírók is feljegyeztek Krisztus életéből jelentős adatokat, melyek egybevágnak az evangéliumokban leírtakkal. És szerinted az, hogy szeretetre tanított, nem érvényes mindenkor? A feltámadásról meg annyit, hogy abban a szkeptikusok is egyetértenek többnyire, hogy a sírja üres volt. Aztán a tanítványok, akik hitüket vesztették a halálakor, valamiért egy idő után mégis elkezdtek téríteni Jeruzsálemben. Mi lehetett az oka? Csak nem Jézus kérte meg őket rá, miután feltámadt? De, szerintem elképzelhető.

2015. szept. 26. 12:20
 12/30 anonim ***** válasza:

"szerintem elképzelhető"

Szerinted. Szerintem meg én fogok majd feltámadni 3 perccel a halálom után. Elképzelhető, nem?

A többi sem sokat számít, amit írtál. Fantasztikus történetek akkor is voltak és ma is vannak.

2015. szept. 26. 12:26
 13/30 Roland G. ***** válasza:
45%
Ő maga sem volt biztos abban amit hirdetett,ugyanis a Brahmanizmus vallását akarta megreformálni,aminek a lényege az volt,hogy az egész világ illúzió,tehát ha ezt most olvasod,akkor nem is létezik,nem valóság.
2015. szept. 26. 12:41
 14/30 anonim ***** válasza:
18%

Mert az ilyen emberekre jellemző, hogy sok kung-fús filmet néztek. Látták a tévében, hogy a szerzetesek a plafonon ugrálva levegőben tízszer megfordlva lebunyózzák a narkós rosszfiúkat... És ekkor elhatározzák, hogy: "Na én is buddhista akarok lenni!"

Általába fogalmuk sincs, hogy mi is valójában a buddhizmus. Úgy képzelik el, hogy filozofálgatással megtanulnak levegőben bukfencből fejebe rugni.

Igazából fogalmuk sincs, hogy abuddhizmusban valójában mekkora aszkézis szükséges.

Mellesleg meg minden kultúrában a másik kultúra a vonzó.

Itt buddhizmus meg hinduizmus is.

Viszont Kínában meg Koreában elképesztően népszerű a kereszténység meg Jézus.

Úgyhogy tökmindegy hova mész mindenütt a másik kultúra lesz a vonzó...

2015. szept. 26. 13:29
 15/30 A kérdező kommentje:
Na igen, az utolsó két válasz jól összefoglalja a lényeget, magam is hasonló okokat látok a soknak mondható 500 millió buddhista mögött. Nem szeretném leszólni egyik világvallást sem, az valóban nem volna keresztényi, meg egyébként nem lenne rossz a reinkarnáció, kipróbálnék más életeket is, de valahogy egyetlen ember kijelentéseit nem tudom olyan szinten komolyan venni, mint a Krisztusba vetett hitet.
2015. szept. 26. 14:05
 16/30 Roland G. ***** válasza:
54%
Plusz az európai emberek kiábrándultak a tradicionális egyházakból s emiatt is nagy a nyitottság a keleti vallások felé.
2015. szept. 26. 14:48
 17/30 anonim válasza:
100%

"Mert az ilyen emberekre jellemző, hogy sok kung-fús filmet néztek. Látták a tévében, hogy a szerzetesek a plafonon ugrálva levegőben tízszer megfordlva lebunyózzák a narkós rosszfiúkat... És ekkor elhatározzák, hogy: "Na én is buddhista akarok lenni!"

Ez a szöveg b+.

Mintha a 87 éves, falusi öregapámat hallanám, annyira beszűkült.

2015. szept. 26. 15:24
 18/30 anonim ***** válasza:

"Mintha a 87 éves, falusi öregapámat hallanám, annyira beszűkült."

Sajnos akik nagy buddhisták akarnak lenni a Bruce Lee filmekből azok sem sokkal tágabb látókörűek, nem fogják fel, hogy a buddhisták valójában mekkora aszkéták...

És mint mondtam mindenütt a másik kultúra az érdekes, most itt hiába élvez mindenki a japánokra, ott meg a kereszténység és az itteni kultúra a királyság... Dél-koreában is nézd csak meg mennyi keresztény van.

2015. szept. 26. 15:34
 19/30 anonim ***** válasza:
2015. szept. 26. 22:02
 20/30 KoDan ***** válasza:

Miért hisznek el bárkik is bármilyen tant?

Ez lenne a helyes kérdés.

2015. okt. 21. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!