Elvakult keresztény családba születtem, vagy minden keresztény ilyen gonosz? Mi a bajuk a nézetemmel a kereszténynek?
Engem nem érdekel a kereszténység, nem hiszek istenben, de elfogadom, hogy mások igen.
Engem nem érdekel a templomba járás, Mária rádió, meg keresztény egyházasdi... Nem hiszem, hogy van egy szakállas öreg ski fentről figyeli Mit teszel, mit nem!
Én a buddhizmust preferálom!
De mindig piszkálnak emiatt!
Kötözködni tudnak, hogy miért ilyen "Ázsia egzotikus hülyeség" vonz, mikor itt van isten meg ilyen hablaty!
Semmit nem tudnak róla, de mikor meglátták, hogy a dalai Láma azt mondta, hogy nincs szívcsakra a Pilisben kiakadtak, szídták, hogy kinek képzeli magát, meg az ősi magyarok is mondták, érezték, hogy itt különleges a hely!És a dalai láma csak Ázsiát élteti!
Mi bajuk a keresztényeknek a buddhizmussal?
Mert ahogy en tudom a buddhisták nem szídják a Pápát Jézust!
Mi a baja a családomnak?
18f
Inkabb az a kerdes, neked mi bajod van?
Es ez csak hirtelen egyik pillanatrol a masikra lett, vagy mi?
Amugy, koltozz el, es ne tartsd veluk a kapcsolatot, es kesz.
"Mi bajuk a keresztényeknek a buddhizmussal?"
Egyik vállalkozás sem szereti a konkurenciát. :D
"Nem hiszem, hogy van egy szakállas öreg ski fentről figyeli Mit teszel, mit nem!"
Hát, ilyen istenképpel nem csodálom, hogy így élsz... Ennek semmi köze a keresztény tanításhoz. Szerintem azért piszkálnak, mert tudatlan vagy. Ha ismernéd a kereszténységet, megfontolnád a dolgot és úgy választanál mást, akkor ám legyen, de így csak egy lázadó maradsz, ami az írásodból is kitűnik.
Egyébként a buddhizmus és a kereszténység elég sok mindenben különbözik. Ettől függetlenül az EMBERT kéne látnunk a másikban, ami mindkét vallásban végtelen érték. Így kéne viszonyulnunk egymáshoz, ahogy ők tették: [link]
Nekem vannak sajnos rossz tapasztalataim magukat buddhistának valló emberekkel, de azzal vígasztaltam magam, hogy tuti nem lehet mind ilyen. Ha már buddhista vagy, akkor mutasd meg, hogy tényleg az vagy és jó ember! Nemde a türelem és önmegtartóztatás a buddhisták legnagyobb erénye? Akkor viselkedj úgy és ne hisztizz, mert különben senki nem fogja elhinni, hogy valóban buddhista vagy.
Én amolyan tibeti buddhista vagyok, soha nem erőltetem a hitem másokra, sőt nem is beszélek róla.
Mivel keresztény kultúrkörben élünk, az a normális, minden más vallás csak mese.
Nem mondom, hogy minden keresztény olyan, mint a családod, a legjobb barátnőm katolikus, soha nem volt e miatt feszültség köztünk. De volt olyan (hitgyülis) akivel meg kellett szakítanom a kapcsolatot, mert másról sem tudott beszélni, mint az ő vallásáról.
És ne feledjük, vannak keresztények, meg keresztény eszméket kiforgató emberek, akik egy sokszor egy hajszállal sem különbek, mint bármelyik véresszájú náci.
Gandhi mondod valami olyasmit, amikor vallási ellentétek miatt voltak zavargások Indiában.
"Ha megölitek muzulmán testvéreinket, én többé nem vagyok hindu."
Kb. így kéne egymáshoz viszonyulnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!