Az itt válaszoló vallásos/istenhívő emberek egy része miért olyan agresszív?
Szerintem mondjuk kettőnél több van. :D
(Lehet rám is igaz, amit írtál egy kicsit.)
mert a legtöbb ember iszonyúan bigott.
Nem semmiért a tanács: társaságban 3 témát kerülj: Foci, vallás, politika.
mit értesz agresszív alatt? Tudsz esetleg linkelni, mert én nem vettem észre annyira még, igaz én csak pár hónapja regisztráltam. Én már láttam többször is, hogy ha egy ateista alulmarad valamelyik vallás képviselőjével szemben, pl mert van válasza a kérdéseire, vagy mert tájékozottabb tudományosan, előveszi az ütőkártyát ,hogy "agresszív" meg "dzsihád/inkvizició" stb
Mindezt persze azzal fűszerezi ,hogy a másik rá akarja ERŐSZAKOLNI a nézeteit, holott csak következetesen megvédte azokat
igen, ebben igazad van, de érdemes tudni, hogy ők a kereszténység köreiben az elenyésző kisebbség, még ha itt hangosak is, nagyon ritka a keresztény aki úgy gondolja, hogy minden "úgy lett lerakva, ahogy most van", aki meg igen az egyéb szempontból sem könnyű eset, valszínű a saját keresztény közösségében is sokan rosz véleménnyel vannak róla.
Az ezoterikus(gonosztikus) nézetek kedvelői pedig ugye mindig és mindenről teljesen lazán kijelentik ,hogy hazugság, nyilván az evolució is sorra kerül
Na igen, abban lehet valami, hogy itt mindkét tábornak a keménymagja kommentel. A keresztények közül a bigott, szemellenzősök, az ateisták közül meg a vitára hajlamosabbak, és a trollok.
A másik, hogy szerintem egy ateistát alapból nem zavarja egy másik ember hite, egy hívő viszont nem bírja ki, hogy ne kezdjen el érvelni vagy győzködni, téríteni. (Persze vannak kivételek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!