Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, ez tényleg így van?

Jehova tanúi, ez tényleg így van?

Figyelt kérdés

Megnéztem EZT A TANÚTVT, magyarul. Ezek után informálódtam egy kicsit. Szeretném megkérdezni, hogy helyes következtetésre jutottam-e? TEHÁT: a szervezet kölcsönad teszemazt 20 milliót, egy királyságterem építésére. (8 millió a telekre, 12 az építőanyagokra és engedélyekre) INGYEN FELÉPÍTITEK, de nem a ti gyülekezeteteké lesz (amire egyébként a törvény lehetőséget adna) hanem a brooklyniaké. utánna törlesztetek, a teljes 20 millát, kamat nélkül. miért??? a világ legnagyobb üzlete: veszek egy telket, engedélyeztetem, megveszem rá az építőanyagot, INGYEN FELÉPÍTIK Isten rabszolgái, ÉS A NEVEMREÍRATJÁK, RÁADÁSÚL MÉG TÖRLESZTIK IS. aztán simán eladhatják, a teljes vételár az övék, a ti gyülekezetetek semmit nem kap belőlle. megkapja a teljes befektetett összeget, plussz az ingyen munkaerő árát,( hiszen az az ingatlan már legalább 30-at ér ha eladja) pl a bécsi bétellel is ez történt.

???

2015. máj. 23. 20:39
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Kedves grkaty köszönöm a kedves soraidat. sajnos, tipikusan, nem a kérdésre válaszoltál. kicsit úgy tűnik, neked üldözési mániád van.köszönöm, hogy agódsz az anyagi helyzetem miatt.úgy gondolom, nekem az átlagnál többet adott a Teremtő, de örülök, hogy te ezt nem akarod csökkenteni. annak is örülök, hogy te ilyen nagylelkű vagy, úgy gondolom, fontos, hogy legyenek ilyen tekintetben hozzád hasonló emberek. azonban felhívnám a figyelmed, hogy a világon nem csak fekete és fehér van. vannak árnyalatok is, amit te, véleményem szerint nem látsz, legalábbis a hozzászólásaidból ezt veszem ki. szerinted valami vagy rossz, vagy jó, vagy fehér, vagy fekete.
2015. máj. 24. 10:29
 12/28 A kérdező kommentje:
Most először tettem fel ezt a kérdést, remélve, hogy segít valaki ezt megérteni, gondoltam,egy vagy több tanú, aki itt kommentel, tud erre normális választ adni. E helyett sértegetsz, és lenézel. Sok helyen olvastam, hogy ez a tanúk "normális" viselkedése, ami miatt sokan erőszakosnak, és agymosottnak tartják őket. Te ezt nem cáfolod, hanem alátámasztod.
2015. máj. 24. 10:33
 13/28 A kérdező kommentje:

"Vagy a TE kedvedért, járjunk valami istállóba?"

HÁÁT, Jézus konkrétan istállóba született, és a királyoknak nem derogált ott meglátogatni őt. látom, neked derogált volna... mindenesetre én ilyet soha sem írtam. valld be, egy istálló, és egy 260 hektáros vízparti rezidencia között azért van egy két ésszerű lehetőség, pl: a bérlet. akinek plnincs elég pénze saját lakásra, az, képzeld el, bérel magának. a műsorvezető szerint nincs elég pénzük a tóparti rezidenciára se, de még azon kívűl 14 000 királyságtermet akarnak építeni pár éven belül. mindezt vajon miért teszik így?miért rónak ekkora terhet a tagokra? adakozás, ingyenmunka, stb.

2015. máj. 24. 10:52
 14/28 A kérdező kommentje:
nem ítéllek el, hogy te mindebből kiveszed a részed, biztos megteheted. van pénzed, időd, egészséged rá.örülök neki. csakhogy ezzel te a kissebbséghez tartozol, hiszen a többség szegény, nem diplomás, beteg ember. ha bérelnének építés helyett, nem raknának terhet az emberekre. az meg egyenesen nonszensz, hogy az úttörök beírhatják tanúskodásnak az építkezésen való részvételt.
2015. máj. 24. 11:38
 15/28 anonim ***** válasza:

"a többség szegény, nem diplomás"

Igen, mert lebeszélik a diplomáról a fiatalokat. De nem baj, mert a lelkükben gazdagok. Csak azzal nem tudnak fűteni, mondjuk.

2015. máj. 24. 13:24
 16/28 anonim ***** válasza:
Jehova tanúi is csak a pénzről szól. Mennyire durva már, hogy, a saját pénzel megvágott hívek mentegetik őket. Ez az agymosás felsőfokon.
2015. máj. 24. 18:48
 17/28 anonim ***** válasza:

szia

Ha a pénzről szólna akkor nem kapnád meg ingyen a Biblia kiadványokat amiért a Testvérek ingyan dolgoznak, pedig a papir a festékek, nekünk pénzbe kerülnek.

Mi nem kereskedünk Isten szavával, egy olyan négy szin nyomásos klönyvet mint pl a Legnagyobb ember aki valaha élt, közel ezer fotrintba kerülne ha nem többe

A Bibliát ha elmész egy boltba nem ingyen kapod meg, hanem fizetned kell érte

nos nem érted ezeket mert csak hallomásból és ellenségeskedésből történik a Tanúk sértegetése,

egyébként beugranál a jw.org honlapra, ott van egy film a Tanuk munkájáról, javaslom nézd meg

2015. máj. 24. 20:24
 18/28 anonim ***** válasza:
Én is a 25 százalékos válaszolóra tippelnék..
2015. máj. 25. 09:26
 19/28 anonim ***** válasza:

Azért adjátok ingyen ezeket a kiadványokat, mert ez a befektetett pénz, a későbbi haszonért.

Befektetés nélkül, nincs nyereség.

Másrészt a ti bibliátok más mint a többi. Ezért ingyen adjátok, hogy az terjedjen.

Pénzről szól a szektátok, nem kell erről ennyit beszélni!

2015. máj. 25. 09:55
 20/28 A kérdező kommentje:
nem. a tanúk azért adják ingyen, mert benne van a bibliában, hogy ingyen kaptátok, ingyen adjátok. (azonkívűl ha pénzt kérnének érte, adózniuk kellene, számlát adni, könyvelni, stb, stb)
2015. máj. 25. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!