Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi szerintetek...

Jehova Tanúi szerintetek Sigmund Freud nézetei nem összeegyeztethetőek a keresztény ideológiával?

Figyelt kérdés
Sigmund Freud véleménye szerint mindent a libidó határoz meg. Ha nem szabadítjuk fel a bennünk rejlő szexuális ösztönöket az elfojtásokhoz, sőt pszichológiai, pszichiátriai problémákhoz vezethet. Ezt persze a keresztény etika helytelennek minősítheti érthető okokból. Várom a válaszokat.
2015. máj. 6. 15:08
 1/10 anonim ***** válasza:
[ nem engem kérdeztek, csak megjegyzem, hogy maga Freud is visszavett embertelen állatságából élete alkonyán. Sok nagyon éles vitája volt Junggal, talán rájött milyen kártékony és emberalatti az elve. Marx mellett ő a tudatállapotokra nézve a legkártékonyabb ember a világon]
2015. máj. 6. 15:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Én sem arról írok, hogy minden vágyunkat szabadítsuk fel és mindenkivel létesítsünk szexuális interakciót, ugyanakkor az pszichológiai tény ma már, hogy aki elfojtja magában a szexuális ingereket az könnyen depresszióba zuhanhat, sőt mélyebb lelki válságba. A promiszkuitásnak én is ellene vagyok, de nem értek egyet azzal a nézettel miszerint csak a házasság után lehet szexuálisan érintkezni. Ez is egyfajta örömforrás, amit szerintem meg kell élni azzal, akit szeretünk. A mindenféle szadista, mazochista, brutális dolgoktól viszont tényleg el kell zárkózni, csakúgy mint a tudatmódosító szerektől. Személyes vélemény. Vitatkozni lehet velem.

2015. máj. 6. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
Freud nagy tudós volt. És sokkal nagyobb a munkássága, a fentieknél. A 2 -nél azt látom: a legnagyobb baj, ami hatására bekövetkezett: az ember szellemi lényegének elvesztése. Az ember: test-lélek-szellem. Nem akarok erről itt vitatkozni, mert hosszú lenne. Az ember nem állat - az állati, növényi,ásványi tudatállapot az ember része. Az emberben van valami, ami nem teremtett. A természet -ásvány, növény állatvilág teljesen teremtmény (akkor is, ha történetesen valaki egy fejlődésvonalat-evolúciót feltételez) Az ember rá tud kérdezni: ki vagyok én? (ilyenkor szokták mondani, az állat is megkérdezi, csak mi nem értjük.. Az ember tud a szavával hazudni is, sajnos. Tud választani: mit teremtsen a szavával egy szép verset? egy rágalom-hadjáratot? az éllat "beszéde reflex és jelzés - az emberé nem: szabad, választhat, mit mond: mert AKKOR teremti meg.) Minden jót.
2015. máj. 6. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
22%

Szia

Jézus sem élt szexuális életet és még sem volt pszihopata

Sőt alázatos türelmes ember volt s nem csak Ő de sok sok keresztény ember aki "elfolytotta" a szexuális vágyait

A Teremtő soha nem kér olyat amit az ember ne tudna megtenni, egyszerüen gondolkodás mód kérdése az egész

s mivel Ő alkotott minket, tudja, hogy mi a jó nekünk és mi nem.

2015. máj. 6. 18:18
 5/10 anonim ***** válasza:

kedves kérdező

a biblia szerint nem ajánlott semmilyen emberi filozófia követése. olyannyira, hogy Jehova tanúi vénjeinek mindíg az írásokra kell hivatkozniuk. a magánvéleményét megtarthatja magának. freud nézetei mennyire összeegyeztethetőek a bibliával? te magad megírtad a választ.

2015. máj. 7. 11:00
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Azt írod, hogy "nem ajánlott semmilyen emberi filozófia követése". Ezt hol írja a Biblia?

2015. máj. 7. 13:15
 7/10 anonim ***** válasza:

most hírtelen?

1korintusz 2:11 például

2015. máj. 7. 19:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Köszönöm szépen. Most csak interneten kerestem rá. Erre gondolsz?

"Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, a mely ő benne van? Azonképen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke." Az általad említett forrásnál ezt adta ki. ' Korintusz 1 2.11.

2015. máj. 7. 19:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sigmund Freud nézetei nagyon sokat segítettek a mélylélektan egyes elemeinek megértésében, és mivel jó szándékú, gyógyító célból végezte ezért semmiféleképpen sem lehet alapvetően ellentétes Jézus tanításával. De természetesen, ahogyan te is látod, vannak benne "ferdeségek".

Általánosságban Jézus azt tanította, hogy csak az nevezhető erkölcsi embernek, aki képes önmagán, ösztönein uralkodni. Ez az uralkodás az ösztöneink felett természetesen nem azt jelenti, hogy fojtsuk el, hanem megfelelő "mederbe" tereljük, ahogyan egy folyó sem ok. , ha állandóan szétfolyik mindenfelé, hanem a mederben marad.

Jézusi tanítás szerint ez a meder a szeretet, és a házasság. Amennyiben a szexet szeret nélkül éli meg, akkor el állatosodik, ha pedig házasság nélkül, akkor pedig paráználkodik.

A nemi ösztön keményen mindenkit levizsgáztat, hogy hol tart a szeretetben. Az ösztönei vezetik, vagy a szeretet.

A keresztények is bukdácsoló emberek ebben is mint minden másban.

2015. máj. 8. 15:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Tanú vagyok. Nekem sokat segìtett a pszichiáter. Hasznos és nem elvetendô. Sok mindent sikerult feldolgozni kozosen.
2015. máj. 27. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!