Jehova Tanúi szerintetek Sigmund Freud nézetei nem összeegyeztethetőek a keresztény ideológiával?
Kedves Válaszoló!
Én sem arról írok, hogy minden vágyunkat szabadítsuk fel és mindenkivel létesítsünk szexuális interakciót, ugyanakkor az pszichológiai tény ma már, hogy aki elfojtja magában a szexuális ingereket az könnyen depresszióba zuhanhat, sőt mélyebb lelki válságba. A promiszkuitásnak én is ellene vagyok, de nem értek egyet azzal a nézettel miszerint csak a házasság után lehet szexuálisan érintkezni. Ez is egyfajta örömforrás, amit szerintem meg kell élni azzal, akit szeretünk. A mindenféle szadista, mazochista, brutális dolgoktól viszont tényleg el kell zárkózni, csakúgy mint a tudatmódosító szerektől. Személyes vélemény. Vitatkozni lehet velem.
Szia
Jézus sem élt szexuális életet és még sem volt pszihopata
Sőt alázatos türelmes ember volt s nem csak Ő de sok sok keresztény ember aki "elfolytotta" a szexuális vágyait
A Teremtő soha nem kér olyat amit az ember ne tudna megtenni, egyszerüen gondolkodás mód kérdése az egész
s mivel Ő alkotott minket, tudja, hogy mi a jó nekünk és mi nem.
kedves kérdező
a biblia szerint nem ajánlott semmilyen emberi filozófia követése. olyannyira, hogy Jehova tanúi vénjeinek mindíg az írásokra kell hivatkozniuk. a magánvéleményét megtarthatja magának. freud nézetei mennyire összeegyeztethetőek a bibliával? te magad megírtad a választ.
Kedves Válaszoló!
Azt írod, hogy "nem ajánlott semmilyen emberi filozófia követése". Ezt hol írja a Biblia?
most hírtelen?
1korintusz 2:11 például
Kedves Válaszoló!
Köszönöm szépen. Most csak interneten kerestem rá. Erre gondolsz?
"Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, a mely ő benne van? Azonképen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke." Az általad említett forrásnál ezt adta ki. ' Korintusz 1 2.11.
Kedves Kérdező!
Sigmund Freud nézetei nagyon sokat segítettek a mélylélektan egyes elemeinek megértésében, és mivel jó szándékú, gyógyító célból végezte ezért semmiféleképpen sem lehet alapvetően ellentétes Jézus tanításával. De természetesen, ahogyan te is látod, vannak benne "ferdeségek".
Általánosságban Jézus azt tanította, hogy csak az nevezhető erkölcsi embernek, aki képes önmagán, ösztönein uralkodni. Ez az uralkodás az ösztöneink felett természetesen nem azt jelenti, hogy fojtsuk el, hanem megfelelő "mederbe" tereljük, ahogyan egy folyó sem ok. , ha állandóan szétfolyik mindenfelé, hanem a mederben marad.
Jézusi tanítás szerint ez a meder a szeretet, és a házasság. Amennyiben a szexet szeret nélkül éli meg, akkor el állatosodik, ha pedig házasság nélkül, akkor pedig paráználkodik.
A nemi ösztön keményen mindenkit levizsgáztat, hogy hol tart a szeretetben. Az ösztönei vezetik, vagy a szeretet.
A keresztények is bukdácsoló emberek ebben is mint minden másban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!