Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha van Isten, akkor miért...

Ha van Isten, akkor miért nincsen?

Figyelt kérdés

Erre válaszoljatok, ha tudtok!

12/F

#Isten #akármicsoda
2015. máj. 19. 17:00
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
50%

Sőt talán nem is az, hogy ő lássa milyen vagy szabad akaratodból, hanem, hogy te lásd magadon milyen ember vagy ha nem tudod, hogy létezik ilyesmi. És miután meghalsz szembesülj az egésszel amit elkövettél hibákat és erényes tetteket. Lehet, hogy te ítéled magadat kárhozatra, egy időre, ha meglátod kívülről miket tettél és mit érzett a másik akkor...

https://www.youtube.com/watch?v=ZzMVyzoObpg

Én megértem a kérdezőt, hogy miért nem hisz a Istenben.

A kérdés igazából sokkal elgondolkodtatóbb mint elsőre tűnik.

Nem akarok senkit sem megbántani, de a Biblia az tuti nem Isten szava és úgy hülyeség ahogy van. Inkább a papok hatalmáról szól.

Megnézed az ószövetséget, az nem egy szerető Isten amilyenek mutatja magát, és teljesen irracionális, hogy aranyat, meg égő tömjént akar, hogy áldozz neki állatokat. Minek? Hiszen ő termetet ezeket annyit csinál belőlük amennyit akar.

Valahol legbelül szerintem mindenki érzi azt, hogy van valami értelem a világban, valami olyan amit nem lehet a tudománnyal magyarázni, valami tiszta egyszerű, önzetlen, öröktől létező és létezni fogó dolog ami ott lakik bennünk valami nem megfogható, ami örökké megmarad. Ezért nem hiszik el sokan, főleg ha fiatal valaki, hogy pl. meghalt egy szeretet személy, hogy ő tényleg meghalt... vagyis hát tudják, de valahogy még sem tűnik hihetőnek... Amíg nem látják a holtestét. Mert azt érzed, hogy örökké kellene hogy tartson. És LEHET jól érzed csak nem most, hanem miután neked is üt az órád...

Csak ezt elfelejtjük, és néha belefáradunk az életbe, ezért hibázunk.

Ez a valami az Isten, a halhatatlan részed.

2015. máj. 19. 23:11
 22/57 Ozmium42 ***** válasza:

1. Ha ő a teremtőm, tudhatná próbára tétel nélkül is.

2. Ha ő a világ teremtője, nem kellene, hogy meglepetések érjék.

3. Ha direkt bújócskázik, akkor miért várja el, hogy a semmi ellenére mégis kitaláljam, hogy létezik, és pont ő, és pont olyan, amilyen, és pont azt csináljam, amit akar? Ha őszinte és racionális vagyok, akkor azt mondom, hogy nem létezik, mert nincs sehol. A másik lehetőségem, hogy kvázi megalapozatlanul választok egy vallást a gazdag kínálatból, és remélem, hogy beletrafáltam. Isten próbára teszi, hogy jól tippelek-e? Semmi értelme.

Szabad akarat nincs, felszínes fogalom. Mind azt tesszük, amit tennünk kell. Azt akarjuk, amit akarnunk kell. Nincs véletlen és nincs meglepetés Isten szemszögéből.

2015. máj. 19. 23:15
 23/57 anonim ***** válasza:

# 22

Most azt akarod, hogy meggyőzzelek, hogy létezik? Vagy bebizonyítsd magadnak, hogy nem létezik, mert az értelmednek ellent mond a létezése, de érzel egy késztetést, hogy mi van akkor ha még is van? És helyeselést szeretnél rá, hogy feladom a vitát?

Mert ezt tőlem nem várd el, ez nem fog megtörténni, bele se megyek.

- Mert lusta vagyok hozzá.

- Másrészt én sem vagyok keresztény.

- Harmadrészt mert agnosztikus vagyok.

- És a legfontosabb te sem akarod igazán.

Ezek amiket felírtál érveket, te is tudod, hogy rengeteg logikus, racionális magyarázat van erre az egészre.

2015. máj. 19. 23:30
 24/57 anonim ***** válasza:

Ha van kalapom, akkor miért nincs kalapom...erre válaszolj ha tudsz!

l2+X L

2015. máj. 20. 05:39
 25/57 anonim ***** válasza:

""Szabad akarat nincs, felszínes fogalom. Mind azt tesszük, amit tennünk kell. Azt akarjuk, amit akarnunk kell""

------------

hát például az emésztésnél tényleg nincs szabadakarat, ha muszály bizony muszály..

De ha kiválasztom hogy babgulyást egyek-e vagy banánt itt máris müködik a szabad akarakat, feltéve a szabad akaratom alapján eldöntöm, hogy elmegyek-e a boltba bevásárolni azt a banánk, vagy megeszem a babot...a bab után nem igen van szabak akarat, hogy menjek-e oda vagy nem? A bab dönt helyettem

2015. máj. 20. 06:23
 26/57 anonim ***** válasza:
ki tiltja meg, hogy kiszakadj ebből a pénzhajhász világból, és kiköltözz mondjuk egy tó mellé, egy 100 000 ft-os telekre, ahol semmilyen közmű nincs? napozgatnál, horgászgatnál, élveznéd a természetet. nincs rezsi, nincs költség, nincs kötöttség. megtehetnéd? miért nem teszed? a test kívánsága, a szem kívánsága miatt, és mert ez a világ azt súlykolja beléd, hogy tanúlj, szerezz jó szakmát, dolgozz, építkezz, legyenek gyermekeid, majd dolgozz értük. 6 kor indulj, érj haza 17-re, nézd a tv-t, egyél, aludj, indulj munkába... Jézus szerint rabszolgák vagyunk sátán világrendszerében... de az igazság szabadokká tesz minket.
2015. máj. 20. 08:09
 27/57 ceri ***** válasza:
a félelem tiltja. Követjük a szokványos mintát, mert legalább nem veszítünk többet, mint mások.
2015. máj. 20. 09:40
 28/57 Ozmium42 ***** válasza:
grkaty: a döntésed, bármit döntesz, nem szabad. Ha babot eszel, akkor azért eszed, mert ezt kellett választanod, és ha nem eszel, akkor is azért nem eszel, mert így kellett lennie. Csak illúzió, hogy a döntés meghozatala előtt már nincs eldöntve.
2015. máj. 20. 12:44
 29/57 anonim ***** válasza:

Ozmium, jópofa vagy újra. :)

És mond ki határozza meg helyettem, hogy babot egyek? :D

Milyen mesebeli tündér?

2015. máj. 20. 13:29
 30/57 Ozmium42 ***** válasza:
Az istened, aki az Univerzum kezdeti paramétereit úgy állította be, ahogy beállította. Akinek szintén nem kellene, hogy legyen szabad akarata, úgyhogy meg kellene magyarázni, hogy mi ő egyáltalán, hol van, miből van, és hogy működik (és honnan lehet ezt tudni). Addig is, amíg ez sikerül én inkább hiszek abban, hogy az Univerzumunk egy fekete lyuk belseje, és fraktál-szerűen végtelenül folytatódik kifelé és befelé is.
2015. máj. 20. 13:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!