Dandi98 kérdése:
Érdekelne, milyen mértékben tekinthető bűnösnek a Sátán?
Figyelt kérdés
A Biblia szerint ugyebár annak idején fellázadt isten ellen, és ezért száműzték a mennyből. Na akkor, kezdem. A lázadás oka általában az, hogy valamivel nem értünk egyet, vagy meg vagyunk róla győződve, hogy jobban tudnánk csinálni valamit. Lucifert is gondolom motiválta valami, hogy Isten helyére pályázzon, de nem értem, miért lenne vérszomjas fenevad, aki embergyilkos. Ha függetlenségre törekedett, attól még nem lesz szörnyeteg, ha azt hitte, valamit jobban tud Istennél, akkor sem. Aki pompában élt Isten után a második helyen, miért változna szörnnyé, és venné magát körül démonokkal? Nem lehet, hogy félreértelmezzük a dolgokat? Nem lehet, hogy a "bűne" csak annyi, hogy nem ért egyet Istennel? Nem értem, miért fajzana el olyan mértékben, ahogy azt az emberek hiszik, mivel ez nem logikus.2015. máj. 10. 20:45
21/23 anonim válasza:
Igen, Sátán úgy gondolta, ő jobb uralkodó lenne mint Isten. De hát egy teremtmény hogy állhatna a teremtője felett?
22/23 anonim válasza:
21es, nézd meg az Ex Machina című filmet, és megkapod a választ a kérdésedre:D
Egyébként én úgy tudom, hogy Lucifer nem óhajt uralkodni, ő csak a teremtés hibájára akar rámutatni.. nem tör Isten helyére, ő csak azt mondta, hogy egyetlen fa elég ahhoz, hogy Isten teremtménye elcsábuljon..
23/23 anonim válasza:
Ez egy degenerált hazugság hogy a rossz nélkül értelmetlen a jó. Amugy szerintem az lehet hogy isten akart lenni, de mivel isten ezt nem adta meg neki ezért meggyűlölte. De igazából nem lehet tudni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!