Ha intelligenciaszinthez kötnék a regisztrációt, akkor milyen mértékben fogyatkozna meg a vallásosak száma (a valláskritika rovatban)?
Ehhez fel kellene mérni a mostaniak IQ-ját.
A keményvonalas fundamentalista fiatal Föld kreacionisták valószínűleg majdnem mind kiesnének.
Az IQ tesztek egyáltalán nem mérvadóak.Rengeteg megközelítésből lehet IQ-t mérni,a reakcióidőn keresztül,az összetett logikán át egészen a felismerőképességig.
Tehát lehet akár 110 körüli IQ-ja is (ami viszonylag átlagosnak számít) egy Biblia nélkül levegőt venni se tudó kreósnak is.
Próbálj meg egy kicsit tájékozódani.
Nagyon sok híres elismert tudós vallásos. Hisz Istenben, olvassa a Bibliát.
Ez nincsen ellentétben az inteligenciával. Inteligencia fogyatékos az, aki meg van gyözödve arról, hogy csak neki van igaza.
Nemrégen olvastam, hogy a psychológusok szerint a vallásos emberek boldogabbak.
Mindenkinek joga van hinni, vagy nem nem hinni Istenben. A rosz, amikor az Isten nevében gonoszat tesznek, vagy ezért egymást üldözik.
Ugyanúgy gonoszat tesznek egyes ateista uralkodók is amikor elnyomják a szegény szerencsétlen embereket.
Szóval összefoglalva az hogy valaki vallásos ember is lehet buta, önzö, kegyetlen, és a nem vallásos ugyanúgy lehet buta, önzö , kegyetlen .....így valahogy :-)
Szerintem csekély a korreláció --> kb. ugyanolyan arányban változna, mint bármely más topik esetében. (És azt sem merném megkockáztatni, hogy biztosan csökkenne, bár én is valószínűbbnek tartom, mint a növekedést.)
@"...aki meg van győződve róla, hoyg csak neki lehet igaza":
Én is azt gondolnám, hogy aki intelligens, nem ilyen, de a tapasztalat sajnos nekem mást mutat. :-/
Vidiripi
gyakorivalasz2!
Ha te csinálod a felmérést akkor 100% lenne a kiesési ráta. :D
De az biztos hogy attól függ hogy ki és mi alapján méri az IQ-t.
Mert ez viszonyítás kérédse.
Na jó, jó, de hol lenne meghúzva a bekerülési határ?... :-)
(A Mensáét tudjuk, de a GYK-s azért talán nem lenne olyan magas...(?) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!