Maga a vallás állt elő először, azzal a hipotézissel, hogy létezik a "semmi"?
Ugye sokszor felmerült a kérdés, hogy, ha az Univerzumunk létrejötte előtt "mi volt"?
Az, hogy kellett előtte lennie valaminek (akár a semminek, akár Istennek a semmivel együtt) azt nem szintén a vallás kinyilatkoztatása volt először?
Amúgy direkt nem neveztem meg, mondjuk a Kereszténységet, mert fogalmam sincs, hogy hol s, mikor bontakozott ki ez a hipotézis. Tőlem is csak egy tipp az, hogy a vallásra vezessük vissza. (amúgy bocs, ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam)
Bocsi...az első mondatban az "univerzum" szó előtt, véletlenül került oda, az a "ha" szócska.
Helyesen:
Ugye sokszor felmerült már a kérdés, hogy az Univerzumunk létrejötte előtt "vajon mi volt"?
Jó...most már én érzem hülyének magamat xD
De, ha lehetne, akkor ne térjünk rá, a filozofikusok útjára.
A semmi az semmi, ne bonyolítsuk. Maradjunk a témánál.
Jó....akkor leegyszerűsítve:
A vallások találták ki azt, hogy a lét előtt, semmi sem volt?
A semmi az semmi, ne bonyolítsuk.”
Jó, akkor magyarázd el, hogy a semmiből hogyan lett valami, ha a semmi az nem valami, hanem semmi. Vagy a semmi valójában nem is semmi, hanem egy LÉTEZŐ valami? Ebben az esetben a semmi ugyebár nem semmi, tehát a semmi mint olyan NEM LÉTEZIK. Éppen ezért a semmi tényleg semmi (azaz nincs is), mert nem semmi, hanem valami...
Na de akkor az is paradoxon, hogy Isten a semmiből csinált valamit.
Egyébként meg nem az érdekel, hogy a semmi egy paradoxon, hanem az, hogy ki találta ki ezt a paradoxont. Vagy, hogy mikor jelent meg először és hol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!