Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Na szép kis egyházak! Mit...

Mulder614 kérdése:

Na szép kis egyházak! Mit szóltok ti ehez?

Figyelt kérdés
[link]

2014. dec. 31. 13:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
62%

A belinkelt hír igen rövid, nem fejtik ki az eset körülményeit sem. Én el bírom képzelni például, hogy az a hajléktalan erősen ittas állapotban volt vagy éppen durva módon viselkedett. Persze a hírportál erről nem beszél, csupán arra utazik, hogy a templomot és az oda járó embereket álszentnek és könyörtelennek állítsa be. Arról sem beszél, hogy konkrétan ki hívta ki a rendőröket, mindenki aki ott volt, egy emberként? Netalán a gondnok vagy a pap?

A másik dolog, egy templomot folyamatos felügyelet alatt kell tartani, hogy képzelhetné bárki is azt, hogy egy idegen embert egyedül merne ott hagyni egész éjszakára? Itt látszik, hogy aki ezt a butaságot elhiszi, fogalma sincs a dolgokról, s olyan dolgokban próbál okoskodni, amiről halvány gőze sincs....

2015. jan. 8. 15:56
 22/34 anonim ***** válasza:
444, mit vársz tőlük? :D
2015. jan. 8. 15:59
 23/34 anonim ***** válasza:

„Itt látszik, hogy aki ezt a butaságot elhiszi, fogalma sincs a dolgokról, s olyan dolgokban próbál okoskodni, amiről halvány gőze sincs...”

Éppúgy, ahogy te is teszed. Szerintem neked sincs fogalmad a dolgokról, mégis próbálsz okoskodni. Tipikus farizeus hozzáállás, hogy inkább ittasnak meg durvának feltételezed azt a szerencsétlent, minthogy felhívnád a figyelmet a templomban levők keresztényi kötelezettségeire. A cikk amúgy eredetileg nem a 444.hu oldalon jelent meg, hanem a Teol-on (meg még egy tucat másik hírportálon), úgyhogy ezzel is alaposan melléfogtak a képmutató ájtatoskodást bőszen védelmező „bajtársaid”. Tudod, lehet utólag szépítgetni a dolgokat, hogy nem „ráhívták” a rendőröket a fagyoskodó hajléktalanra, hanem segítséget kértek tőlük, de ez nem változtat semmit azon a valószínűsíthető tényen, hogy inkább megszabadulni akartak az illetőtől, mintsem felebaráti szívességet tenni neki a krisztusi szeretet nevében.

2015. jan. 9. 20:03
 24/34 anonim ***** válasza:
"Farizeus hozzáállás" :DDDD
2015. jan. 9. 23:27
 25/34 anonim ***** válasza:
Utolsó! Szerintem az sokkal megmosolyogtatóbb, hogy többen is a 444.hu nevű portált szapulják, miközben a hír nem is ott jelent meg elsőként a neten, hanem a police.hu-n meg a Teol-on. Ha nem vagy tisztában a farizeus szó átvitt jelentésével, akkor javaslom, olvass utána, mert nagyon gáz, hogy kellő ismeret és megfelelő rákészülés nélkül próbálod játszani a szűkszavú bölcset.
2015. jan. 10. 09:59
 26/34 anonim ***** válasza:
Hát öcsém, én csak azon röhögtem, hogy ezt a szintű sértést talán nagyanyámtól hallottam utoljára :D Egyébként meg a hír alapjában véve egy sor kb. Semmit nem írnak arról, hogy mi lett a hajléktalannal, milyen állapotban volt, hogy ment be a templomba, hogy viselkedett stb. Ezután ez viszont csak szapulás. Nem vagyok vallásos, ateistának tartom magam, de ezzel a kérdéssel inkább saját magát járatja le a kérdező, semmint xy egyházat.
2015. jan. 10. 12:14
 27/34 anonim ***** válasza:
Akkor félreértettelek, „bátyókám”. Én sem vagyok vallásos (csak egy megkeresztelt kételkedő), de ismerem annyira a katolikus mentalitást, hogy ne feltételezzem a templomba járók nagy többségéről, hogy ilyen esetekben csupán testvéri szeretetből hívják ki a rendőröket.
2015. jan. 11. 18:51
 28/34 anonim ***** válasza:
Nos én ateista testvéri szeretetből úgy rúgtam volna tökön, hogy a golyóit a száján köpködi ki. Ja. Szóval hozzám képest eléggé keresztényiek voltak.
2015. jan. 11. 18:53
 29/34 anonim ***** válasza:
Indok?
2015. jan. 11. 18:58
 30/34 anonim ***** válasza:
Nos, ha az én valamilyen épületembe fészkeli be magát az engedélyem nélkül, akkor szerintem ez bőven elég indok.
2015. jan. 11. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!