Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Na szép kis egyházak! Mit...

Mulder614 kérdése:

Na szép kis egyházak! Mit szóltok ti ehez?

Figyelt kérdés
[link]

2014. dec. 31. 13:23
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
72%

"Az Úr háza úgy tűnik, mégsem áll nyitva mindenki számára."

Nem vagyok vallásos, de számomra is világos, hogy ezt nem szó szerint kell érteni.

2014. dec. 31. 16:05
 12/34 anonim ***** válasza:
65%

9-es: "Az Úr háza úgy tűnik, mégsem áll nyitva mindenki számára."

Természetesen nem, mert különben minden eltünne onnan, ami mozgatható, ami meg nem, abból csak összetört maradványok lennének. (Éppen az ilyen esetek miatt kell zárni a templomokat is, ahogy gondolom, a saját lakásodat is bezárod idegenek elöl.

2014. dec. 31. 17:07
 13/34 anonim ***** válasza:
56%

"Az Úr háza úgy tűnik, mégsem áll nyitva mindenki számára.2

Ez NEM arra vonatkozna, hogy bárki bármikor bem,ehet egy templomba (és vihez, tör-zúzhat mindent, amit ott talál), hanem arra, hogy ha valakinek problémája van, akkor a paphoz fordulhat, kérhet töle segítséget, amit ebben az esetben meg is kapott a hajléktalan, mert elvitték egy megfelelö szállóra.

2014. dec. 31. 17:09
 14/34 A kérdező kommentje:

Mindegy mit gondoltok mert csak elég egyetlen kérdést feltenni...

Jézus is ezt tette volna?

2015. jan. 1. 09:02
 15/34 anonim ***** válasza:
74%

Mivel Jézus nem létezik csak egy mesealak, ezért nem tehetne semmit

Másrészt amikor a története játszódna, akkor egész más volt az emberiség - pl ha valaki bekopogott a ház kapuján, akkor be kellett engedni, etetni, itatni, szállást adni. MA szerinted mi lenne abból, ha valaki ezt tenné? Mert elárulom: egy hónapon belül ki lenne rabolva, megölve.

Ha nem hiszed, próbáld ki.

Mellékesen a Jézus-történet korszakában a templomokba nem mehetett be bárki csak úgy ott aludni!

2015. jan. 1. 09:19
 16/34 anonim ***** válasza:
68%
grkaty, nállad hány hajléktalan alszik jelenleg?
2015. jan. 1. 10:14
 17/34 anonim ***** válasza:
67%

...és neked milyen a tapasztalatod velük valaki elöttem? :)

Tudjátok itt az a baj, hogy valaki minél nagyobb szájhös, annál kevesebbet segít másokon.

Kérdezö, Jézus másként segített az embereken, nem a templom ajtót nyitotta ki nekik.

Nem alapjában kellene valamit megváltoztatni, hogy ne legyenek hajléktalanok, mit gondoltok?

2015. jan. 1. 12:53
 18/34 anonim ***** válasza:
58%
Igen, Jézus is ezt tette volna. Jézus kizavarta a kufárokat a templomból. A templom nem azért van, hogy oda szarjanak és hugyozzannak az emberek. A hajléktalant elvitték egy hajléktalan szállóra, ez aztán az embertelenség.
2015. jan. 1. 20:04
 19/34 anonim ***** válasza:
63%

Sziasztok!

Minden bizonnyal mindenkinek igaza van aki eddig hozzászólt.

Nekem csak az jutott eszembe, hogy ha én lettem volna a hajléktalan, leszakadt cipővel állok a hidegben és az utolsó menedékként tekintettem volna az úr házára.

Nem lopni, szarni, akarok csak megmelegedni és néhány emberi szót hallani, hogy kibírjam az éjszakát - talán gyerekként még azt tanultam, hogy a kereszténység valami ilyenről szól -és kidobnak, hát...

Aztán jön két rendőr akikre eddig nem tekintettem menedékként és segítenek, beültetnek e meleg autójukba, emberként bánnak velem, elvisznek egy szállásra ahol még enni is kapok....

Így születhetnek az ateisták a kik valaha keresztények voltak.

Egyszer olvastam olyat, hogy ha valakinek hatalmában áll jót cselekedni, de nem teszi -bűne az annak, talán éppen a bibliában ?

2015. jan. 2. 09:48
 20/34 anonim ***** válasza:
0%
A szentfazekak a számukra terhes feladatot elvégeztették a rendőrökkel... Ők meg ájtatoskodnak tovább és az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszéddel hirdetik újfent az igét... Ha nem lett volna olyan rámenős az a szerencsétlen hajléktalan, akkor talán már nem is élne, mert Isten „jámbor szolgái” simán kitessékelték volna a csontig hatoló hidegbe, és a zsaruknak nem lett volna lehetőségük intézkedni a túlélése érdekében... :(:(:(
2015. jan. 2. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!