Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon mi lennénk Isten?

Vajon mi lennénk Isten?

Figyelt kérdés

Rengeteg kutatás után erre a következésre jutottam.

Nem találtam sok anyagot az interneten ami ezt említené. Egyetlen egy lényegesebb anyagot találtam amit lefordítottam magyarra. Kérem olvassátok el, itt megtalálható: [link]

2014. dec. 26. 14:09
1 2 3 4
 31/36 ceri ***** válasza:
100%

Jézus azt mondta "Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok annak a hegynek: menj innen amoda, és elmenne, és semmi sem volna lehetetlen néktek"

Miért mondana ilyet ha nem lehetne -gúnyolódott az emberrel? Nem. Azért mondta mert lehetne. Mert rajtunk múlik. Ha nem így lenne, nem mondta volna, mint ahogy a muslincának sem vetjük a szemére, hogy miért nem repül 10 ezer km-eket évente, mint pl. egy gólya.

Mert igenis Istenek vagyunk, hiszen a lényegét adta nekünk -a lelkét.

Persze ha valaki az istenséget azonosítja a hatalommal és a zsarnoksággal -mint teszi ezt sok keresztény vallás- akkor nem csodálom, ha az ilyen embert aki ennek tudatában van, azt ez a valaki gőgös, felfuvalkodottnak, istenkáromlónak minősíti.

Csakhogy nem mindenkinek ilyen mocskos a hite és az istene. Sőt amiről itt szó volt, abban a rendszerben ezek a fogalmak is elég értelmetlenek. Csak itt az anyagban van ezeknek fontos szerepük és jelentésük.

Az istenség, nem jelent hatalmat, kiváltságot, gőgöt. Az istenség tudat azonosulást, részvételt, együttműködést, szeretetet, felelősség érzést jelent az egésszel. Vállalást jelent, mert isten nem élősködő, hanem az élő világegyetem.

2015. júl. 23. 13:36
 32/36 anonim ***** válasza:

Látom, sok gondolkodó van itt, akik nem csak azért irkálnak, hogy a biblia Istenét lefikázzák. Lényeges lenne definiálni, hogy mit is jelent Istennek lenni. Elnézést, ha már volt szó róla, próbáltam átfutni a válaszokat. Aki valóban kutatja ezeket a dolgokat, annak a gondolkodásához ezt a könyvet ajánlom:

[link]

Biztos, hogy sokaknak ad majd új gondolatokat!

2015. szept. 18. 15:16
 33/36 anonim válasza:
Azt ne feledjétek, hogy amit mi látunk, és azt ahogyan látjuk, az az érzékszerveinknek köszönhető, melyek így alakultak ki. Ebből következésképp elmondható, hogy amit látunk, az nem biztos hogy úgy is van, csak az érzékszerveink ezt így fogják fel. A tudomány az úgy tökéletes, ahogy van, megkérdőjelezni ostobaság lenne, de ez nem azt jelenti, hogy a még be nem bizonyított, vagy esetleg még ki nem talált elméletek hamisak lennének. :)
2015. szept. 29. 20:38
 34/36 anonim ***** válasza:

"Isten képmására lettünk teremtve, de nem vagyunk Istenek. Bár sokan Istennek képzelik magukat, ami nagyon helytelen dolog."

Mint mindennel,ezzel is vissza lehet élni,ha valaki önzésből indul ki.Tehát önmagában még nem lesz helytelen.

"Volt kezdeted? - Igen.

Lesz véged? - Igen.

Látod, akkor nem vagy Isten."

Ha a test csak egy porhüvely ahogy a Biblia írja,akkor hol van valakinek a kezdete és a vége?

2016. júl. 31. 12:50
 35/36 anonim ***** válasza:
Én vagyok önmagam istene.
2020. szept. 19. 09:38
 36/36 anonim ***** válasza:
Ha egy nap arra ébredsz, hogy minden kívánságod teljesül, csak akarnod kell. Pl: egy hegyet akarsz elmizdítani és sikerül. Mire gondolnál, hallucinálsz? Elméd tréfája? Isten vagy?
2020. szept. 19. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!