Vajon mi lennénk Isten?
Rengeteg kutatás után erre a következésre jutottam.
Nem találtam sok anyagot az interneten ami ezt említené. Egyetlen egy lényegesebb anyagot találtam amit lefordítottam magyarra. Kérem olvassátok el, itt megtalálható: [link]
Szia!
Hallottál már a szolipszizmusról, az advaita tanról? :)
Nézz utána! :)
#5.
A szolipszizmussal az a "baj", hogy nem mutatja be a személyes "én" mögött elhelyezkedő személytelen "én"-t, ha jól tudom, csak annyit mond ki, hogy csak én létezem (sole ipse), de ez félreérthető a következő miatt, mivel azt az eredendő "én"-t amiben létezik bármi, nem taglalja. Ez az "én" minden tekintetben meghaladja azt az én-érzetet, amit most az emberek java jelenleg magáénak érez.
Viszont a javaslatod mindenképpen megéri az utánanézést. Legalábbis az advaita, ami ugye kettősség nélküliséget jelent, azaz Osztatlanságot.
A kérdezőnek is megemlítve:
Erre épül egyébként épül egy jól kidolgozott tanítás, amit egy előző századi fickó vetett papírra, egy kétkötetes könyv formájában. Bemutatja, hogy végül is miért is van osztatlanság, bemutatja, hogy mi az ember, mi a világ és mi Isten igazából.
Ha érdekel, nagyon szívesen mondom a szerzőt és a címet.
Köszönöm a hozzászólásokat, az Advaita Vedantáról már olvasgatok, nagyon érdekes.
@Angelo84 felhasználónak: Természetesen érdekel a cím és a szerző is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!