Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azt mondja Isten a szeretetnek...

Azt mondja Isten a szeretetnek ereje van, de azt nem tette hozzá, hogy ahhoz azt mindenkinek akarni kell, de miért?! és miért nem mondta?

Figyelt kérdés

Ìgy semmi értelme,és semmi ereje sincs!

Igy csak kialszik!Ezek szerint a szeretet önmagàba halott??!

2014. dec. 19. 14:32
 1/10 anonim válasza:

mivan?

:D

2014. dec. 19. 17:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Értem én, de szerintem gyorsan visszaszállt az ufóba, azt elrepült. Azért nem mondta, mert már nem volt rá idő.
2014. dec. 19. 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az istenhívőknek most ég az arcuk, hogy ilyenek is vannak köztük.
2014. dec. 19. 17:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

'Isten szeretet'. Ezt így mondta, a szeretett tanítvány, János evangélista leírta. (csak az ateisták téveszméje, hogy felhőn ülő valaki. Nem. Isten szeretet.)

Ez - ahogy tanítják a nagy mesterek, és Jézus: egy akarati impulzus. Tehát egész jó a közelítésed: akarni kell. Magától valami "ösztönszerű" sóvárgás jön, állati erő.

A szeretet más, nem gének,ösztön, hanem szellemi erő, forrása nem az anyagban van, hanem a szellemben - > onnan merül az anyagba.

Ezt az embereknek akarni kell: ezt jelenti az a kifejezés: 'úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket'. Aki mondta - az Ács Fia - azt halálra kínozták, megölték. De a halhatatlan szeretet működött, azért nem tudták Vele megtenni, amit akartak. Azt "hogy mindenkinek akarni kell " azért nem mondta, mert szabad akaratunk van. Szabadok vagyunk - különben nem is tudnánk beszélni a szabadságról, sőt arról sem, hogy nem vagyok teljesen szabad..

A példák adottak: szabad úgy szeretni, megértően, részvéttel lenni egymás iránt, a természet iránt,úgy, hogy a halált legyőző erők éljenek abban, aki ha meg is hal, él. :))

Assisi Szent Ferenc. Katona volt, hadakozott - majd rátalált a szabad akaratából a szeretet útjára.

https://www.youtube.com/watch?v=LSaCtISvoh0

https://www.youtube.com/watch?v=WRDxpmV27p8

2014. dec. 19. 17:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Nyilvánvaló.
2014. dec. 19. 18:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak neked kell akarni, de feltételek nélkül! Ez igazán nehéz, de törekedni kell rá!
2014. dec. 19. 18:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Mindenkiben meg van a lehetőség a szeretet kialakulására, a termelődő hormonok lehetővé teszik. De parancsra nem lehet.
2014. dec. 19. 18:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdezö,

látod ez a vége ha túlfilozófálunk valamit.

egy szép dologból értelmetlen semmi lenne....

2014. dec. 20. 05:42
 9/10 sandor76 ***** válasza:
100%

Jo a kerdes.

Napjainkban sajnos egyre kevesebben tudjak kimutatni az onzetlen szeretetet.

Regen is volt igy ,de napjainkban egyre fokozodik ahogy erre Jezus felhivta a kovetoi figyelmet.

Csak azok lehetnek ott az Isten ,es Jezus altal megigert uj vilagban akik meg is elik ezt a szeretetet amit Jezus hatrahagyott,es be is mutatott.

Azert nem akarja ezt mindenki megtenni,marmint kimutatni,mert az ellentetben allna azzal amit a jelenlegi vilag diktal.

Ezert lesznek az emberek egyre onzobbek,es irigyebbek,hogy mar a szomszed a szomnszeddal,sot meg a csaladtagok se nagyon beszelnek egymassal.

Erre Pal Apostol is felhivta a figyelmet,hogy az utolso napokban ezek megfigyelhetoek lesznek.

Innen fogjuk tudni ,hogy ezek az utolso napok.

2 Tim,3;1-5.

A szeretetet nem lehet megjatszani azt valaki vagy teszi vagy nem.

Minden emberi tulajdonsag kozul csak a szeretetet tudjuk tokeletesen kimutatni,ahogy Isten is teszi.

2014. dec. 20. 18:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért nem mondta, mert hazudott. Becsapta az embereket, ma sem tesz másképp.
2014. dec. 23. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!