A világ esetleges teremtéséből hogyan következik az, hogy mindenkinek hívőnek kell lennie?
A jutube tele van ilyen videókkal: Megértettem, hogy Isten teremtette a világot és azóta igaz keresztény/muszlim lettem.
Még ha minden mást kizáró bizonyítékok is lennének a világ Isten általi teremtésére, hogy következik belőle a többi:
- Ádám és Éva története
- a bűnök léte
- menny-pokol / reinkarnáció / nirvána
- vallási szokásokat kell tartani
- lesz Végítélet Napja
- stb, stb ????????????????
Biztos velem van baj, de nem értem az összefüggést, amikor azt hallom: - A világ bizonyítottan teremtve van, úgyhogy fogadd el Jézust Megváltódul! -
"és azóta igaz keresztény/muszlim lettem"
Most akkor Krisztus követő, azaz keresztény lettél, ki szerint Krisztus a megváltó, vagy muszlim, akinek legnagyobb prófétája Mohamed, és szent könyve a Korán, és kinek Krisztus "csak" egy próféta a sok közül, de próféták között a legnagyobb Mohamed?
Kedves 1. Nem a kérdező vált kereszténnyé hanem egy "valaki". Csak felhozta példának,hogy azért mert valaki egy igazságra rájött miért lett automatikusan a többi tétel is igaz?
Egyébként én hasonló véleményen vagyok a Jézus halála és a megváltás közötti logikai kapcsolaton.
Első válaszoló vagyok.
Mert:
" És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod."
Egy magváról beszél, ki a Krisztus. Nem azt mondja magvaid, hanem a te magod.
A kérdező ezt állította:
"Megértettem, hogy Isten teremtette a világot és azóta igaz keresztény/muszlim lettem"
Nem azt írja, hogy ha valaki megértette... stb. Ezért értettem félre... Bocsánat.
A teremtést miért hiszed el? Csak nem a prédikáció miatt? A prédikáció honnan van?
Két lehetőség van. Vagy nincs Isten, és mi véletlenül száguldunk irányíthatatlanul a világban, és azt teszel, amit akarsz, úgyis semmivé leszel, és nem kell elszámolnod senkinek sem a tetteiddel halálod után. Csak egy emlék leszel pusztán, mely idővel feledésbe merül.
Vagy van Isten, viszont akkor tudni kellene, hogy ki ő, mit akar, és mit akar velünk. Ezt Ő kijelentette, amit ha elhisszük az Ő teremtését, komolyan kellene vennünk.
Üdv!
Nos, Kérdező, az a baj hogy úgy okoskodsz, hogy saját magad laikus vagy a témában.
Azt még meg is értem, ha a keleti vallásokkal kapcsolatban, vagy az Iszlámmal tennél fel olyan összefüggéseket, hogy "reinkarnáció" vagy "pokol", de hogy ehhez a Kereszténységnek semmi köze nincs, az is biztos. A Biblia szerint olyan értelemben vett pokol, ami a köztudatban elterjedt, nem lézezik. Ha például ismernéd a héber nyelvet és gondolkodást errpl magad is meggyőződhetnél. A reinkarnáció pedig egy halvány állítás erejéig sem található a Szentírásban, így teljesen logikátlan a kérdésed, mert sehogy sem hozható összefüggésbe Ádámmal és Évával.
A Keresztény hit nem szemléltetésen, hanem bizonyítékokon alapul, melyről saját magadnak kell meggyőződnöd. Javaslom tedd félre egyszer az előítéleteidet, és kezd el úgy tanulmányozni a Szentírást. Ha erre nem vagy képes, akkor meg végülis úgy is mindegy, előrébb nem fogsz jutni a témában.
Minden jót!
Bármennyire is furcsállod, így van.
Alapvetően nem csupán a Kinyilatkoztatásból lehet bizonyos következtetéseket levonni.
- én mondjuk valószínűnek tartom, hogy az embereket emberek nemzik és szülik (bár bárki felvilágosíthatja szegény sötét középkori agyvelőmet erről a dologról), és hogy az ember és az állat között lényegi különbség van [a biológiai tényezők, módszeri kezdetlegességek nem tartoznak ezek közé közé], mármint az értelmes lelket illetően. Az első nyilván az, hogy az emberek főbb döntései nem kizárólagos a természethez igazított, teremtett ösztönön alapulnak, hanem az értelmen. Az állatok csak alapfunkcióikat látják el, míg az ember minden problémát a lehető legmegfelelőbben tudja megoldani. Tervez, az ismeretekből levont tapasztalat azonnali, míg az állatok csupán idomulni tudnak a környezeti változásokhoz.
A másik fontosabb dolog a lélekből eredő a szabad akarat, az önmagam ismerése, a vágyak stb. olyan problémák, amelyek nélkül egy gondunk se oldódik meg.
Szia. Nem ebből következik, ez inkább az a lépés, ami az olyan embereket, akik már régóta szimpatizálnak egy vallással, meggyőzi. Sokan szeretnének keresztények/muszlimok lenni, de még vannak kérdéseik, tudod, a szokásos tudományos dolgok, és aztán egy ilyen válasz meggyőzi őket.
Hozzá teszem, számomra a legmeggyőzőbb ilyen előadást egy vallásos zsidó tudós professzor tartotta, mégsem lettem zsidó. Amúgy meg a Biblia azért tartozik ebbe a kategóriába, mert az az egyetlen olyan szent könyv, ami eléggé a tudománnyal egybecsengően vezeti le a teremtést. Ha meg már biblia, miért ne kereszténység?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!