Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istenben nincs ennyi előrelátá...

Istenben nincs ennyi előrelátás? Ez, hogy lehet?

Figyelt kérdés
Ha Ádám és Évától származik a bűn,ami minden emberben ott van,akkor teljesen értelmetlen volt az özönvíz,ugyanis Noé és családja sem volt feddhetetlen.Tovább vitték a bűnt,és az megint elterjedt a Földön,mert máskülönben nem tartana megint ott a világ,ahol akkor tartott.
2014. nov. 28. 18:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Igen 9-es és azért kellett az Özönvízzel lemészárolni több tízmillió embert, mert ki akart iktatni mondjuk kétezer hibrid angyalt?

Neked tényleg ennyi eszed van? Ennyire nem bírsz gondolkodni?

A valláskárosult birkákat már rég elmegyógyintézeti kezelésre kellett volna terelni, mert annyira idegesítően agyatlanok és logikátlanok vagytok, hogy az már felér egy agybajjal.

Hogy bírtok ennyi ésszel életben maradni? Én komolyan aggódom miatta, hogy egyszer mondjuk elfelejtetek 5 percig levegőt venni. Minél előbb segítségre lenne szükségetek.

2014. nov. 29. 13:01
 12/23 anonim ***** válasza:
üdv, nos mindezt a bibliábol tudhatjuk. ezenkívűl nem azt íram, és a biblia sem azt írja, hogy az emberek ártatlanok lettek volna. an block ki akarta írtani az egész emberiséget Isten, mert sajnálta, hogy embert alkotott a földre. de noé kegyet talált Isten szemében. de nagyban a nefilek járultak ahhoz hozzá, hogy ilyenné vált az emberiség. nem kell aggódnod, a Teremtő úgy alkotta meg az embert, hogy automatikusan tud levegőt venni. béke
2014. nov. 29. 13:34
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat:)

9/12-es,még jó,hogy ülve gépezek...

És akkor mindenkiben démon volt szerinted?

Az állat-és növényvilágot miért kellett kipusztítania ennek a szuper intelligens lénynek? Ekkora kujonok azért nem lehettek azok a démonok.

2014. nov. 29. 14:20
 14/23 anonim ***** válasza:
nos, nekem nem úgy tűnik, hogy kipusztult. szerintem annak, aki létrehozta, joga van rendelkezni is felette. és szerintem megfelelő lépéseket tett, hogy újra benépesítse.
2014. nov. 29. 14:31
 15/23 anonim ***** válasza:
És akkor mindenkiben démon volt szerinted? kérdezed. senkiben sem volt démon. nem ezt írtam. a biblia szerint az engedetlen angyalok nem megszáltak embereket, hanem ők maguk "vettek fel emberi testet. hogyha megszálltak volna embereket, akkor nem tudták volna átörökíteni a saját örökítőanyagukat, nem lettek volna nefilek. ezen démonok száma igen sok volt, de az emberek száma semm volt kevés, az igazi gondok a nefilek megjelenésével kezdődtek, akik sokan lettek.
2014. nov. 29. 14:35
 16/23 anonim ***** válasza:
Kedves emberke! Istennek hatalmas terve volt/van/lesz, amit mi egyszerű emberi lények nem tudunk felfogni sem megérteni.
2014. nov. 29. 15:39
 17/23 A kérdező kommentje:

# 14/16

Te is tudod,hogy nem a mostani állatvilágról beszélek.Ha pedig Isten valóban ilyet tett volna az élővilággal,tudna adni értelmes indokot a tettére.A történet kiötlői erre nem gondoltak hibájukra.

2014. nov. 29. 16:19
 18/23 anonim ***** válasza:
az állatokat Isten az emberek uralma alá adta. az állatok, ha jobban belegondolsz, nagyon jó biorobotok, amik tanulásra képes, de beprogramozott ösztönöktől vezérelt teremtmények, mincsen mag az a jellegű szabad akaratuk, ami az embereknek adatott. ezenkívűl a Teremtő tud teremteni, sőt, már az emberis tud teremteni azonos génállományú állatot. értem az érzékenységedet erre a témára, de ebben az esetben szerintem Isten jogosan járt el, nem az a gond, hogy elpusztult egy szép diófa is az özönvízkor.
2014. nov. 29. 16:25
 19/23 A kérdező kommentje:

"senkiben sem volt démon. nem ezt írtam. a biblia szerint az engedetlen angyalok nem megszáltak embereket, hanem ők maguk "vettek fel emberi testet."

Értem.És azok a csecsemők,akiket ezek a démonok nemzettek,mit tehettek róla,hogy ezért meg kellett halniuk? Nem az ő választásuk volt.Igazságosság?

2014. nov. 29. 16:34
 20/23 A kérdező kommentje:

"Kedves emberke! Istennek hatalmas terve volt/van/lesz, amit mi egyszerű emberi lények nem tudunk felfogni sem megérteni"

Persze...Mindenféle bölcsességet megoszt az emberrel,megjósolja neki a jövőt,saját képére teremti,csak éppen annyira nem tart minket intelligensnek,hogy ilyen kérdésekre adjon egy értelmes választ,hogy megértsük.

2014. nov. 29. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!