Mit értünk a hívők és az ateista kommunkicáió közötti stíllel kapcsolatban?
Szentenciákat kérek, ki hogy-miként érez a kettő párt között stílusról és mit gondol helyes ill. fals dolgoknak, amely nem úgy megy, mint kéne.
Mindkét oldal egyenértékű számomra.
Üdv: 'Teo(log)os'
Lehet, meglepő és új lesz számodra, de a világ keletkezésével nem foglalkozik az evolúció. Esetleg a kozmológia. Meg kozmogónia.
Sőt, az élőlények keletkezésével sem. Az az abiogenezis. Az evolúció a már élő populációk egymásba alakulásáról szól.
Ezt az aláírást meg megszűntethetnéd, mert ciki.
Miért ciki, ha egy valláskritika kategóriában, egy, a nézetemmel megegyező hitvallással kívánom azonosítani magam? Csak mert te nem értesz vele egyet?
Miért nem lehet elfogadni, hogy hiszem, a Jézusba vetett hit reményt ad? Te vetetted már a hitedet Jézusba? Nem? És még is tudod, hogy nem ad reményt?
De fordítsuk meg! Honnan tudom hogy az evolúciót tudni, az nem ad semmit? 27 éves koromig az élet keletkezésének én is az evolúciót vallottam, és pont úgy cikiztem a hívőket, mint most ti engem. Aztán a 70-80-as években, amikor én jártam az iskolába, ott az evolúciónak nem volt vetélytársa. Akkora poszter volt az osztályterem falán, ami azt ábrázolta ahogy az emberszabásúból ember lett, vagy hét kép, ahogy egyre jobban felegyenesedik. Akkor még úgy tanították, hogy az evolúció az élet keletkezésére a válasz, és ez ki is zárja Isten létét.
De a tudat, hogy egy evolúciós folyamat végterméke vagyok, a világon semmit nem jelentett nekem, semmi pluszt nem adott, főleg, ha azzal a reménységgel vetem össze, amit a Jézusba vetett hit tud adni. Én ugyan is szemben veled, mind kettőt ismerem. Te meg csak az egyiket, nincs mihez viszonyítanod. Ha még sosem ettél mást, csak száraz kenyeret, honnan tudod, hogy annál nincs finomabb?
A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.
"Miért ciki, ha egy valláskritika kategóriában, egy, a nézetemmel megegyező hitvallással kívánom azonosítani magam? Csak mert te nem értesz vele egyet? Miért nem lehet elfogadni, hogy hiszem, a Jézusba vetett hit reményt ad? Te vetetted már a hitedet Jézusba? Nem? És még is tudod, hogy nem ad reményt?"
Megmondom: az a baj, hogy ezt minden válaszod mögé írod, az a ciki. Nem az a ciki, hogy a Jézusba vetett hited reményt ad. Sőt, az sem lenne, ha csak ennyit írnál mögé. De hogy minden válaszod mögött egy éktelen baromságot írsz, az ciki. Megmondták sokszor, hogy az evolúciós elmélet nem azért van, hogy neked reményt adjon. Ez egy tudományos elmélet. Úgyhogy az sem igaz, hogy bárki azt állította volna, hogy hinni kell benne, a másik meg hogy milyen jogon mondod, hogy nem ad semmit? Mindegy, ez az aláírás, így, ebben a formájában ostoba és idegesítő. Mondom még egyszer: NEM a hited és nem a remény, amit belőle merítesz, hanem ez az aláírás, ebben a formában.
Abba meg végképp kár huszadjára belemenni, hogy az evolúció nem az élet keletkezésének elmélete. Az élet keletkezése NEM része az elméletnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!