Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit értünk a hívők és az...

Mit értünk a hívők és az ateista kommunkicáió közötti stíllel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szentenciákat kérek, ki hogy-miként érez a kettő párt között stílusról és mit gondol helyes ill. fals dolgoknak, amely nem úgy megy, mint kéne.

Mindkét oldal egyenértékű számomra.

Üdv: 'Teo(log)os'

2010. jan. 27. 19:07
1 2 3
 11/29 Srapnel ***** válasza:
61%

"Az ateisták többsége (tisztelet a kivételeknek) egyszerűen nem veszi emberszámba a hívőket, buta és prmitív népeknek tartja őket, és így is beszél velük."

A hívők többsége (tisztelet a kivételeknek) egyszerűen céltalan, nihilista, gonosz, elvtelen, erkölcstelen, szadista, és üresfejű népeknek tartja az ateistákat, akik önzők és állandóan bűnöket követnek el.

"A két világkép kétféle viselkedést is szül."

Éspedig? Milyen két féle viselkedést? Az általam ismert és barátaimnak tekintett ateisták becsületesek, kedvesek és segítőkészek.

"Egy önző természtű embertől nem várható el az, hogy megértsen másokat, hogy toleráns, türelmes legyen."

Így van, tekintet nélkül arra, hogy ez az önző ember ateista, vagy hívő.

Tudod, Péter, az az igazság, hogy te csak azt hiszed, hogy nem vagy tahó nagyon sokszor. Csak azért mert szépen fogalmazol, még nagyon bántó az, amit csinálsz. Rendszeresen állítasz be minket, ateistákat, rossz embereknek, olyanoknak, akik nem törődnek másokkal, valamint implicite levezeted, hogy a mi világnézetünkből nácizmus, meg mindenféle bűnök következnek. Meg az evolúciós elméletből náci fajelmélet. Az fel sem vetődik benned, hogy nekem esetleg sokkal felháborítóbb az, hogy ilyeneket mondasz, mintha b@zmegelnél, mert ez utóbbi csak (üres) szó, de nem egy bújtatott becsmérlés. Továbbá azt is rühellem, amikor olyan dolgokat tulajdonítasz az ateistáknak, ami általában véve nem igaz, aztán valótlan, vagy igazolatlan állításokat teszel ránk, vagy a szánkba adsz olyan kijelentéseket és véleményeket, amik nem igazak, meg mi nem is teszünk. Aztán meg megsértődsz, ha lebirkáznak, meg ostobáznak, mert hogy egyrészt ne általánosítsunk, másrészt meg vigyázzunk a stílusunkra. A helyzet az, hogy a simulékony és lágy stílusod mögött undorító dolgokat csinálsz, kellemetlen és ostoba a vitastílusod, összemosol dolgokat, csak hogy az ateista oldalt emberileg lealacsonyítsd, csak ezt sok ember nem veszi észre. Azt meg végképp kikérem magamnak, hogy a világnézetemből kiindulva te levezesd, hogy milyen ember vagyok. Szóval lehet úgy is beszélni, hogy "szeretkezz a hivatásos kéjhölgy édesanyáddal", de attól az még "b... meg a k... anyádat" marad. (Már elnézést a kifejezés használatáért.)

2010. jan. 29. 10:13
 12/29 anonim ***** válasza:
47%
az utolsonak: te vagy nem tudsz olvasni, vagy nem olvasod el azt a merhetetlen mennyisegu mocskot, amit - a nyilvanvaloan nem hivo - emberek irnak ide?! Te lehettel volna a "kivetel" ha nem estel volna igy neki Peternek, aki sem bujtatottan, sem maskent SOHA nem irt ide karomlast. Az, hogy te ilyen onerzetes vagy es mindent magadr veszel a te hibad
2010. jan. 29. 12:25
 13/29 anonim ***** válasza:
55%

"Tudod, Péter, az az igazság, hogy te csak azt hiszed, hogy nem vagy tahó nagyon sokszor...A helyzet az, hogy a simulékony és lágy stílusod mögött undorító dolgokat csinálsz, kellemetlen és ostoba a vitastílusod, összemosol dolgokat, csak hogy az ateista oldalt emberileg lealacsonyítsd, csak ezt sok ember nem veszi észre. Azt meg végképp kikérem magamnak, hogy a világnézetemből kiindulva te levezesd, hogy milyen ember vagyok. Szóval lehet úgy is beszélni, hogy "szeretkezz a hivatásos kéjhölgy édesanyáddal", de attól az még "b... meg a k... anyádat" marad. (Már elnézést a kifejezés használatáért.)"

Erről beszéltem. Így nem lehet párbeszédet folytatni, ha az csak arról szól, hogy a másik milyen, minősítések halmaza, de érdemi válasz nincs benne. Legszebb példa erre az evolúciós vita, ahol a felvetéseimre nem nagyon érkezett válasz ellenben elhordtak mindennek...

Üdv. Péter

2010. jan. 29. 15:06
 14/29 Srapnel ***** válasza:
67%

"te vagy nem tudsz olvasni, vagy nem olvasod el azt a merhetetlen mennyisegu mocskot, amit - a nyilvanvaloan nem hivo - emberek irnak ide?!"

De, látom, de ha Ti nem szeretnétek, hogy birkává általánosítson benneteket bárki, akkor ti se tegyétek. Ennyi.

"ha nem estel volna igy neki Peternek"

Már megbocsáss, de nekem is lehet véleményem más stílusáról. A véleményemet meg alá is támasztottam és ha tüzetesebben elolvasod, akkor Péter személyére semmi rosszat nem mondtam, viszont az általa mondottakat néha felháborítónak tartom.

"aki sem bujtatottan, sem maskent SOHA nem irt ide karomlast"

Öregem, aki a darwinizmusból következményként a nácizmust emlegeti, az igenis intellektuális káromlást követ el. De legalább is tudatlanság és ostobaság. Aki az ateizmust olyan gondolatrendszernek festi le, ami hajlamosít a bűnre és egyéb gyalázatokra, az megint csak vagy tudatlan, vagy ostoba, vagy szándékosan hergel másokat. Még ha van is korreláció netán, akkor sem vezethető le az ateizmus "eszméjéből" az, hogy bűnöket kövessenek el az ateisták.

Az meg, hogy ti pár csúnya beszólás esetén önérzetesek vagytok, a ti hibátok.

2010. jan. 29. 15:09
 15/29 Srapnel ***** válasza:
50%

"Erről beszéltem. Így nem lehet párbeszédet folytatni, ha az csak arról szól, hogy a másik milyen, minősítések halmaza, de érdemi válasz nincs benne."

Egyetértek. Sajnos nem írtam alá minden hozzászólásomat, így nem tudom igazolni, de sohasem minősítettem senkit, csak azt, amit mond. Sőt, volt olyan hozzászólásom is, ahol téged védtelek (személyedet), mellette kihangsúlyozva, hogy amit érvelés formájában itt elkövetsz, az viszont nem oké.

Milyen felvetéseidre nem érkezett válasz?

2010. jan. 29. 15:26
 16/29 A kérdező kommentje:

Kicsit eltértünk a Témáról.

Teos.

2010. jan. 29. 17:09
 17/29 anonim ***** válasza:
69%

Sziasztok!

Szerintem témánál vagyunk. Én úgy gondolom, hogy egy párbeszédben az is helytelen ha azt minősítjük, amit a másik mond, mert azzal közvetetten a másikat minősítjük.

Valójában egy párbeszédben minden minősítés helytelen. El lehet mondani, hogy én ezzel nem értek egyet ezért meg ezért, de a minősítés minden esetben eltérés a tárgytól!

Üdv. Péter

2010. jan. 29. 17:45
 18/29 A kérdező kommentje:

"Az meg, hogy ti pár csúnya beszólás esetén önérzetesek vagytok, a ti hibátok"

pl. az, hogy Jézust homoszexuálisnak tartjátok(/ják?)?

2010. jan. 29. 19:45
 19/29 Srapnel ***** válasza:
76%

"Én úgy gondolom, hogy egy párbeszédben az is helytelen ha azt minősítjük, amit a másik mond, mert azzal közvetetten a másikat minősítjük."

Ebbe az is beletartozik, hogy bizonyítatlannak állítod az evolúciós elméletet? Mert ez is minősítés.

Megmondom, hogy ennek hogyan kellene működnie. Érvelni kell. A minősítés lényegtelen. De ha nem jók az érveid, akkor nem jók. Ennyi.

"El lehet mondani, hogy én ezzel nem értek egyet ezért meg ezért, de a minősítés minden esetben eltérés a tárgytól!"

Mint nyilvánvaló, mindannyian emberek vagyunk, ezért szerintem megengedhetőek olyan szófordulatok, ahol valakinek az állításait minősítjük.

"helytelen ha azt minősítjük, amit a másik mond, mert azzal közvetetten a másikat minősítjük"

Akkor szeretném, ha az összes olyan hozzászólásod miatt megkövetnél, ahol a darwinizmusból a nácizmust vezetted le. Mert szerintem ez messzemenően sértő. Ui. az iménti véleményed alapján mindenki, aki az evolúciós elméletet pártolja, egyben hajlamos a bűnre és a náci fajelméletre (ez a te állításod volt, nem az enyém). Ne haragudj, Péter, de ez nagy öngól volt. Úgyhogy, ha olyanannyira korrekt akarsz lenni, akkor kérjél bocsánatot.

2010. jan. 30. 02:26
 20/29 anonim ***** válasza:
32%

A stílus ilyen mindenűt, mint itt.

Én a buta kis hívő fejemmel úgy látom, hogy a világ keletkezésével kapcsolatban két dolog közül választhatok: teremtés vagy evolúció. Vagy ezt hiszem vagy azt. Én a teremtés mellett állok. de hogy lásd, nem vagyok fafejű:

A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 30. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!