Elfogadod a mai világban h községed, plébániád papja
kapcsolatban éljel egy nővel?
Természetesen el!Pont olyan emberek,mint más,csak többnyire okosabbak,legalábbis az átlagnál!Mi a fenének az a nagy álszent tiltás a vallások némelyikében?Úgysem tartják be,hiszen láthatjuk...Sokkal egyenesebb,őszintébb,példamutatóbb nyiltan csinálniuk!
2011. aug. 18. 06:32
Én is elfogadnám. Nálunk a fél család református, így refi lelkészt is ismerek, példa adó családja van, imádja a feleségét, a gyerekeit, ők is ott vannak minden egyes családi napon. Nekem ez iszonyat szimpatikus és természetesen elfogadnám, ha a mi katolikus papunk is családban élne.
2011. aug. 18. 07:29
Amennyiben házasok igen, elfogadom. Viszont, ha katolikus papról beszélünk, mivel ő nem házasodhat, számára a biblia tiltja a házasságon kívüli kapcsolatot. Amikor papnak ment, tisztában volt vele, hogy ez mivel jár. Sajnos ez a vallási képmutatás ami nagyon sok helyen fellelhető Katolikus egyházban.
2011. aug. 18. 08:13
Én katolikus vagyok, de teljesen egyet értek a előzővel. Tudta, mit vállal, ha nem érzi magát rá képesnek, ne menjen papnak. Az már más kérdés, hogy eleve egy őrültség, hogy nem házasodhatnak. Nekem ne prédikáljon a családi életről olyan, akinek gőze sincs róla...
2011. aug. 18. 09:17
Nem fogadom el. Ne köpjön abba a levesbe, amelyikből eszik !!
2011. aug. 18. 10:27
Kedves Kérdező!
Te honnan tudod, hogy a plébániád papja kapcsolatban él egy nővel? Leskelődsz az ablakán éjjelenként, és látod ahogy b*ssza? Vagy neked bevallotta a plébános, vagy honnan tudod? Vagy netalán ezt beszélik a faluban? Valószínűleg semmi bizonyítékod nincs erre, ez az egyik, a másik pedig az, hogy ha netalán mégis így lenne, az a plébánosod bűne, nem a tied. Szégyellje el magát a plébános ez esetben, és remélem hogy Isten megbünteti ezért. De míg nem tudod ezt biztosra, addig ne ítélkezz.
Attól hogy valaki pap, attól még nem szent ember. Ugyanolyan bűnös és gyarló ember, mint akárki más.
2011. aug. 18. 13:21
"Ha van feddhetetlen, EGY FELESÉGŰ FÉRFIÚ, a kinek hívő, nem kicsapongással vádolt avagy engedetlen gyermekei vannak.
Mert szükséges, hogy a püspök feddhetetlen legyen, mint Isten sáfára; nem akaratos, nem haragos, nem részeges, nem verekedő, nem rút nyerészkedő; "
Tit 1:6,7
Üdv.
2011. aug. 18. 16:55
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ez a kérdés(többek között) már jóideje foglalkoztat engem. Egyrészt, amikor Nagymamámmal erről beszélgettünk, ő büszkén kijelentette, a Biblia sehol nem tiltja az eféle kapcsolatot a papok részére, csupán az egyházfők kitalációja, s megjegyezne ha ez számítana Ő áldását adná a pap és a szerinte kedves, szép fiatal hittanárnő kapcsolatára. Ez csupán az ő véleménye volt. Másrészt, kedves vádaskodó hozzászóló: természetesen enm leselkedésről van szó, sem pletykáról, másrészt viszont sem nyílt felvállalt kapcsolatnak se nevezhető. Úgy mondanám, csinálják a dolgukat, nem mondják ki, de nem is túlzottan rejtegetik az együtt töltött éjszakák "bizonyítékait". Ami engem illet, azt gondolom, h a PAP az PAP, EMBER! de nem FÉRFI...
9/13 A kérdező kommentje:
" De míg nem tudod ezt biztosra, addig ne ítélkezz. " HOZZÁTENNÉM, NEM ÍTÉLKEZTEM, CSUPÁN FELTETTEM EGY KÉRDÉST.. VÉGÜLIS EZÉRT VAN EZ AZ OLDAL, NEM?
A Bibliában Isten azt mondja az embernek, hogy sokasodjál és szaporodjál - ez nő nélkül nem megy.
A katolikus vallás az egyik legkorlátoltabb, így ne csodálkozz azon, hogy valamelyik "lökött" pápa kitalálta a cölibátust. A másik lehetőség, hogy semmibe veszik Isten szavát, tehát egy " képmutató vallás", amelyből nagyon sok pap jól él.
Igen elfogadom és ha normális lenne a katolicizmus akkor nekik kellene jó példával elöl járni a család alapításában.
2011. aug. 18. 21:20
Kapcsolódó kérdések: