Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit értünk a hívők és az...

Mit értünk a hívők és az ateista kommunkicáió közötti stíllel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szentenciákat kérek, ki hogy-miként érez a kettő párt között stílusról és mit gondol helyes ill. fals dolgoknak, amely nem úgy megy, mint kéne.

Mindkét oldal egyenértékű számomra.

Üdv: 'Teo(log)os'

2010. jan. 27. 19:07
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:

korrigáció:

Mit értünk a hívők és az ateista kommunikáció közötti stíllel kapcsolatban?

2010. jan. 27. 19:08
 2/29 anonim ***** válasza:
Hő?
2010. jan. 27. 20:45
 3/29 anonim ***** válasza:
18%

Ne haragudj. Mit is szeretnél?

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is de az nem ad semmit.

2010. jan. 27. 21:20
 4/29 anonim ***** válasza:
77%

"...hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit."

Már ötször leírtam neked, hogy az evolúciót nem hinni kell, hanem vagy elfogadni, vagy nem, ugyanis az evolúció egy tudományos elmélet, így nem lehet hinni benne. Egyébként az evolúció is ad valamit, méghozzá tudást, és a világ folyamatainak megértését(persze nyilván csak azon folyamatokét, amikről szól), szerintem ez elég sok. Ja és ezentúl minden válaszodra kapsz egy lepontozást, amíg ezt odaírod a végére, függetlenül attól, hogy a válaszod egyébként mi volt, mert hülyeség amit írsz, ezt már többször leírtam, de egyszer sem próbáltad még megvédeni az álláspontodat(ha legalább próbáltad volna, azt tisztelném).

2010. jan. 27. 21:56
 5/29 anonim ***** válasza:
20%

Bocs kérdező, még mindig nem értem a kérdésedet.

Szerinted tényleg fontos nekem a pontozás? Adnak érte valamit valahol? Akkor meg?

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban, de az nem ad semmit.

2010. jan. 28. 14:34
 6/29 A kérdező kommentje:

hjaj...

te vmit félreértessz.

Az a kérdés, hogy milyen stílusban beszéljenek egy a hívők és atesták egymás között,- mert ez a válaszokat többi kérdésben látva- nagyon nem így van. Mit véltek erről? Avagy mit gondoltok, mi lenne a helyes?

2010. jan. 28. 16:24
 7/29 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Teos!

A kérdés talán helyesebb lett volna így: mit tapasztalunk, hogyan látjuk a kommunikációt a két tábor közt. Nos eléggé elkeserítő.

Az ateisták többsége (tisztelet a kivételeknek) egyszerűen nem veszi emberszámba a hívőket, buta és prmitív népeknek tartja őket, és így is beszél velük. Én ezt tapasztalom itt naponként. Néha szó szerint minősíthetetlen stílusban adaják magukat elő, elhordják a többeiket mindennek, simán ki lehetne zárni őket "gyűlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért". Ennek ellenére itt vannak.

A ritkább eset amikor értelmes, másokat toleranciával kezelő emberekkel találkozol, akik valóban kiváncsiak arra, hogy te mit gondolsz, hogyan látod a világot. Sajnos az esetek többségében ők vannak kisebbségben.

És beszéljünk a hívőkről, vagy inkább azokról, akik annak tartják magukat. Néha tényleg úgy viselkednek, hogy szinte kiprovokálják a fent leírt hatást. Én sem vagyok ez alól kivétel sajnos, bár én szándékosan senkit nem provokálok, de tudom, hogy sokakat idegesít az, hogy én nem állok be a sorba...meg az, hogy felvállalom amit írok, a nevemet adom hozzá.

A megoldást nem látom. A két világkép kétféle viselkedést is szül. Egy önző természtű embertől nem várható el az, hogy megértsen másokat, hogy toleráns, türelmes legyen. A hívőtől viszon elvárható mindez.

Üdv. Péter

2010. jan. 28. 18:44
 8/29 anonim ***** válasza:
92%

"Szerinted tényleg fontos nekem a pontozás?" Tudom, hogy nem túl komoly, de bannolni nem tudlak, csak ez van:)

Egyébként még mindig nem érted, nem az a baj, hogy hiszel Istenben, hanem az, hogy azt gondolod, hogy az evolúció is csak valami hit féleség, pedig az egy tudományos elmélet, így abban nem lehet hinni, nem is szabad hinni benne, el kell fogadni(vagy természetesen el is lehet utasítani, hogy szerinted nem így volt, de akkor se azt mond, hogy nem hiszel benne, hanem hogy nem fogadod el).

2010. jan. 28. 19:08
 9/29 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Köszönöm válaszodat.

Teo(logo)s

2010. jan. 28. 20:19
 10/29 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Igen, eléggé bonyolult nyelvezetű lett a kérdésem, sőt még helytelen vonzatot (valamit nem "kapcsolatban", hanem valami "alatt" értünk. Te voltál, az egyetlen, aki válaszolt. A többi csak csak off.

Üdv: Teo(logo)s

2010. jan. 28. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!