Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért nincsenek olyanok, akik szerint rossz?

Figyelt kérdés
Az véletlen, hogy csak olyanok hisznek benne, akiknek nincs rossz véleménye Istenről? Nem létezhet olyan megoldás, hogy Jézus be akarta csapni az embereket azt illetően, hogy Isten jó. Miért nincs olyan aki ezt hiszi?
2014. nov. 7. 16:05
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:

"És hát ki vagy te, hogy felül bíráld az Úr döntéseit? Vagy akár ki lennék én?

Ha nem az Úrról lenne szó, akkor minden bizonnyal igazat adnék neked abban, hogy ezek szerint még is csak jó dolog volt, de az Úrról van szó. Így nincs igazad. :)"

Az a különbség kettőnk között,hogy te hagyod magad palira venni,és elhiszed,hogy az az Ószövetségi barbár nép valóban egy hatalmas bölcsességű hatalomnak engedelmeskedett.Tehát én nem az Úr döntéseit bírálom,hanem tudom mi a különbség az Úr,és az ATTTYA ÚÚÚÚÚÚRISTEN! között....

"Egy kérdés: az államfőt ilyen esetben elítélnéd, hogy mit képzel magáról, amiért tartotta magát a szabályokhoz, a törvényeikhez? Mégha van is olyan törvény arra is, amit a végrehajtók követtek el. Akkor azt is úgy fognád fel, hogy ezek szerint még is csak jó dolog?"

Itt az a kérdés,hogy a zsidók szerint mégiscsak jó dolog volt-e? Nem én hoztam olyan törvényt,hogy szombati munkáért halálra kövezés jár.Értelmes,egészséges lelkületű ember számára ez elfogadhatatlan.És értelmes,egészséges lelkületű emberben értelmes,egészséges Isten lakik,aki eleve nem fog ilyen törvényt hozni.Ennyire egyszerű.

2014. nov. 10. 19:08
 52/60 anonim ***** válasza:
Kérdező: aztán ugyan miben szapultalak? :D Ha nem érted azt, amit te magad írsz le, arról nem én vagy más tehet. És láthatóan nem érted.
2014. nov. 10. 19:17
 53/60 anonim ***** válasza:
51: nem válaszoltál a kérdésemre. Ha vki ennyire zsidó fajgyűlölő az nem is szándékozik megérteni az ószövetséget kicsit sem. Innét kezdve számomra értelmetlen a további vitázást folytatni veled. Amúgy is csak offolva van ezzel a topik.
2014. nov. 10. 19:19
 54/60 anonim ***** válasza:
Illetve még is csak vitázok veled még egy kicsit. Nem értetted a példázat lényegét kicsit se meg. És mi az, hogy a zsidóknak még is csak jó dolog volt őlni? Az írás is írja, hogy ők hezitáltak a végrehajtáson, Isten parancsára tették végül meg. Persze te emögött gondolhatod azt, hogy csak Ő mögé bújnak, de a logikád akkor is érthetetlen számomra. Ha szerinted Isten ezt nem hagyná, és nem Ő mondta nekik, akkor gondolod, hogy akik végre hajtották azokon nem áll bosszút Isten? És azokról, amennyiben így tett volna Isten, szerinted Jézus nem tett volna az újszövetségben említést. Ennyi.
2014. nov. 10. 19:23
 55/60 anonim ***** válasza:
Továbbá, döntsd már el, hogy hiszel-e Istenben, illetve Jézusnak, vagy se. Vagy mindent elhiszel Nekik, vagy semmit, két lovat nem ülhetsz meg egyszerre.
2014. nov. 10. 19:25
 56/60 anonim ***** válasza:

Sejtettem,hogy problémád lesz a "zsidó" szóval.Miért,nem azok voltak? Mit kellett volna írnom,hogy ne bélyegezz alaptalanul zsidó fajgyűlölőnek? Nem fogom azt írni,hogy grönlandiak,vagy Ó germánok,mert nem azok voltak.

Világosan szemléltettem,hogy miért nem értek egyet az Ószövetség ilyen fajta megnyilvánulásaival.Leírtam a lényeget.

"Az írás is írja, hogy ők hezitáltak a végrehajtáson, Isten parancsára tették végül meg."

Mint kiválasztott nép,ismerték az Isteni parancsot,de hezitáltak rajta,hogy biztos helyes-e megtenni,ezért még egyszer meg kellett kérdezni a biztonság kedvéért...Azért jó veled beszélgetni,megmosolyogtatsz...

"Ha szerinted Isten ezt nem hagyná, és nem Ő mondta nekik, akkor gondolod, hogy akik végre hajtották azokon nem áll bosszút Isten?"

Ha bosszút is állt volna,leírták volna a Bibliába,hogy saját magukat buktassák le?

"Továbbá, döntsd már el, hogy hiszel-e Istenben, illetve Jézusnak, vagy se. Vagy mindent elhiszel Nekik, vagy semmit, két lovat nem ülhetsz meg egyszerre."

Egyenlőre te akarsz két lovat megülni egyszerre.Az Úr,és az ATTTTYA ÚRISTEEEEEEN! lovát.

2014. nov. 10. 20:17
 57/60 anonim ***** válasza:
Nem a zsidó szó miatt írtam a benned felmerülő fajgyűlöletet le. Fel sem merült bennem egy percig se, hogy amiatt bárki fajgyűlölő lenne. Ellett magyarázva eléggé világosan az a hivatkozásod, hogy miért érted marhára félre, ha nem óhajtod felfogni az már igazából a te bajod. Különben meg további jó trollkodást! :D
2014. nov. 10. 20:23
 58/60 anonim ***** válasza:
Köszi,de neked volt marha fontos,hogy beletrollkodj az eredeti válaszomba.
2014. nov. 10. 20:38
 59/60 anonim ***** válasza:

"Nem a zsidó szó miatt írtam a benned felmerülő fajgyűlöletet le."

Akkor miért vagyok az? Ez azért még csak érdekelne...

2014. nov. 10. 20:41
 60/60 A kérdező kommentje:
19:17: Ezt én szapulásnak hívom. Vagy tudsz jobb szót az indoklás nélkül leírt hülye vagyra?
2014. nov. 11. 01:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!