Ha Isten létezik, akkor miért nincsenek olyanok, akik szerint rossz?

Hát erre szerintem te magad is rájöhettél volna, ha picit elgondolkodsz.
Azért nincs ilyen ember, mert aki így gondolja, az inkább nem foglalkozik vele, hanem keres magának valami más elfoglaltságot.
Így lesz valaki ateista, vagy egyszerűen csak más vallás követője. Milyen butaság már azt feltételezni, hogy csak mert nekem valami nem tetszik, akkor azért követem azt a vallást, hogy én rosszat gondolhassak róla, vagy hogy utálhassam.
Az emberek alapvetően jók, ez az ember alaptermészete gyerekkorában. Éppen ezért azon dolgokat keresi a világban, amelyekkel azonosulni tud. Ha Jézussal nem tud azonosulni, akkor keres valaki / valami mást.
Anonymus

Kedves kérdezö
Nem csak azok hisznek Istenben, akik hiszik hogy jó.
A Biblia azt írja, hogy a gonosz démonok és Sátán is hisz Istenben, és rettegnek töle.
Próbálj meg kérlek egy kicsit elgondolkodni, hogy milyen a Teremtö Isten, Jézus Krisztusnak az Atyja.
Képzeld el ezt a sok csodás szépet, amit alkotott. Ugye tetszik neked is éjjel a csillagos ég? A naplemente, a szivárvány, a kellemes illata a természetnek egy nyári csendes zivatar után?
A hósapkás hegyek, vadregényes tájak, a madarak csodás színezete, énekük.
Most képzeld el, hogyan teremtette a torkunkat, nem csak beszélni tudunk, hanem énekelni is. Van tehetségünk hangszereken játszani. Érezzük az ízek csodálatosan széles skáláját. Mond Te mit szeretsz a legjobban? A csokit, esetleg a sört? :)
Tudod még mit fog tenni a közeljövöben a szeretö Isten?
Igazságot fog szolgáltatni, el fogja távolítani a gonoszt, /bizony van hozzá joga/.
Mindenkinek, neked is nekem van lehetöségünk azok közé tartozni, akiket helyeselni fog, és igen nagy jutalmat készít.
A Föld olyan paradicsommá Édenné lesz alakítva, hogyan azt eredetileg akarta az Ádám és Éva esetében.

"Olvastad a tíz parancsolatot? 1. Ne ölj."
Olvastam,igen.Akkor miért öltek Isten parancsára azok,akiknek ez a törvény íródott? Mégiscsak jónak tartották?
Jézus pedig mind szavaival,mind viselkedésével erősítette meg,hogy ölni helytelen.
"Ki kardot ragad,kard által vész el"
"Szeressétek ellenségeiteket....."
A parázna nőt is meg kellett volna kövezni az ószövetségi törvények szerint.Jézus ezt megtagadta.Úgyhogy nyisd ki az ablakot,lélegezz mélyen és lassan,és visszaülhetsz nyugodtan a székedre...

"Akkor miért öltek Isten parancsára azok,akiknek ez a törvény íródott? Mégiscsak jónak tartották?"
Mutass rá csak egy történetre, amiből az jött számodra le, hogy ezek szerint még is csak jó dolog volt? Csak egyre.
Továbbá, ha már Jézussal véded a meglátásodat, akkor tudod-e, hogy mit mondott Jézus a tanítványainak az ószövetségi dolgokról? És miért mondta azt, amit mondta?
gkaty: Bocsánat, hogy ezt mondom, de elég abszurd, amit írsz. Feltételezed, hogy Jézus igazat mondott, pedig éppen azt kérdezem, hogy Jézus miért ne hazudhatott volna. A másik, szerintem nem Istennek köszönhető a szép táj. Azért tartjuk szépnek a tájat, mert ehhez alkalmazkodtunk. A szemétlerakóhelyet se azért találjuk rondának, mert az általánosságban ronda, hanem mert már gyerekkorunk óta arra nevelnek, hogy nem szabad belenyúlni a szemetesbe.
Anonymus: Igazad van, hogy nehezen létezhet olyan, aki hisz Istenben, de nem szereti. Viszont nem értettem azt a felvetésedet, hogy mekkora hülyeség egy vallásban hinni és utálni azt. Nem abban kéne hinnie az embernek, amit igaznak tart attól függetlenül, hogy jó-e az vagy rossz?
Ha valaki le akar valamit vonni ebből, én agnoszticista vagyok és igazából nem is értem, hogy miért nem mindenki az. Ez most elég nagyképűen hangozhatott, de nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni most, hogy miért gondolom ezt.
Mindenkinek köszönöm a válaszát!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!