Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért nincsenek olyanok, akik szerint rossz?

Figyelt kérdés
Az véletlen, hogy csak olyanok hisznek benne, akiknek nincs rossz véleménye Istenről? Nem létezhet olyan megoldás, hogy Jézus be akarta csapni az embereket azt illetően, hogy Isten jó. Miért nincs olyan aki ezt hiszi?
2014. nov. 7. 16:05
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ugyan a bibliát nem kívánom védeni, de Jézus szavait igen. Egyet meg kell értened, Jézus olyan tanításokat adott a zsidóknak, amelyek szöges ellentétben állnak a zsidó hittel és kultúrával. Ez egyszerű szóval úgy írható le, hogy "Szeretet".

Egy ember egyszer azt mondta, "Az ember csak gyűlölni tud. Amikor épp nem gyűlöl, azt hívjuk szeretetnek".

Tudod, Jézus tanításait egész egyszerűen ki kellett javítani itt-ott, hogy hiteles legyen. Minden olyan írás és szöveg amely főleg azt hangsúlyozza, hogy az ó szövetség mennyire igaz, és hogy az ó szövetség törvényeit meg kell tartani, sőt ő azt betölteni jött, olyan helyek, ahol Jézus ellenségeskedésre és mások ellen uszít, ezek mind-mind olyan pontok, amelyeket be kellett toldani, hogy egy olyan szellemileg sötét korban, mint most, lehessen vitázni azon, hogy a kereszténység jó e vagy sem.

Aki ismeri Jézus valódi vallását, amelyet már előtte évezredeken át hittek más népek, az azonnal felismeri, hogy Jézus mit tanított, és melyek azok az igazságok, amelyeket csak egy Istent értő és szerető ember szájából hangozhattak el. Ilyet kitalálni ártó szándékkal nem lehet.

Tudod, a bibliát ma nagyon, de nagyon sokan forgatják. Sok olyan ember, akinek csőlátása van, és eleve egy torz képet kapnak a világról, lásd teológusok, sok olyan ember is, akik pedig tudatlanok és e miatt nincs szemük a látásra és nincs fülük a hallásra, lásd a közemberek.

Ha te tényleg meg akarod ítélni a bibliát és a benne írottakat, akkor előbb tanulj, mert tudás nélkül csak nézel, de nem látsz, hallgatsz, de nem hallasz. Így pedig nincs megértés benned.

Sok hozzád hasonló támadja a bibliát itt olyan pontokra hivatkozva belőle, amelyekből látom, hogy egyszerűen nem értik amit olvasnak, egy általános iskolás gyengébb tanuló is értelmesebb problémákat tud felvetni a bibliával kapcsolatban, mint itt egyesek.

Ez nem egy támadás, hanem egy intés. Vannak dolgok, amelyek éppenséggel nem képeznek támadási felületet. És most te is épp egy ilyenbe kezdtél el belekötni.

Anonymus

2014. nov. 10. 02:36
 42/60 anonim ***** válasza:

Kérdező: ha a saját írásodat se látod át, akkor nem igazán van értelme tovább vitáznunk. Ugyanakkor az előző hszben ezzel kapcsolatosan mindent elmondtak helyettem! :)

Akinek írtam, hogy elolvasom az adott részt, annak üzenném, hogy nem bújtam ki alóla, csak még nem jutottam el odáig, ma már megteszem, addig nem válaszolok, mert értelmetlen lenne. :)

2014. nov. 10. 11:23
 43/60 anonim ***** válasza:

36: aha, és a negyedik könyvben hol van? Mert ott, amit írtál ige számokat egészen más van!

[link]

2014. nov. 10. 12:53
 44/60 anonim ***** válasza:

Kb. 5 perc alatt megtaláltam. Ott a kereső, nem volt bonyolult használni:

[link]

"33

És elvivék azt, akik találták vala azt fát szedegetni, Mózeshez és Áronhoz és az egész gyülekezethez.

34

És őrizet alá adák azt, mert nem vala kijelentve, mit kelljen vele cselekedni.

35

És monda az Úr Mózesnek: Halállal lakoljon az a férfi, kövezze őt agyon az egész gyülekezet a táboron kivül.

36

Kivivé azért őt az egész gyülekezet a táboron kivül, és agyon kövezék őt, és meghala, amiképpen parancsolta vala az Úr Mózesnek."

Anonymus

2014. nov. 10. 13:42
 45/60 anonim ***** válasza:
Köszi, előző, nekem a kereső nem dobott ki semmit, hiába írtam be, de másra se szóval lehet a böngészőmmel van a bibi.
2014. nov. 10. 13:43
 46/60 anonim ***** válasza:

Na 36os, bár off téma itt is leírom a választ, de elküldöm neked privibe hátha már nem is nézel vissza ebbe a topikba. :) Szóval elolvastam a teljes részt, bár végül is válaszolhattam volna a beidézés alapján is, csak így még is csak tisztább. Nem volt helyes még is csak a gyilkolás, egyszerűen voltak szabályok és kikötés, hogyha vki ezt és ezt teszi mi lesz a büntetése. Ebben az esetben nem volt büntetés kitalálva, ugye tanakodtak is, hogy mi legyen az illetővel végül mivel valószínűleg a férfiú nem mutatott megbánást, hogy az Úr ellen szegült, ezért mondta azt az Úr, hogy akkor öljék meg. Példát kellett mutatni a többiek felé, hogy más már ne szegüljön az Úr szava ellen.

Amit írtam Jézus szavait illetően ezzel kapcsolatosan szintén, próbáltam neked kikeresni, hogy konkrétan beidézzem neked én is, de se a biblia.hit.hun, se más weblapokon, ha vmit keresnék weblapon belül nem dob ki semmit böngészőm így elmondom a saját gondolataimmal. Szóval a tanítványok hasonlóan akartak cselekedni ahogy az ószövetségben is tették, mire Jézus azt mondta nekik, hogy ne tegyék, és azt, hogy akkoriban más szellemiség uralkodott. / Ha vki pontosan betudja nekem ezeket a részeket idézni helyettem azt nagyon megköszönném! :) / Ahhoz viszont, hogy értsd, hogy mit értett ez alatt Jézus, ahhoz előbb érteni kellene az Újszövetség tanításait, utána pedig elolvasva az Ószövetség tanításait, továbbá érteni, ismerni kellene az adott kor szellemiségét stb.

Off: mozzilát használok egyébként, vki nem tudná megmondani nekem, hogy mit állítsak át rajta, hogy weblapon belül keresni tudjak a kereső mezőkbe? :)

2014. nov. 10. 14:14
 47/60 anonim ***** válasza:

"Na 36os, bár off téma itt is leírom a választ, de elküldöm neked privibe hátha már nem is nézel vissza ebbe a topikba. :)"

Nincs olyan szerencséd:)

"Ebben az esetben nem volt büntetés kitalálva"

De volt:

"Tartsátok meg tehát a szombatot, mert szentség a tinektek; aki megszentségteleníti, halállal haljon meg; aki azon a napon munkát végez, azaz ember kiirtatik népe közül. Hat napon végezzetek munkát, de a hetedik napon szombatok szombatja van, szentség az Örökkévaló tiszteletére; bárki, aki munkát végez a szombat napján, halállal haljon."

Mózes II.31.12.

"Példát kellett mutatni a többiek felé, hogy más már ne szegüljön az Úr szava ellen."

Tehát az emberélet elvételét találták helyes példamutatásnak erre a problémára,mert más megoldás egészen biztosan nem volt,értem.Akkor mégiscsak jónak tartották.Ugye,Drága lelkem?:)

2014. nov. 10. 17:53
 48/60 anonim ***** válasza:

"Nincs olyan szerencséd:)"

A fenébe :), pedig már bíztam benne, hogy legalább ebben szerencsém lesz! :)

""Ebben az esetben nem volt büntetés kitalálva"

De volt:

"Tartsátok meg tehát a szombatot, mert szentség a tinektek; aki megszentségteleníti, halállal haljon meg; aki azon a napon munkát végez, azaz ember kiirtatik népe közül. Hat napon végezzetek munkát, de a hetedik napon szombatok szombatja van, szentség az Örökkévaló tiszteletére; bárki, aki munkát végez a szombat napján, halállal haljon."

Mózes II.31.12.

"Példát kellett mutatni a többiek felé, hogy más már ne szegüljön az Úr szava ellen."

Tehát az emberélet elvételét találták helyes példamutatásnak erre a problémára,mert más megoldás egészen biztosan nem volt,értem.Akkor mégiscsak jónak tartották.Ugye,Drága lelkem?:)""

Ok, tudhattam volna én tudatlan, hogy még is csak volt kitalálva következmény. De ettől független teljesen mindegy, meg volt mondva előre, hogy aki az Úr szava ellen szegül azzal mi lesz. És nem, nem tartották jónak. De írhatnám akár azt is, hogy tudod, amit szabad nagyökörnek azt nem szabad kisökörnek. És hát ki vagy te, hogy felül bíráld az Úr döntéseit? Vagy akár ki lennék én?

Ha nem az Úrról lenne szó, akkor minden bizonnyal igazat adnék neked abban, hogy ezek szerint még is csak jó dolog volt, de az Úrról van szó. Így nincs igazad. :)

Képzeld ezt el úgy, hogy mondjuk vmely államban megszegnek egy törvényt, nem mutat megbánást az illető és elő volt írva, hogy azért villamosszék jár, aztán még is a főbb emberek hezitálnak - akik végre hajtanák az ítéletet -, hogy mit tegyenek hisz azzal ők is bűnt követnének el, de végül az állam fejétől engedélyt kapnak, hogy már pedig igen is végezzék ki. Ha abban az adott államban még se büntették volna úgy meg, ahogy előírták, akkor mégtöbben elkövetnék azt az adott bűnt, amit nyilván a többi embert nézve és védve is az államfő nem akarna. Így érthetőbb?

2014. nov. 10. 18:04
 49/60 anonim ***** válasza:
Egy kérdés: az államfőt ilyen esetben elítélnéd, hogy mit képzel magáról, amiért tartotta magát a szabályokhoz, a törvényeikhez? Mégha van is olyan törvény arra is, amit a végrehajtók követtek el. Akkor azt is úgy fognád fel, hogy ezek szerint még is csak jó dolog?
2014. nov. 10. 18:24
 50/60 A kérdező kommentje:

11:23: Vártam, hogy esetleg írsz mást is a szapulásomon kívül, de úgy látszik feleslegesen.

Anonymus: Nem értettem meg a kérdésemre a választ, de megmagyaráztad, hogy nem is fogom megérteni. Köszönöm szépen!

2014. nov. 10. 18:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!