Ha Isten létezik, akkor miért nincsenek olyanok, akik szerint rossz?
Istenben hinni, azért jó, mert bízhatsz valakiben. Nem vagy egyedül ebben a hideg, sötét, gonosz világban. Nem kell gondolkodni, nem kell küzdeni semmiért sem.
Van egy jóságos isten aki majd megvéd mindentől, gondoskodik rólam, szeret.
Olyan változat van hogy maga a teremtő isten maga a Sátán, és Jézus az igaz isten (vagyis a világot a sátán teremtette) küldötte aki fel akar minket szabadítani.(gnosztikusok)
Ám minden irányzatban Jézus jó szerepe volt!
Máskülönben a most nevezetes jazidiek is egy fura csavart alkalmaznak. Isten sátánt bízta meg a teremtéssel:) Ezért mondja rájuk pl az ISIS hogy sátánimádok, persze valójában nem azok,ő vallásukban a sátán nem rossz szereplő.
Azert mert ertelmetlen.A vilag osszes vallasaban Isten a teremto!
Neked adatott meg a szabad akarat amit jora es rosszra is hasznalhatsz!
Megpróbálok mindenki válaszára reagálni valamit.
Elsőnek: Akkor az istenellenesek hiánya egy jó bizonyíték arra, hogy Istent csak azoknak találták ki, akik nem akarnak félni?
Másodiknak: Mit értesz teremtésmű alatt és miben látod ennek tökéletességét?
Harmadiknak: Most nekem mondtál újakat, ezeket pl nem tudtam.
Negyediknek: Miért nincs érteleme?
Istent a gyenge, befolyásolható embereknek találták ki.
A diktatúrákban isten szerepét a diktátor veszi át, tévedhetetlen, bölcs, egy felsőbb lény akit lehet imádni.
Szerintem isten nincs.
Ha mégis van,akkor viszont egy brutálisan nagy népművészeti termék!!!
A deizmus hívei szerint Isten megteremtette a világot, majd magára hagyta, ami azóta a saját törvényei szerint működik, isteni beavatkozás nélkül (ezért van nyomor, háborúskodás, stb a világon).
Nem tudom, ez neked megfelel-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!