Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért nincsenek olyanok, akik szerint rossz?

Figyelt kérdés
Az véletlen, hogy csak olyanok hisznek benne, akiknek nincs rossz véleménye Istenről? Nem létezhet olyan megoldás, hogy Jézus be akarta csapni az embereket azt illetően, hogy Isten jó. Miért nincs olyan aki ezt hiszi?
2014. nov. 7. 16:05
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
18%

Istenben hinni, azért jó, mert bízhatsz valakiben. Nem vagy egyedül ebben a hideg, sötét, gonosz világban. Nem kell gondolkodni, nem kell küzdeni semmiért sem.

Van egy jóságos isten aki majd megvéd mindentől, gondoskodik rólam, szeret.

2014. nov. 7. 16:12
 2/60 anonim ***** válasza:
33%
üdv, nos a teremtésmű tanúskodik arról, hogy Isten nem rossz. minden tökéletesen működik a földön, kivéve az emberi gondolkodást, ami sátán által van megrontva.
2014. nov. 7. 16:14
 3/60 fairi1 ***** válasza:
93%

Olyan változat van hogy maga a teremtő isten maga a Sátán, és Jézus az igaz isten (vagyis a világot a sátán teremtette) küldötte aki fel akar minket szabadítani.(gnosztikusok)

Ám minden irányzatban Jézus jó szerepe volt!

Máskülönben a most nevezetes jazidiek is egy fura csavart alkalmaznak. Isten sátánt bízta meg a teremtéssel:) Ezért mondja rájuk pl az ISIS hogy sátánimádok, persze valójában nem azok,ő vallásukban a sátán nem rossz szereplő.

2014. nov. 7. 16:16
 4/60 anonim ***** válasza:
100%

Azert mert ertelmetlen.A vilag osszes vallasaban Isten a teremto!

Neked adatott meg a szabad akarat amit jora es rosszra is hasznalhatsz!

2014. nov. 7. 16:17
 5/60 A kérdező kommentje:

Megpróbálok mindenki válaszára reagálni valamit.

Elsőnek: Akkor az istenellenesek hiánya egy jó bizonyíték arra, hogy Istent csak azoknak találták ki, akik nem akarnak félni?

Másodiknak: Mit értesz teremtésmű alatt és miben látod ennek tökéletességét?

Harmadiknak: Most nekem mondtál újakat, ezeket pl nem tudtam.

Negyediknek: Miért nincs érteleme?

2014. nov. 7. 16:24
 6/60 anonim ***** válasza:
93%
Hát a sátánisták nem pont istent tartják a rossz szereplőnek?
2014. nov. 7. 16:36
 7/60 anonim ***** válasza:
58%

Istent a gyenge, befolyásolható embereknek találták ki.

A diktatúrákban isten szerepét a diktátor veszi át, tévedhetetlen, bölcs, egy felsőbb lény akit lehet imádni.

2014. nov. 7. 16:41
 8/60 anonim ***** válasza:
100%
Tehát olyanokat keresel, akik hisznek a létezésében, de mégsem szeretik? Az okkult sátánisták például elismerik a létezését, de nem tartják többre egy olyan lényél, aki csak a behódoló embereket szereti, akinek nem hajlik meg a gerince előtte, azoknak ő eltöri valahogy. Nem véletlenül írtam, hogy okkultisták, a modern sátánisták igazából ateisták, a nevük is csak egy afféle fricska a hívők felé.
2014. nov. 7. 17:04
 9/60 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem isten nincs.

Ha mégis van,akkor viszont egy brutálisan nagy népművészeti termék!!!

2014. nov. 7. 17:18
 10/60 anonim válasza:
84%

A deizmus hívei szerint Isten megteremtette a világot, majd magára hagyta, ami azóta a saját törvényei szerint működik, isteni beavatkozás nélkül (ezért van nyomor, háborúskodás, stb a világon).

Nem tudom, ez neked megfelel-e.

2014. nov. 7. 17:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!