Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért nincsenek olyanok, akik szerint rossz?

Figyelt kérdés
Az véletlen, hogy csak olyanok hisznek benne, akiknek nincs rossz véleménye Istenről? Nem létezhet olyan megoldás, hogy Jézus be akarta csapni az embereket azt illetően, hogy Isten jó. Miért nincs olyan aki ezt hiszi?
2014. nov. 7. 16:05
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

"Mutass rá csak egy történetre, amiből az jött számodra le, hogy ezek szerint még is csak jó dolog volt? Csak egyre."

"3Mózes 15:32–36.

32. És midőn Izráel fiai a sivatagban voltak, találtak egy férfiút, amint fát szedegetett szombat napján. 33. És odavitték őt azok, akik rajta érték, hogy fát szedegetett, Mózeshez és Áronhoz és az egész községhez[70]. 34. És őrizet alá helyezték őt, mert nem volt eldöntve, mi történjék vele[71]. 35. És szólt az Örökkévaló Mózeshez: Ölessék meg az a férfiú kövezze meg őt kövekkel az egész község a táboron kívül. 36. És kivezette őt az egész község a táboron kívül és megkövezték őt kövekkel és meghalt; amint megparancsolta az Örökkévaló Mózesnek."

"Továbbá, ha már Jézussal véded a meglátásodat, akkor tudod-e, hogy mit mondott Jézus a tanítványainak az ószövetségi dolgokról? És miért mondta azt, amit mondta?"

Miért,mit mondott,és miért mondta? Mesélj.

2014. nov. 8. 16:38
 32/60 anonim ***** válasza:
30: kérdező, egyenlőre te vádolod Jézust hazugsággal, innét kezdve neked illene legalább egyetlen logikus magyarázatot felállítanod arra, hogy ugyan mi értelme lett volna hazudnia? És miben hazudott volna? És mi lett volna a hazugságával még is a célja? Kb. olyan ez a hazugsággal való vádolásod, mintha magát a szeretet vádolnád azzal meg, hogy hazudott, holott mint tudjuk az igazi szeretet nem hazudik! Sőt, Jézus maga a megtestesült szeretet! De, mint írtam neked privibe, nézd csak meg a Passiót, csak mert megérdemled! Marhára nem szoktam ajánlgatni, de te igazán megérdemled!
2014. nov. 8. 19:02
 33/60 anonim ***** válasza:
32: Én mózes harmadik könyvében és a 15. fejezetében ezt találtam: [link]
2014. nov. 8. 19:16
 34/60 anonim ***** válasza:
Elgépeltem a címzést, 31est akartam írni, az is lemaradt, bár privibe írtam neked, hogy akkor hol is olvastad azt, amit beidéztél? :D
2014. nov. 8. 19:32
 35/60 A kérdező kommentje:
Írtam már, hogy pl. az lehetett az egyik célja Jézusnak a hazugságával, hogy elhitesse, hogy Isten jó. Egy olyanról akarta elhitetni, hogy jó, aki azért teremtette a Földet, hogy röhöghessen az embereken. Mert ugyebár semmilyen logika alapján nem lehet kijelenteni, hogy csak jó Isten létezhet. Amúgy meg elég sok dologgal lehet vádolni Jézust, nem gondolom, hogy attól még, hogy valaki kedves, szimpatikus nem fog hazudni.
2014. nov. 9. 02:18
 36/60 anonim ***** válasza:

# 34/35

A 4.könyveben van.Ahonnan másoltam,ott valamiért harmadikat írtak.

2014. nov. 9. 05:09
 37/60 anonim ***** válasza:

Kérdező: erre már csak inkább azt tudom mondani, hogy imádkozom a lelkedéért, hogy meggyógyuljon és megvilágosodjék! / Csak, mert egy kedvesnek látszó ember becsapott és megbántott téged azt nem kellene sem Jézusra, sem Istenre kivetítened, hogy akkor Ők is ilyenek! / Sajnálom, hogy belül ekkora bajban vagy lelkileg! :(((

36os: ok, elolvasom, és utána reagálok neked is. / Fejből én sem tudok ám mindent! :) /

2014. nov. 9. 10:17
 38/60 A kérdező kommentje:
Én mondtam bárhol is, hogy Jézus rossz volt? Csak objektíven próbálok rá tekinteni és nem köteleződök el egyik oldalra sem.
2014. nov. 9. 13:58
 39/60 anonim ***** válasza:

Kérdező ezt aztán igazán felesleges szépítened:

"Amúgy meg elég sok dologgal lehet vádolni Jézust, nem gondolom, hogy attól még, hogy valaki kedves, szimpatikus nem fog hazudni."

2014. nov. 9. 15:28
 40/60 A kérdező kommentje:
Mert mi kivetnivaló van a mondatban?
2014. nov. 9. 19:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!