Ha Isten létezik, akkor miért nincsenek olyanok, akik szerint rossz?
"Nem vagy egyedül ebben a hideg, sötét, gonosz világban. Nem kell gondolkodni, nem kell küzdeni semmiért sem. "
Én nem érzem magam egyedül, pedig hitetlen vagyok. Tudod vannak barátaim.
Nem küzdeni semmiért. Hm. Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ez olyan dolog, hogyha pl. az immunrendszerednek nincs mi ellen küzdenie, akkor legyengül, mert a szervezetünk nem hülye, és ha valamire nincs szüksége, akkor elveti azt. Aztán elvisz az első influenzajárvány. Úgyhogy a küzdés nem is olyan rossz dolog. Ami nem öl meg, az megerősít, tudod.
Ja, és én nem látom a világot hidegnek, sötétnek és gonosznak.
„minden tökéletesen működik a földön, kivéve az emberi gondolkodást, ami sátán által van megrontva.”
És a kannibál pókok, meg imádkozó sáskák? Meg az élősködő férgek? Ezek is a tökéletes világ jelei, mi?
#11-es válaszához.. :)
"A cél halál, az élet küzdelem, S az ember célja e küzdés maga."
Olyan nincs, hogy valamiért nem küzdesz. Akkor értelmetlenné válik az életed (még ha hiszel is valamiben).
11-es, ha nem tűnt volna fel, én sem hiszek semmilyen istenben sem.
A vallásos emberek szemszögéből próbáltam szemléltetni, miért jó hinni istenben. :)
És isten, azért jobb mint a barátok, mert mindenható, tévedhetetlen. :D
Hozzá imádkozhatok, munka, szerelem, tanulás, minden esetben. A helyett, hogy felemelném a fenekem és a csapatnám neki.
Milyen kevésről van szó? Te kikkel vagy körbe véve? Mert én csak Istent tagadó emberekkel, vagy max. olyanokkal akik épp, hogy csak hisznek benne, de inkább rossznak tartják Őt.
Neked most mi is valójában a problémád? Hogy egyáltalán akik hisznek benne és jónak tartják Őt hogy merészelnek így tenni, és milyen hülyék, hogy így tesznek? Vagy mi a célod? Bebizonyítani, hogy Isten hazudott??? :D Ahhoz sokat kell még tanulnod, lehet, hogy egy egész élet nem lesz hozzá elég neked sem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!