Mikor lesz vallásmentes a világunk?
kedves 36-os.
Te is a saját hazád tapasztalatait irod le, én is a sajátomat. Mi nem haragszunk a keresztyénekre, mert minket nem nyomtak el. A történelmet nem én akarom átírni, hanem az, aki azt mondja, hogy a 18. században voltak keresztyén kórházak. Már a szentföldön is voltak, ispotályok, a johannita lovagokat ispotályosoknak hívták. Nem akarom védeni a katholikusokat, de nem hiszem, hogy a robotot ők találták ki, inkább a királyok. A koncessziós terület, meg az egyházi birtok ugyanaz. És ne feledd Teréz anyát, a ti Batthányitokat, egy csomó keresztyén szentet, akik szintén a vallásból merítettek lelkierőt. Nem mondom, hogy az egyházak mindig mindent jól csináltak, mert azokban is ugyanolyan esendő emberek vannak mint mi. Egy szó mint száz nem nyitok vitát. Én is tényeket írtam le, te is, de azt nem tagadhatjuk, hogy vallás nélkül szegényebb lenne a világ.
"Az ateizmus is vallás"
Van jogosultsága a mondatnak. A vallás, az amit vallunk, amit tekintélyi alapon elfogadunk. Az ateista azt vallja, hogy nincs Isten, de ezt nem tudja bebizonyítani, csak elhiszi. Ez a hittételük. A kérdésfeltevő bizonyára abban is hisz, hogy a tudomány és az ateizmus egy jobb és boldogabb világot fog eredményezni. Ennek a várakozásnak sincs tudományos alapja, sőt tudjuk, hogy az ateista kommunizmus egy csődtömeg volt a hullahegyek tetején.
Vree-nek
Az jó ha rá tudsz csodálkozni a világ megannyi szépségére, semmiképpen se legyél vallásos, ha neked az árt. Jézus a betegekhez jött, nem az egészségesekhez. Mindazon által ezek a felüdítő ateista filozófiák egyenlőre nem túl hatékonyak a vallásilag közömbös emberek tömegeiben. Vagy már ez lenne a kánaán? Már csak a maradék vallást kéne kiiktatni?
Az egyházi birtok, meg a koncessziós terület valóban nem ugyanaz, mert az utóbbit csak egy ideig tudja a bérbevevő szipolyozni, de értelemszerűen ebben az esetben ez mindegy, az egyházi földbirtok rosszabb.
A jótékonykodás nem túl szimpatikus nekem, először szörnyű nyomorba taszítanak tömegeket, kifosztják őket és nincstelenné teszik, majd néhánynak a sorsán egy picit enyhítenek, egy pár napra fellélegezhet. Nem mondom, a semminél ez is több, de talán jobb lenne, ha nem semmiznék ki a szerencsétleneket, akkor jótékonykodásra sem lenne szükség, meg aztán könnyű alamizsnát odalökni abból a pénzből, amit tőlük harácsoltak.
A mostani világunk a vallást támogató világ, az a rendszer amelyik egy csomó mindent visszaadott az egyházaknak, maguk a vezetőink is zömmel vallásosak és iparkodnak ránk kényszeríteni a saját filozófiájukat.
A szokásos kétszínűség, a kivételezetteknek jólétet biztosítanak a többi rovására, aztán álságosan sajnálkoznak és jótékonyságra buzdítanak, amely jótékonyságra éppen az ő tevékenységük nyomán van szükség.
Ez a restauráció korszaka, az iskolákban kezdik megmételyezni a gyermekeinket és egyre többen felülnek a maszlagnak amit hintenek.
"Az ateista azt vallja, hogy nincs Isten, de ezt nem tudja bebizonyítani, csak elhiszi. Ez a hittételük."
Tíz percig röhögtem, de most már abbahagyom, mert nem akarok ateista társammal vitázni, hiszen te is ateista vagy, mert nem hiszel Allahban, pedig nem tudod bebizonyítani, hogy nincs, csak ez a hited van meg, így ezt vallod. Ráadásul egy aljas gyanúsítgató lehetsz, hiszen nem tudod bebizonyítani, hogy én, vagy a másik ember jó, vagyis ezzel a logikával az a hited, hogy rosszak, aljasok és gyilkosok, mivel nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét. Ez a hittételed?
:)
Én hiszek Istenben, ez a vallásom. Te nem hiszel, neked ez. Egyikünk se tudja bizonyítani.
Hogy te jó vagy-e vagy rossz, azt nem tudom, nem ismerlek. Én nem vallom a te jóságodat, nem vagyok róla meggyőződve, pusztán csak feltételezem. Számomra nem világnézeti kérdés, hogy te mi vagy. De elképzelhető egy olyan vallás, amely feltétlenül hiszi a te jóságodat.
Valóban hiszel Allahban?
Na látod, kezded pedzeni, az ateista pontosan ezt mondja, van e, vagy nincs Isten, nem tudja.
Az ateista az, aki meg van róla győződve, hogy nincs Isten.
Azokat, akik azt mondják, hogy nem tudhatjuk van-e vagy nincs, azokat agnosztikusoknak nevezzük.
"Az ateista az, aki meg van róla győződve, hogy nincs Isten."
De ez nem vallás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!