Mikor lesz vallásmentes a világunk?
A vallás a nép ópiuma. A vallás elutasítása egyet jelent a nép valódi boldogságának követelésével. Valahogy így mondta Marx Károly, az egyik világmegváltó eszme megalapítója. Ezen ateista-materialista eszme minden idők legnagyobb mészárlását eredményezte, majd kiderült, hogy nem működik.
Tudod, az élet veszteseinek valamilyen vigasz kell, s ha nincs hitük, akkor kénytelenek az igazi ópiumhoz nyúlni, mielőtt felakasztják magukat. Azt mondják a zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták, csak addig nagy a szájuk, míg jó megy nekik.
Attól még maga a gondolat jó, és teljesen nyilvánvalóan igaz.
grkaty, nálad valami nagyon nincs rendbe.
"Ha ateista állam, akkor imádják a politikusokat, a politikai eszméket, a nemzeti szimbólumokat."
Nem tudom, hogy honnan a fenéből vetted ezt. Nem tudom mi az amit leírtál, de biztos, hogy nem az ateizmus jellemzői... Ateistának vallom magam, de jelenleg egyik magyar párttal sem szimpatizálok, és a magyar politikusok nagy részét túlfizetett, ostoba semmirekellőnek tartom. (És nem, nem azért mert bármelyik is vallásos lenne.) Kitalálhatod, hogy mit gondolok a nemzeti szimbólumokról amik itt tartanának, azután, hogy készülök külföldre menni egy olyan fizetésért ami nem csak az életszínvonalam megtartására, hanem annál kicsit többre elég. Inkább teszek valamit, minthogy imádkozzak és várjak.
A zenészekről szóló részt nem is méltatom szóra. Azt gondolod, hogy csak az ateista kislányok "őrülnek meg" a tinibálványaikért?
A tudományokról való véleményed pedig olyan, mintha még mindig valami boszorkányságnak tartanád, mint azt több száz éve tették.
Ebből látszik, hogy egyesek mennyire elvakultak, ha valaki nem ért egyet velük. (Természetesen ez igaz lehet mind hívőkre, mind ateistákra.)
szp72!
Minden nézőpont kérdése, én meg azt mondom, hogy a vallás és a hit önámítás. Ateistaként tisztában vagyok azzal, hogy a saját szerencsém kovács vagyok, nem ül a felhők felett egy öregapó sem, aki majd megsegít, ha baj van (már ez is fura lenne, hisz ő maga okozta a bajt, már ha egy istenről beszélünk). Ettől még nem mondok le semmiről.
Megmagyaráznád miért?
Szerintem az gyenge, aki saját maga helyett, egy vallásban, istenben bízik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!