Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor lesz vallásmentes a...

Mikor lesz vallásmentes a világunk?

Figyelt kérdés
Lesz-e ilyen? Ahogy John Lennon is megírta zseniális Imagine számában, hogy milyen jó volna, ha vallás nélkül élnénk.

#vallás #világ #imgaine
2014. szept. 26. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
30%
Vallásosok közt is vannak hülyék, de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy ateisták közt több van.
2014. szept. 28. 16:40
 32/65 Alex Fly ***** válasza:
14%
Annál is inkább, mert az ateizmus is egy vallás.
2014. szept. 28. 23:51
 33/65 anonim ***** válasza:
72%
Az ateizmus mióta vallás? Úgy látszik lemaradtam valamiről.
2014. szept. 29. 01:43
 34/65 anonim ***** válasza:
39%

"Vallásosok közt is vannak hülyék, de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy ateisták közt több van.

"

Na igen, madarat tolláról... Próbálj meg okos ateisták között forgolódni.

"Annál is inkább, mert az ateizmus is egy vallás.

"

Ez szerintem trollkodás, mert nem gondolom, hogy komolyan így képzelheti bárki, legfeljebb kötözködésre jó ez a duma.

Mikor lesz vallásmentes a világ?

Ha nem lesznek vallásosak, akkor. Tekintve viszont a tendenciát, hogy sorra jöttek a vallások, egyik után a másik, úgy tűnik egy csomó embernek szüksége van ilyesmire, vagyis ha az összes mai vallás kimegy a divatból, akkor kitalálnak valami újat, ha mást nem, olyan modern változatot, mint a kommunizmus volt, majd a jövőben, akkor mindenkinek jó lesz, de ez a jövő éppen annyira távoli, mint a Menyország ígérete és éppen annyira elérhetetlen. Prezentálnak majd szenteket is, mint a kommunista vértanúk, meg új prófétát, mint Lenin volt, akit még ki is tömtek, hogy mindenki megcsodálhassa, vagy Marx, akinek a szocializmusa államkapitalizmussá változott kézen-közön.

Azért a jócskán vallásmentes világban sokkal jobban élt az átlagember, az az életszínvonal romlik manapság, amit akkor ért el az ország.

A keresztény vallástól nem idegen az elnyomás, a megkülönböztetés, szépen megvolt a rabszolgatartással, a feudalizmussal és a kapitalista országok vagyoni különbségeivel sincs semmi baja.

Ezek a népelnyomó rendszerek meg nagyon is kedvelik ezt az eszmét, hiszen ez arra buzdítja a híveit, hogy ne ezen a világon várják a boldogulást, az egyenlőséget, a testvériséget, a szabadságot, ne is törődjenek vele, hogy mások minden jóban dúskálnak, ez mit sem számít, mert majd milyen príma lesz, ha feldobják a talpukat, ha majd elkaparják őket, akkor kezdődik majd a buli, csak várják türelemmel és csendben.

Csak semmi ugrálás, meg lázadozás. Tessék szépen hinni és dolgozni, de azt keményen és nem a borítékot illik firtatni, ha egyszer ennyi van benne, akkor ennyi jár.

Megjegyzem, már az őskorban kellet volna lecsapni az első varázslót, azt, aki az első vallást kitalálta, de hát nagy dumás pacák lehetett, bekábította a mamlaszokat és ezért én nem igazán bízok abban, hogy lehetséges lesz egy vallástalan világot valaha is sokáig fenntartani.

2014. szept. 29. 14:08
 35/65 Ling-ce ***** válasza:
Az hogy a keresztyénség nem harcolt a rabszolgatartás ellen, nem jelentette azt, hogy egyet is értett vele. Ha elolvasod Pál Filemonhoz irt levelét, láthatod, hogyan gondolkodott az Apostol a rabszolgaságról. Hitehagyó Julianosz császár megpróbálta a jólétet megteremteni a Római Birodalomban, egyfajta pogány szeretetszolgálat megteremtésével, de a pogány papok nem voltak annyira elhivatottak ebben, mint a keresztyének. Nálunk a keresztyének nem nyomtak el senkit, különbek voltak a missziós kórházaik, mint a katonakórházak. Bennünket nem az Egyház zsákmányolt ki, hanem a kereskedőtársaságok. A Vatikánnak nem voltak koncessziós területei nálunk. Számomra az elnyomók nem a keresztyéneket jelentik.
2014. szept. 30. 20:12
 36/65 anonim ***** válasza:

"A Vatikánnak nem voltak koncessziós területei nálunk"

Ne tessék már mondani, az őseim az egri Káptalan birtokain robotoltak és mondhatom, nem kicsi földbirtok volt az.

"Az hogy a keresztyénség nem harcolt a rabszolgatartás ellen, nem jelentette azt, hogy egyet is értett vele."

Szentesítette és semmit sem tett ellene. A rabszolgaság azért szűnt meg, mert a már régóta keresztény Római Birodalmat meghódító galloknak nem volt szimpatikus.

A jobbágysággal szintén nem szállt szembe, sőt a vallás az élet minden területét uralta és állandóan azt sulykolta, hogy törődjenek bele a kifosztott alsó néprétegek az elnyomásba, amiből a papság is kivette a részét. Az egyház földbirtokain sem éltek jobban a jobbágyok, ugyanúgy jártak robotra, ugyanúgy adóztak és ugyanúgy röghöz lettek kötve, mint máshol.

"Ha elolvasod Pál Filemonhoz irt levelét, láthatod, hogyan gondolkodott az Apostol a rabszolgaságról."

Hja, levelet írni könnyű, mégsem tettek ellene semmit.

"Hitehagyó Julianosz császár megpróbálta a jólétet megteremteni a Római Birodalomban, egyfajta pogány szeretetszolgálat megteremtésével, de a pogány papok nem voltak annyira elhivatottak ebben, mint a keresztyének."

Persze, a papok szeretetszolgálatot tartottak fenn Dózsa György parasztjainak... Aha, inkább karóba húzatták őket, ha nem bírták kinyögni a tizedet.

"Nálunk a keresztyének nem nyomtak el senkit, különbek voltak a missziós kórházaik, mint a katonakórházak."

A kórházakat a mohamedánok találták fel, Európában a 18. sz óta lehet találni.

Hát akkor ki nyomta el a népet két évezreden keresztül?

Át akarod írni a történelmet?

2014. szept. 30. 21:00
 37/65 Napfonat ***** válasza:
26%

Nem védem a kereszténységet, hiszen vastagon van vaj a füle mögött! De!

Európában még a 18. sz-ban is volt rabszolgapiac. A prágai volt a legnagyobb Közép-Erópában. Természetesen nem "egyházi fenntartású" volt.

Ugyanakkor ma a világot az ateisták irányítják, hiszen a bankárok között nem feltételezek istenhívőt. Ők minden idők legnagyobb rabszolgatartói, hiszen megalkották a modern, humánus rabszolgatartást: az ember pénzt kap a munkájáért, amit ilyen-olyan jogcímen visszavesznek tőle, és csak annyi pénze marad, hogy túlélje, és maradjon arra pénze, hogy abban a hónapban még be tudjon járni dolgozni!

Brave new world, szép új világ, amit az ateisták építettek ki, és milyen békés egy világ ez, ahol a csúnya vallás nem rúghat labdába! Mennyire békés világot élünk, ahol megtanulhatjuk tőlük, hogy hogyan gázoljunk át gátlástalanul a másikon, hogy még több pénzre tehessünk szert!

Milyen jó ez az ateista világ, amely feleségeinket is arra ösztönzi, hogy ebben a - hála Rockefellernek - istentelen világban minél elébb bölcsödébe adja a gyerekünket, hogy mások kondicionálják őt, amíg ő végre a pénzhajhászás fenséges sportját űzheti, és a szülők csak estétől reggelig lehetnek vele, amely idő nagy részét átalusszuk!

Gratulálok az ateizmus bajnokainak! Tényleg egy szép, új, család- és gyerekmentes világot alkottak, ahol végre béke honol!

2014. szept. 30. 21:36
 38/65 anonim ***** válasza:

Miket hordasz te itt össze, rabszolgapiac Prágában a 18. században?

Hehehe

:)

2014. szept. 30. 23:11
 39/65 Vree ***** válasza:
100%

Sajnos, amint ez a topik is mutatja: ostobákból mindig bő választék lesz, tehát vallás is mindig lesz.

Még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy nem egy szektásabb, elborultabb vallás van uralmon.

2014. okt. 2. 01:34
 40/65 Vree ***** válasza:
84%

Bocs, csak szólok: nem a hívőkre utaltam azzal hogy "az ostobák", hanem akik ilyeneket leírnak hogy "az ateizmus is vallás" meg hogy "az élet véletlenül jött létre".

Amúgy szp72 -höz kapcsolódóan, nincs azzal semmi baj, ha valaki a vallás segítségével találja meg a saját támaszát.

De miért lenne ez olyan jó mindenkinek?

Nekem is voltak nehéz időszakaim, de kiszaladtam volna a világból, ha még azzal is terhelve lettem volna, hogy ez a gonosz, buta, kegyetlen isten-izé is itt van fölöttem.

Vannak szebb történetek, mind a Biblia; jobb példaképek, mint Jézus; bölcsebb és szebb filozófiák, mint ez az ellentmondásos izé; ezek több vigaszt és tanácsot nyújtottak ás adhatnának bárki másnak is.

Szerintem vallás annak jó, aki úgy érzi, hogy minden fáj, mindenki gonosz, nem ért semmit, nem érti, miért fáj, tehát már csak arra tud gondolni, hogy vigasztalódjon, hogy ez úgyis csak átmeneti állapot, és a halál után majd jobb lesz és majd hirtelen megkap mindent, ami hiányzott.

De aki egy picit is már művelődőtt, annak nem csak a világhoz való hozzáállása lehet egészségesebb, de sokkal mélyebb lesz a életfilozófiai oldala is; rájön, hogy mennyi minden létezhet még, és sajnálni fogja, hogy a saját tükörképét kereste. Annyi minden szép. érdekes, izgalmas dolog létezik magában a világban, annyiféle lelki gazdagság van, nem tudok a hitre máshogy gondolni, mint valamilyen diétára, amit a szegényeknek adnak, akiknek másra nem futja.

Fenti logika alapján azt mondanám, mivel szegény, szerencsétlen, alulművelt ember mindig lesz, vallás is lesz. És mivel midnig fenáll a veszély, hogy minden jólét elveszik, nem engedhetjük meg, hogy lemondjunk róla, akkor sem, ha egyszer megtehetjük majd.

Szerencsére én "vallásnak" veszek minden legyszerűsített tudás/hit rendszert, tehát nem is tekintem ellenségnek. :) A tudás továbbadása, ha kell, így leegyszerűsítve, csak jó lehet.

Azt találom csak furcsának néha, hogy a kereszténység miért hurcol magával egy csomó rossz antik dolgot is.

2014. okt. 2. 01:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!