Ha a bibliát is egyszerű emberek írták, akkor miért hiszik a keresztények hogy az egy szent írás?
Kerdezonek.
Na az a 11 ezer ember hazudik es vezeti felre az embereket.
Az pedig ,hogy mik teljesednek,vak aki nem latja illetve semmilyen ismerete nincs a Bibliabol.
Nem csodalom,nem is lehet,mert ez az aranyos vilag hulyiti az embereket ahogy lehet ,mi pedig szepen kovetjuk.
De ahogy a profetak megirtak[mar irtam Isten altal],Most a vegidoben begyujti a nepet,es ha eljon az ideje bekovetkezik a nagy napja.
Egyebkent ezt is Isten jelentette ki .
Ezekiel,38-fejezet vegig.
Kedves kérdezö,
Az iskolában ugye tanulod a történelmet. Nem tudom érdekel-e? :)
Engem mindig is nagyon érdekelt, nem csak azt olvastam, amit kötelezö volt. Akkor tudol meg sok mindent, ha igazán sokat kutatsz, sokat olvasol, de nem csak az egyik oldalt, mert akkor az ember ferdén látja a világot.
Van-e Bibliád? Ha igen, megtalálod a 2.Timóteus 3:16,17-ben hogyan lett a Biblia megírva.
Nos mit szólsz hozzá? Ki írta a Bibliát?
Mivel magyarázod azt, hogy a Biblia kb. 2000 évvel ezelött lett befejezve, hogy teljesülnek a jövendölései?
Mivel magyarázod a történelmi pontosságát? Például sok megnevezés, király stb. amiröl, akikröl azt állította a felsöbb kritika, hogy csupán kitalált helyek, emberek, az archeológia bebizonyította hogy tényleg léteztek?
Mivel magyarázod a tökéletes hygyéniai törvényeit Mózesnek amiket Isten parancsára adott ki?
Olvastad? Tudod azt, hogy a kórokozók és a betegségek közötti összefüggésre még csak nem is olyan régen jöttek rá az orvosok? Ismered Semmelweis Ignác és Pasteur munkásságát? Amit ök felismertek, azt a Biblia régen összefoglalta....és hiába fogunk most itt Hypocratessel védekezni, mert ö sokat tévedett is.....míg a Biblia semmit :) Ezt hogy magyarázod kedves barátom.....Söt a Föld alakját és tudták a Biblia írók az ókorban még Aristotelész elött
Katy!
Kérlek nézz utána, hogy a biblia egyes könyveit kik és mikor írták és lehetőleg tényleg tudományos forrás legyen, ne pedig JT-s kiadvány.
Tudtad, hogy a minósziak csatornákat és fürdőket építtetek, hol van ehhez képest az a pár "mózesi" higiéniai szabály?
Tudod attól még, hogy egyes dolgok tényleg megtörténtek, rengeteg olyan esemény és személy szerepel a bibliában, aminek semmi köze a valósághoz.
Beteljesült próféciákról meg kérlek ne beszélj a legtöbb esetben az esemény után kerültek lejegyzésre, illetve Jézusnál azok az emberek jegyezték le őket, akiknek érdekében állt, hogy minél több ószövetségi jóslatot teljesítsen be.
Azt is Isten jelentette ki ,hogy lesznek olyan emberek mint te ,tudtad?
Te csupan teljesited amit kijelentett.
Hogy kinek jelentette ki?
Peldaul nekem.
En latom ,te pedig nem.
Nem a te hibad.Nem tehetsz rola.
A Biblia (Isten?) kijelenti, hogy nem mindenki fogja elhinni, ami le van írva oda, és nem mindenki tér meg ugyanarra a vallásra.
Én erre csak: [link]
Kedves kérdezö, Sándornak tetted fel a kérdést, bocs hogy röviden hozzászólok....kérdezed hogy mit nem tudhatnál meg Te? :)
Nos neked is van szemed-füled úgy mint mindenkinek....:)
Te is elolvashatod a Biblia történelmét, és jövendöléseit.
Te is összehasonlíthatod a történelemmel, a tudománnyal, az archeológiával. Láthatod milyen bölcs tanácsai vannak az élet minden terén. Neked is hasznodra válhat, de ugyanakkor el is utasíthatod, ezzel behunyva szemedet, nem látom-nem hallom.
Az öszinte kíváncsiságon múlik, hogy megérted-e vagy nem.
Tudod egyesek azért nem értik meg, mert nem akarják. Esetleg "divatosak" akarnak lenni, vagy esetleg "kihúzni" magukat barátaik elött,....az ilyenek lehet hogy sohasem fogják megérteni.
Az öszinte emberek sok hasznot és érdekes olvasmányt talának benne. Rajtad múlik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!