Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nincs igazuk az ateisták...

Miért nincs igazuk az ateistáknak?

Figyelt kérdés

Az ateisták többsége azt mondja, hogy tudományosan nem lehet bizonyítani Isten, vagy a hit létét.

A tudomány megfigyelésekből és tapasztalatokból áll, amit ki lehet mutatni valamilyen módon bizonyítani.

Ha megnézzük egy ateista képességeit és szembevetjük egy hívőével akkor látható különbséget észlelhetünk. Ez a különbség különböztet meg egy ateistát egy hívőtől. A hitnek az ereje. "Egy cél." Arról nem beszélve hogy eddig minden civilizációnak volt egy magasabb rendű lénybe vetett hite. Most ezt a hitet akarják cáfolni?

Próbáljon hinni az ateista és többé nem ateista.

Ez az én gondolatom. És szerinted miért nincs igazuk az ateistáknak?

2010. jan. 15. 23:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
94%
Szerinted minden más felett áll.. De más szerint meg nem és nem neked van igazad! Semmi jogod hozzá, hogy azt amit te igaznak gondolsz kiterjeszd másokra. Attól mert neked mindejn más felett áll még nem kell azt akarni hogy másnak is. Mindenki azt hisz amit akar, és egyik sem rosszabb! Én csak nevetnék ha valaki az evolúciót kérdőjelezné meg mert én abban hiszek. De nem akarom hogy más is abban higyjen.
2010. jan. 21. 17:30
 32/39 Zenon ***** válasza:
92%
Utolsónál a pont.Mindjárt fel is pontozom. :)
2010. jan. 21. 20:15
 33/39 anonim válasza:
92%
És, ha a fejedben Istenhez beszélsz, válaszol neked? Nem arra a tipikus válaszra várok, hogy a "maga módján igen". Az, hogy nekünk, ateistáknak nem jelenik meg, még oké lenne, hiszen mondhatni, talán nem lennénk méltóak rá. De mutass egy keresztényt, aki a vak hitén kívül bármilyen módon kapcsolatba lépett Istennel. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, és az, hogy te elkezdtél félni egy láthatatlan, mindenek fölött álló valamitől, inkább csak egy lökést adhat, hogy elkezdd megoldani magad a gondjaidat. Ennek ellenére, nem sok érvet láttam amellett, miért hisznek azok, akik hisznek, pedig ha a ti Istenetek megjelenne mindenki számára - de akár csak nektek, a követőiknek! - máris többen hinnének. Szerintem is gyengeség a vakhit, illetve, ne haragudj, de butaság is, és a hiszékeny emberek mindig pórul járnak, de ennek ellenére valahol jó, hogy az emberből ki tudja hozni ezt az erőt egy mese... Persze jobb lenne, ha a hívők a figyelmüket a maguk sorsáról néha másra is irányítanák, mert valahogy olyannak tűnik, mintha a hit előnyeiért hinnétek (örök élet, sorsjavulás...), és nem azért, mert tudni szeretnétek bármi konkrétat arról, aki meggyőződésetek szerint megteremtette az embert. Illetve, ha én szeretek valakit (legalábbis a hívők többsége állítja, hogy szereti Istent), akkor jó lenne ismerni legalább minimálisan. Erre alkalmas a Biblia?
2010. jan. 21. 20:24
 34/39 anonim ***** válasza:
5%

Igen! A Biblia erre, és gyakorlatilag csak erre alkalmas, hogy Istent megismerd. Mindenről beszél, ami ezt segíti, és ami ebből a szempontból nem lényeges, azzal a Biblia nem foglalkozik. Ha a teremtéstörténetet becsületesen olvasod, akkor ott megtalálod, hogy Isten utasítja az embert, hogy őrizze és hajtsa uralma alá a földet. Tehát, nem hogy nem tiltja a Biblia a tudomány fejlődését, és a teremtett világ megismerését, hanem egyenesen utasít rá! Arra is utasított, hogy őrizzük a földet, de miért pont ebben lenne engedelmes az ember. Nézd meg mit művelünk a földel, hogy tesszük tönkre. És Isten engedi. Ez nem egyemlő azzal, hogy nem lesz számonkérés, csak azt, szabad az embernek nem Isten akarata szerint élnie, ha úgy tarja úri kedve.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 22. 18:55
 35/39 anonim ***** válasza:
92%
Már eleve a kérdésed hülyeség? mi az, h nincs igazuk az ateistáknak? ezt miből állapítottad meg?
2010. jan. 24. 10:58
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

Ha van Isten, nincs igazuk.

A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 30. 14:52
 37/39 aulac ***** válasza:
96%

"Jézusba vetett hit reményt ad..."

Miért? Aki ateista, annak reménytelen az élete?

Reménye csak hívőnek lehet?

Az a baj a hívőkkel, hogy minden az életével kapcsolatos problémát, isten nyakába varr.

Nem születik gyerekem? Isten akarta.

Részeges a férjem? Isten keze van a dologban.

Beteg lettem? Biztos isten büntet valamiért.

Miért kell mindig vele takaróznia a hívőnek?

2010. jan. 31. 10:04
 38/39 anonim ***** válasza:
92%

Feltehetnek egyetlen kerdest?

De most komolyan? Az ateista mindenki aki nem hisz a Biblia Isteneben?

tehat ide veszed a buddhista, hindu, krisna, muzulman, estebe?

Mondok neked valamit. Az, hogy valaki ateista, nem minositi. Sem ot, sem az elveit, az eletet. Valoban szep dolog a biblia szellemeben nevelkedni. Vagy a koran, vagy a tora szellemeben. En nem vagyok ateista. Felekezeten kivuli, es nem kereszteny, bagy bilblia alapu vilagnezetem van.

Akkor en most mi vagyok?

2010. máj. 23. 09:45
 39/39 anonim ***** válasza:
92%

+1. istennek is be kell tartania a termeszet torvenyeit. (es itt mar az ateista, es a hivo vilagnezet keveredik) hiszen a sajat torvenyei.

Hiszen p. Mozes is szetvelasztotta a tengert. Pontosabban a hite, tehat ily modon isten valasztotta szet neki. O pedig biztosan tisztaban volt olyan dolgokkal, mint feluleti feszultseg, energia, eroter stb.

szoval mint ateista. mindenek felett allnak a tudomany torvenyei.

mint hivo: Mindenek felett allanak isten torvenyei ( hiszen a ketto 1 es u.a. )

2010. máj. 23. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!