Miért nincs igazuk az ateistáknak?
Az ateisták többsége azt mondja, hogy tudományosan nem lehet bizonyítani Isten, vagy a hit létét.
A tudomány megfigyelésekből és tapasztalatokból áll, amit ki lehet mutatni valamilyen módon bizonyítani.
Ha megnézzük egy ateista képességeit és szembevetjük egy hívőével akkor látható különbséget észlelhetünk. Ez a különbség különböztet meg egy ateistát egy hívőtől. A hitnek az ereje. "Egy cél." Arról nem beszélve hogy eddig minden civilizációnak volt egy magasabb rendű lénybe vetett hite. Most ezt a hitet akarják cáfolni?
Próbáljon hinni az ateista és többé nem ateista.
Ez az én gondolatom. És szerinted miért nincs igazuk az ateistáknak?
Igen! A Biblia erre, és gyakorlatilag csak erre alkalmas, hogy Istent megismerd. Mindenről beszél, ami ezt segíti, és ami ebből a szempontból nem lényeges, azzal a Biblia nem foglalkozik. Ha a teremtéstörténetet becsületesen olvasod, akkor ott megtalálod, hogy Isten utasítja az embert, hogy őrizze és hajtsa uralma alá a földet. Tehát, nem hogy nem tiltja a Biblia a tudomány fejlődését, és a teremtett világ megismerését, hanem egyenesen utasít rá! Arra is utasított, hogy őrizzük a földet, de miért pont ebben lenne engedelmes az ember. Nézd meg mit művelünk a földel, hogy tesszük tönkre. És Isten engedi. Ez nem egyemlő azzal, hogy nem lesz számonkérés, csak azt, szabad az embernek nem Isten akarata szerint élnie, ha úgy tarja úri kedve.
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Ha van Isten, nincs igazuk.
A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.
"Jézusba vetett hit reményt ad..."
Miért? Aki ateista, annak reménytelen az élete?
Reménye csak hívőnek lehet?
Az a baj a hívőkkel, hogy minden az életével kapcsolatos problémát, isten nyakába varr.
Nem születik gyerekem? Isten akarta.
Részeges a férjem? Isten keze van a dologban.
Beteg lettem? Biztos isten büntet valamiért.
Miért kell mindig vele takaróznia a hívőnek?
Feltehetnek egyetlen kerdest?
De most komolyan? Az ateista mindenki aki nem hisz a Biblia Isteneben?
tehat ide veszed a buddhista, hindu, krisna, muzulman, estebe?
Mondok neked valamit. Az, hogy valaki ateista, nem minositi. Sem ot, sem az elveit, az eletet. Valoban szep dolog a biblia szellemeben nevelkedni. Vagy a koran, vagy a tora szellemeben. En nem vagyok ateista. Felekezeten kivuli, es nem kereszteny, bagy bilblia alapu vilagnezetem van.
Akkor en most mi vagyok?
+1. istennek is be kell tartania a termeszet torvenyeit. (es itt mar az ateista, es a hivo vilagnezet keveredik) hiszen a sajat torvenyei.
Hiszen p. Mozes is szetvelasztotta a tengert. Pontosabban a hite, tehat ily modon isten valasztotta szet neki. O pedig biztosan tisztaban volt olyan dolgokkal, mint feluleti feszultseg, energia, eroter stb.
szoval mint ateista. mindenek felett allnak a tudomany torvenyei.
mint hivo: Mindenek felett allanak isten torvenyei ( hiszen a ketto 1 es u.a. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!