Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nincs igazuk az ateisták...

Miért nincs igazuk az ateistáknak?

Figyelt kérdés

Az ateisták többsége azt mondja, hogy tudományosan nem lehet bizonyítani Isten, vagy a hit létét.

A tudomány megfigyelésekből és tapasztalatokból áll, amit ki lehet mutatni valamilyen módon bizonyítani.

Ha megnézzük egy ateista képességeit és szembevetjük egy hívőével akkor látható különbséget észlelhetünk. Ez a különbség különböztet meg egy ateistát egy hívőtől. A hitnek az ereje. "Egy cél." Arról nem beszélve hogy eddig minden civilizációnak volt egy magasabb rendű lénybe vetett hite. Most ezt a hitet akarják cáfolni?

Próbáljon hinni az ateista és többé nem ateista.

Ez az én gondolatom. És szerinted miért nincs igazuk az ateistáknak?

2010. jan. 15. 23:23
1 2 3 4
 11/39 aulac ***** válasza:
87%

tegnap 23:39-nek

Én meg azt állítom, hogy a föld lapos.

Meg azt is, hogy 2x2= 7.

Bizonyítani nem tudom, de minden ellenkező bizonyítást, akár hányan igazolják, hazugságnak mondom.

Ha valamit állítotok, akkor nektek kell bizonyítani, ha valaki kétségbe vonja egy mindenki által bizonyított ténnyel.

2010. jan. 17. 12:55
 12/39 anonim ***** válasza:
22%

mert egy magasabb lénynek biztos hogy léteznie kell.

magától biztos nem jött létre egy ilyen bonyolult és érdekes világ

2010. jan. 17. 15:33
 13/39 Zenon ***** válasza:
86%

,,Próbáljon hinni az ateista és többé nem ateista."

Már ne haragudj,de ez pont az a felfogás,ami miatt ateista vagyok.Intoleráns és elvakult.Senkire nem lehet ráerőltetni azt,amiben nem hisz,azért mert szerinted hinnie kellene.Ez a Te állásfoglalásod.

,,Ha megnézzük egy ateista képességeit és szembevetjük egy hívőével akkor látható különbséget észlelhetünk. Ez a különbség különböztet meg egy ateistát egy hívőtől. A hitnek az ereje. "Egy cél." "

Nos,a különbség a józan gondolkodás megléte és/vagy hiánya,de nem akarok vitatkozni ezen.A hit ereje meg

inkább az emberi csökönyösség erejében mérhető.Neked cél a hit,nekem nem.Szerinted egy ateistának nem lehetnek ilyen magasröptű,de valósabb céljai?Hmmm?

,,Arról nem beszélve hogy eddig minden civilizációnak volt egy magasabb rendű lénybe vetett hite. Most ezt a hitet akarják cáfolni?"

Nos,50 ezer vallás van a Földön.Mindegyik a maga istenét,tanait,meggyőződését vallja igaznak.Nem hiszem,hogy cáfolni kellene,ez a szám önmagáért beszél.

,,És szerinted miért nincs igazuk az ateistáknak?"

Ezzel a kérdéssel eleve azt mondod ki,hogy nem lehet igaza

az ateistáknak,ahelyett hogy kinyitnád a szemed és a füled.Azoknak szól a kérdés,akik olyanok mint te, előítéletesek és elvakultak.Bocsánat,én pedig nem akartam intoleráns lenni.De ez heccelés!

2010. jan. 17. 18:52
 14/39 anonim ***** válasza:
19%

A kérdés hibás.

Az ateistáknak igazuk van a maguk szemszögéből, csak ez nem igazán jó dolog.

2010. jan. 17. 19:56
 15/39 anonim ***** válasza:
2%

mert

-logikátlanok

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

- ha valami tény az már nem szorul bizonyitásra. Ezt az egyszerü igazságot sem képesek felfogni.

-irracionálisak

- Hisznek - igen HISZNEK - abban, hogy a világ a semmiböl keletkezett. Bizonyitani nem tudják, de übermenschnek gondolják magukat mert ezt a hitet követik.

2010. jan. 17. 20:03
 16/39 anonim ***** válasza:
23%
Engem nem zavar, hogy nem hiszel. Ha neked úgy jó, legyen. Isten léte nem bizonyítható, ezt már többször megbeszéltük, tehát elvben nyeregben vagy. Csak azt mond meg nekem, miért az ateisták alkoholisták, és a keresztyének miért nem? Miért van, hogy ha egy alkoholista keresztyén lesz, meg tudja állni, hogy ne igyon, amire ateista ként képtelen volt?
2010. jan. 17. 20:31
 17/39 anonim ***** válasza:
70%
Bocs hogy beleszólok, de aki van elég erős, az már eleve nem iszik :D Én mondhatni ateista vagyok, mégsem lázadtam tinikoromban, nem pasiztam agyba-főbe, nem cigiztem soha, nem piáltam soha-soha. Na akkor most mi van? Már előbb is válaszoltam amikor arról volt szó, hogy miért hitt minden nép valamiban! Hát az alkoholista is azért! Mert egy gyenge barom aki nem tudja magát megsegíteni ezért kapaszkodnia kell valamiben! Erre jó az isten, csak ha nem tudnád erre ezer más dolog is jó amiben hiszel! Én nem vagyok olyan gyenge hogy másért kéne imátkoznom, magamban hiszek és magamban bízok, és én oldom meg a dolgaimat! Hűha most akkor gonosz vagyok hogy ezekkel nem szorulok isten segítségére!Ha meg nem zavar hogy más mit hisz akkor hagyjatok békén és ne viselkedjetek úgy mint valami felsőbbrendű lények míg mi "csak a hitetlenek" vagyunk!! És ne akarjatok meggyőzni sem ránkerőltetni az igazatokat! Higyjetek amit akartok de fogadjátok el, hogy másnak meg más az igazság és egyik sem általános érvényű!
2010. jan. 17. 20:37
 18/39 anonim ***** válasza:
38%
Oké. Bár a lelkületedről sokat elárul az alkoholista barom kifejezés, te tehát nem egy szerencsétlen embert látsz vergődni a bűn rabságában, aki segítségre szorul, és akin igen is lehet, és kell is segíteni, persze kell hozzá az ő akarata. Tudod hány embert ismertem, aki azt mondta, nincs olyan probléma, amit ÉN meg ne tudnék oldani. Aztán Isten kicsit félre nézett, /ezt természetesen ne szó szerint értsd/ és az illető mindjárt olyan kalamajkában találta magát, amit korábban el nem tudott volna képzelni, hogy vele ez megtörténhet. A nagy kérdés az lesz, akkor mit fogsz csinálni?
2010. jan. 18. 10:04
 19/39 aulac ***** válasza:
70%

"...Tudod hány embert ismertem..."

Mondj egy példát. Mi történt, hogy történt?

Ki fog derülni, hogy nem isten akarata van a dologban.

Na!?

2010. jan. 18. 16:44
 20/39 anonim ***** válasza:
11%
Már annyi kérdésnél bebizonyosodott, Isten léte nem bizonyítható. Tehát nagyon könnyű helyzetben vagy a tagadásával. Nem tudom most te hány éves vagy, én 27 évesen tértem, meg, addig saját magamról hittem, bármit meg tudok oldani. 9 évesen cigiztem, 15 évesen be mertem nyúlni a lányok bugyijába, 17 évesen bíróság előtt álltam gépjármű önkényes elvételéért, és öngyilkosságot kíséreltem meg, mert semmi célját és értelmét nem láttam az életemnek. Még tíz évig voltam így a világban, megnősültem, lett két gyerekem, aztán teljes anyagi jólét és szerelemházasság mellet váltunk. 27 éves voltam. Nem én kerestem Istent, mert nem hittem benne! Ő könyörült rajtam, nem tudok elég hálás lenni érte. 16 éve élek így, a második feleségem az ötödik gyermekemmel van áldott állapotban. Egyetlen napot sem szeretnék egy Isten nélküli világban élni.
2010. jan. 18. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!