Sokan mondják, h. tehetséges vagyok versírás terén. Szerintetek igazuk van, vagy csak udvariasak? :D
íme egyik versem:
Farkasszem a mutatóval
A csomag kész, úticél adott.
Indulni kéne,
de még vártam egy pillanatot.
Megtudni végre,
miért élek, mi végre vagyok.
Öt perc maradott.
Igen, ez öt percben döntenék:
egy gondolatot;
Hova megyek és miért? Miért?
-Holtan tudhatod.
Így kattogja órám, így felel,
hideg hangzatok.
Bármi más neszt fémhomály nyel el.
Négy perc maradott.
Elmém választ még mindig nem lel.
Kétségbeesve
kaparászok bármi cél után,
reményem veszve.
Örvénybe lök sorsom mostohán:
ölni van kedve.
Áldozat vagyok és a préda:
nomen est omen.
A bárány lesz sas martaléka.
Nem lehet, hogy nem.
˝Hol-tan-tu-dod˝- kattog az óra.
Két perc maradott.
Képzelt sorsok és életutak
-rég holt magzatok-
között kutatom sajátomat.
Egy perc maradott.
Légi semmivel mit kezdjek én?
Merülve mélyen
nem gyúl az archimedes-i fény
űzött elmémben.
Holtan tudhatom. Nincs több remény.
Ezt egy laikus nemigen tudja meghatározni, hogy mennyire jó egy vers. Tehát nemcsoda, hogy azt mondják tényleg jó vagy. De ez nemfeltétlen fedi a valóságot, mivel ők nem értenek hozzá. Én se vagyok a versek szakértője, ezért nem mondom azt hogy jó vagy, és azt se hogy rossz.
Egy viszont biztos, némi tehetséged van azért hozzá. Az első dolog amit meg kell tanulnod, hogy ne laikusok véleményét kérd ki. (A család és a barátok persze kivételek ez alól)Ide kár volt ezt a kérdést feltenni, mivel erre a pontos választ, csak egy igazán hozzá értő ember tudna adni, akit valószínűleg nem itt fogsz megtalálni.
Az itteni kommentelők, valószínűleg csak szubjektív véleményeket írnának. Ami nem mérvadó, hiszen nem mindenkinek tetszhet ugyan az :)
Igen, lehet némi tehetséged. Ez a vers nem említhető egy lapon a gyk-n általában megjelenő dilettáns "versekkel". Ugyan sok hibája van, de megvan benne, amivel egy versnek rendelkeznie kell, vagyis kifejez valamiféle gondolatot, vannak benne eredeti megoldások, formája is van. Szóval versszerű, alapkoncepciója vállalható, még ha van is mit reszelni rajta.
A "maradott" sok kárt okoz a versnek, egyértelműen tarthatatlan szerintem, a "nincs több remény" is kínos egy kicsit (mert elcsépelt), ezeket le kellene cserélni valami ügyesebbre, ami persze komoly változtatásokat von maga után, de hát a versírás komoly dolog, néha felad nehéz leckéket.
Szerintem jó lenne, ha megmutatnád a verseidet valakinek, aki szakértő a területen. Jó az is, ha nemcsak 1 szakvéleményre hagyatkozol. A "mesterek" segíthetnék kritikáikkal és javaslataikkal a továbblépésedet. A dokk.hu-ra is érdemes lehet benézned.
Én teljesen megértem a verset és nekem az iskolakezdést juttatta eszembe. :D
Nagyon mély mondanivalója van látszik, hogy tényleg a lelkedből van és formailag is nagyon jól megoldottad.
Szerintem iszonyú tehetséges vagy, nagyon mély érzésű ember lehetsz.
Az élet értelme meg mindenkinek más, de mindenki keresi tehát a témaválasztás is ügyes választás. Én emelt magyaros vagyok középiskolában, szívesen olvasnék még tőled. Nagyon tetszik.
02:26
Szerintem ez a maradott kicsit sem hangzik keményen, viszont modoros. Senki se mond olyat élő beszédben, hogy "maradott". Esetleg 200 éve mondták, de akkor is motiválatlan, hogy miért kerülnek ódon szavak a versbe. Az olvasó számára azért kínos a "maradott", mert úgy érzi, hogy azért került a versbe, mert csak így sikerültek bizonyos rímek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!