Miért nincs igazuk az ateistáknak?
Az ateisták többsége azt mondja, hogy tudományosan nem lehet bizonyítani Isten, vagy a hit létét.
A tudomány megfigyelésekből és tapasztalatokból áll, amit ki lehet mutatni valamilyen módon bizonyítani.
Ha megnézzük egy ateista képességeit és szembevetjük egy hívőével akkor látható különbséget észlelhetünk. Ez a különbség különböztet meg egy ateistát egy hívőtől. A hitnek az ereje. "Egy cél." Arról nem beszélve hogy eddig minden civilizációnak volt egy magasabb rendű lénybe vetett hite. Most ezt a hitet akarják cáfolni?
Próbáljon hinni az ateista és többé nem ateista.
Ez az én gondolatom. És szerinted miért nincs igazuk az ateistáknak?
17:13-nak.
Ezt már valahol elmesélted.
60 felé járok.
Attól, hogy 9 évesen cigiztél, miért isten tehet?
Attól, hogy gépkocsit loptál és furikáztál, miért isten tehet?
Attól, hogy elváltál, miért isten tehet?
És még sorolhatnám a kérdéseimet.
Nem vállalod tetteidet. Valaki másra a legegyszerűbb kenni.
Nem a hitedet kérdőjelezem meg, hanem az ok-okozatot.
Igazad van. Az ateizmus semmit sem tud, csak rombolni akar.
Destruktív úgy ahogy van.
Azt hiszed mindenki ilyen?
Az én szüleim 10 évig éltek egy házban úgy hogy nem szóltak egymáshoz csak ha veszekedtek évente egyszer... Apám kiköltözött a ház mögé egy putriba! Nem voltak barátaim mert nem barátkoztam. A szüleim a fejem fölött veszekedtek miközben észre sem vettek! Kétszer is betörtek hozzánk pedig nem vagyunk gazdagok. Volt hogy kikapcsolták hideg tél közepén a gázt, mert ők összevesztek azon hogy ki fizeti (nem azért mert nem volt pénz) és csak én laktam a házban, mert mindketten máshol laktam! Volt ugyanilyen a nettel, vízzel is! Ha éhes voltam akkor anyám apámhoz küldött, apám meg velem veszekedett hogy miért nem ad anyám! Volt hogy a drága szeretett állataim éheztek mert az apám nem értett egyet azzal hogy milyen kaját vegyünk nekik! A barátom behódolt a divatnak és otthagyott hogy menős lehessen a fiúk között.
És mégsem gondoltam SOHA öngyilkosságra és mégis mindig pizitívan gondolkodtam és sosem keseredtem el! Pedig nem vagyok hívő! Szóval nehogy azt hidd hogy az isten mindenható! Én magamban hiszek, a szerelemben, és nekem nem kell imátkozni meg templomba menni, mert elég ha az állataimra nézek. Ezerszer nagyobb boldogság mint egy olyan valakihez könyörögni aki egy porszemnek néz és azt hirdeti hogy mindenben ő a király te meg csak egy kis senki vagy! Csak a gyenge embereknek van rá szüksége hogy kapaszkodjanak valamibe, vagy hogy valamire ráfoghassák hogy mi miért van! Erre tökéletesen hasznos, csak azt értsd meg hogy erre akármi más is ugyanolyan megfelelő! Akármelyik vallás!
Én még mindig csak azt kérem, hogy semmi bajom azzal ha hiszel, nem nézlek le, nem utállak, és nem mondom hogy nincs isten és kész, csak azt hogy én nem hiszek benne, és légyszíves ne úgy beszélj hogy isten egy általános érvényű dolog még akkor is ha én nem hiszek benne... Nem, te hiszel benne meg mások és ez elég, de attól még semmivel sincs nagyobb igazatok mint akik nem hisznek. Ne akarjátok eldönteni hogy más embereknek mi az igazság. Ne tekintságtek feljebbvalónak azt hogy ti hisztek. Ez olyan mint hogy valaki a palacsintát szereti, van aki a mákos tésztát. Egyik sem jobb a másiknák, és egyinek sincs általánosan igaza. Csak két dolog és kész...
Nem akarok kötözködni,de a válaszomat keményen lepontozó
szeplőtlen,galamblelkű keresztes lovagoknak,és a többi ,,na kinek van igaza,ha nem nekem" emberkének ezúton szeretnék köszönetet mondani,mert ezzel az intoleráns viselkedéssel is bebizonyították,mennyire hűek vagytok az embertársi szeretethez,áldozatkészséghez,megbocsájtáshoz,mindahhoz,amitannyira hirdetek és buzgón vallotok.Köszönöm. :) (18:52-es)
Isten tud adni békességet, tud adni szerelmet is, tud adni szeretetet, meg tudja áldani a keveset, Isten nagyon sok mindent tudna nagyon sok ember életével tenni, ha kérnék, de mert nem kérik, Isten nem erőlteti rájuk a szeretetét.
Abban teljesen igazad van, vannak emberek, akiknek sosem lenne szabad összeházasodniuk. De mit tanít a Biblia? Kérdezd meg Istent, hogy mi jó neked és mi nem. Ezt a te szüleid elfelejtették megtenni, nem kérdezték meg Istent mielőtt összeházasodtak volna. Úgy voltak vele, mint nagyon sok más ember, majd én tudom mi a jó nekem! Pedig dehogy tudják.
Kedves pontozást reklamáló. Én magam nagyon ritkán pontozok, ha igen az mindig felfele történik, lefele nem szoktam. De azért nagyon nem kellene csodálkozni, ha azt a könyvet, ami szerintem minden más felett áll, és a legfőbb értéket képviseli, és azért vagyunk még így egy páran, te meg lerántod a sárba, akkor nem fogsz nagy népszerűségre szert tenni. Kíváncsi vagyok te hogy pontoznád a HÜLYESÉG AZ EVOLÚCIÓ hozzászólást?
A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!