Nem fölösleges az egész?
Én papiron katolikus vagyok, bérmálkoztam is, meg minden.....de most az utóbbi időben nagyon sokat gondolkoztam az élet egyes dolgairól. Igy elment a hitem is. Minek a Biblia, a tanitás meg minden, ha Isten (ha létezik) tud mindent eklőre (mindenható, mindenttudó), és igy nincs is szabadakarat, vagy ha van is, akkor is fölösleges, mert még sem az, ha Isten tud előre mindent, akkor ő nem ad esélyt a rosszaknak, előre elitéli őket, mert tudja, hogy később ugy is rosszak lesznek....
magyarázza már meg valaki....de nem 20 oldalas idézeteket kérek, mint egy 45%-os válaszoló szokott irni!!!!
A Bibliából idézek: 139 (138). zsoltár - Isten mindentudása és jelenléte
" Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem, tudod, hogy ülök-e vagy állok. Gondolataimat látod messziről, látsz, ha megyek vagy pihenek. Minden utam világos előtted. a szó még nincs a nyelvemen, s lám, az Úr már tud mindent. Elölről és hátulról közrefogsz, s a kezed fölöttem tartod. Csodálatos ezt tudnom, olyan magas, hogy meg sem értem. Hová futhatnék lelked elől? Hová menekülhetnék színed elől? Ha felszállnék az égig, ott vagy. Ha az alvilágban tanyáznék, ott is jelen vagy. Ha felölteném a hajnal szárnyait és a legtávolibb partokon szállnék le, ott is a kezed vezetne, és a te jobbod tartana. Ha azt mondanám: borítson el a sötétség, és az éj vegyen körül, mint máskor a fény: neked maga a sötétség sem homályos, s az éj világos neked, mint a nappal: Te alkottad veséimet, anyám méhében te szőtted a testemet. Áldalak, amiért csodálatosan megalkottál, és amiért csodálatos minden műved. Lelkem ismered a legmélyéig, létem soha nem volt rejtve előtted. Amikor a homályben keletkeztem, és a föld mélyén elindult életem, szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind flírtad őket. Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük..."
Azért vannak kétségeid, mert a bibliai isten, mint olyan - nem létezik. Nem létezhet, annyira ellentmodásos: és ebből csak az egyik ellentmondás az, amire te rájöttél.
Én azt mondanám, hogy ha kétségeid vannak, menj utána a dolgoknak. Olvasd el a Biblia ellentmondásait (tonnaszámra van írás róla az Interneten) - ezek után magad is látod majd, mi lehet igaz belőle és mi nem.
De mondom: EZ az isten garantáltan nem létezik. Ha hinni akarsz valamiben, inkább keress mást, aki létezhet.
(Többször nem akarok írni, mert a vakhívők mindig lepontoznak - bár válaszolni nem tudnak mit - mazohista meg nem vagyok).
20:46
Az a szöveg arról szól, hogy Isten átlátja a gondolkodásodat. Még az sincs odaírva, hogy előre látja az élettörténetedet, bár tény, hogy ez biblikus gondolat. Az viszont nincs odaírva, hogy automata vagy vagy nem szabadok a tetteid. Azt kellene megértened, hogy az isteni előrelátás és a szabad akarat csak bizonyos feltételek mellett zárja ki egymást. De te ráálltál arra a vágányra, hogy ezek mindenképpen kizárják egymást. Ez az elképzelésed nem a Bibliából származik, hanem valahogyan magadnak kigondoltad.
"Az a szöveg arról szól, hogy Isten átlátja a gondolkodásodat. Még az sincs odaírva, hogy előre látja az élettörténetedet."
Szerintem meg benne van a szövegben: "Amikor a homályban keletkeztem, és a föld mélyén elindult életem, szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind felírtad őket. Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük..."
akkor itt egy másik bibliai idézet: (Izajás 46) Az Úr irányítja a jövőt
" Gondoljatok erre és szégyenkezzetek, vegyétek szívetekre, ti pártütők! Emlékezzetek a régmúlt időkre, hogy én vagyok az Isten és nincsen más, hogy nincs senki hozzám hasonló. Én kezdettől fogva kijelentettem a jövendőt, és előre megmondtam, amik meg se történtek még. Azt mondom: Tervem valóra válik, és amit akarok végbeviszek...."
Többet nem szeretnék mindenféle bibliai idézeteket ide leírni, mivel számomra az egész Biblia ellentmondásos, meghát emberek írták. Mint ahogy már írtam, NEM AKAROK semmilyen egyházhoz, valláshoz, felekezethez tartozni, mert a hit mindenkinek a saját, személyes dolga,épp ezért nem kéne ráeröltetni senkire. Amugy nem hiszem, hogy valaha valaki meg tudná mondani a választ az egészre, hogy mi miért van. Mindenki másban hisz, másképp magyarázza és lehet, hogy minden csak az emberi agy szüleménye.
amugy köszönöm a válaszokat és még írhattok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!