Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A lövöldözős számítógépes...

A lövöldözős számítógépes vagy konzoljátékok erőszakossá tesznek? Vagy csak játék az egész?

Figyelt kérdés

Egy évig tanulmányoztam JT-ival a bibliát, és elkezdtem felhagyni azzal hogy ilyesmiken (pl. Call of Duty, Medal of Honor) játszak. A többi tanú gyerek is azt javasolta hogy ne játszak ilyenen. Viszont már fél éve nem tanulmányozok velük, mert észrevettem több vonást rajtuk amik szektásokra illenek, a vallásukon is több vonás azt mutatja hogy ők egy szekta. Így hát nem akartam közéjük tartozni, nem is sikerült nekik beszervezni engem.

Így tehát újra játszok ilyesmiken. Szerintem csak játék az egész, és senkinek nem ártunk vele. Ezen kívül hallottam már olyan fiatalokról akik lövöldöztek a suliban, DE! De milliárdból akik játszanak ilyeneken, 1x-2x fordul elő ilyen. Vagyis sztem ez nem lehet a játékoktól, sokkal inkább mert pszichológiai bajok vannak a gyerekkel. Van aki nem játszik ilyeneken, mégis tömeggyilkos.

Akkor most mi a véleményetek ezek alapján? Mert nekem nagyon sántít ez a dolog JT-inál, hogy nem lehet nekik ilyeneken játszani. Véleményem szerint semmi gond ezekkel, sőt játszok ilyenekkel és nem vagyok egyáltlán agresszív...

2011. jún. 25. 08:06
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
62%

Nem hiinbném, hogy az tesz erőszakossá.

Szerintem ez egy összetett dolog.

A Számítógépes játék csak idegessé tesz mert jónéhány direkt úgy a megcsinálva hogy vagy 15x keljen próbálkoznod mire eltalálod azt a szart, ettől bárki felidegesedik.

Erőszakossá a mozgáshiány tesz, amíg játszol sem mozogsz eleget hanem csak úlsz, és megszokod, hogy enélkül is megkapsz mindent és nem halsz éhen, szóval elfelejt küzdeni a szervezeted (nem lesz már vadászösztön) ha érted mit akarok mondani.

Aztán ha nem kapsz meg valamit na akkor válsz erőszakossá vagy jobbanmondva hisztissé.

Aki erőszakos alapból, mert ebben nőtt fel, az sosem ül le játszogatni holmi hülye gépekkel.

2011. jún. 25. 08:22
 2/31 anonim ***** válasza:
83%
Nos, bár én nem igazán kedveelm a lövöldözős játékokat, inkább a stratégiát szeretem, de akárhányszor játszottam velük sosem tapasztaltam, hogy agresszívebb lettem volna tőle. De szerintem ez alapból a személyiségtől is függ amúgy.
2011. jún. 25. 08:23
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Kemény pszichológia az egész lényege.

Röviden: aki olyan lelkületű, arra kihathat.

2011. jún. 25. 08:40
 4/31 anonim ***** válasza:
66%

Csak játék. Én is játszottam, és nem vagyok olyan, aki ugyanezt a valóságban is megtenné.

Sajnos vannak emberek, akik mindenbe mindent belemagyaráznak.

2011. jún. 25. 09:00
 5/31 anonim ***** válasza:
90%
Erőszakos lövöldözős játékok voltak régen is.Csak akkor fa kardal,fa puskával játszottuk,Pl:,Indiánosdi,katonásdi.
2011. jún. 25. 09:14
 6/31 Dymo ***** válasza:

Volt nemrég valami kutatás,ami bebizonyította hogy nem tesz agresszívabbá,csak a média szeret ezen csámcsogni.

Egyébként a lövöldözős játéktól kevésbé leszek ideges,mert ott nincs idő "duzzogni" mivel 5 másodperc és újra írthatod őket.A FIFA meg egyéb sportjátékok inkább kihozzák belőllem az állatot :DD

2011. jún. 25. 10:22
 7/31 Anyomika ***** válasza:
67%
Hát ez egyén függő mert azért volt már eset hogy fiatalok kisebb mészárlást tartottak az iskolájukban egy videójáték hatására. Én mindig is szerettem az fps eket de sosem gondolkoztam azon hogy szerzek egy ak-t és leölök pár embert a főutcán.
2011. jún. 25. 11:28
 8/31 anonim ***** válasza:
nem tesz, az meg más kérdés hogy ideges leszek mikor már a 4. meccset vesztem el zsinórban Starcraft 2-ben :D
2011. jún. 25. 11:36
 9/31 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem az ilyen játékok a feszültség, illetve felesleges energia levezetésének egy formája. Csak azokat teheti erőszakossá, akikkel valami alapjáraton sincs rendben, de egy normális ember el tudja különíteni a valódi világot a virtuálistól.
2011. jún. 25. 12:16
 10/31 anonim ***** válasza:
75%

A JT nem csak szekta jellegű vonásokat mutat, hanem egy szekta. Itt van a történet vége.

A felmérések szerint a videojátékok pedig pontosan felszültséglevezetésre jók. A játékosok körében kisebb mértékű agressziót mutattak ki.

2011. jún. 25. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!