Kinek a hibája az hogy én nem hiszek?
Az Ördögé vagy az istené ?
Mert egyszerűen nem tudok olyan dolgokat elhinni ami hihetetlen, ha hinnem kénen akkor hazudnék magamnak.
Magamról annyit hogy katolikus vagyok és hívő családba nőttem fel, tisztelem azokat akik hisznek . De sajnos nekem meseszerűnek tűnik az egész!Mindent a bibliával magyaráznak és idézeteket mondanak ,amit hús-ver emberek írtak. Biztos jót akartak vele, nem is mond az semmi rosszat. " Nagyapó mesefája" abban is van annyi igazság mégsem hiszem el.
Én megírtam neked, hogy ha annyira érdekel hogyan illeszkedik össze a tudomány és a vallás akkor mi a jó büdös f.szért nem hozol ki egy egyetemi könyvtárból egy vallás/mítoszokkal foglalkozó TUDOMÁNYOS TANULMÁNYT és sok mindenre rájönnél.....
Emberek úgy unom már ezt az egészet, kérem, tessék elővenni néhány professzorok által írt könyvet a vallásfilozófia, vallástörténet témájából és tessék olvasni mert ott van a vaálsz azokban a könyvekben mindenre! Erre is!
MIért nem olvastok ilyet? Jobb a levegőbe okoskodni? (A kivételnek tisztelet)
Ui.: Azért mert "mesés" formában van leírva a Bibliában sokminden, még nem jelenti azt, hogy mese. A germán mondákban is mesésen van leírva sok minden, de az sem mese feltétlenül, csak érteni kell hozzá, hogy analógiát tudjunk vonni a valóság és a köré szőtt hiedelmek közül, és ez alól a Biblia sem kivétel.
De látom, kérdező, nálad ez abszolút nem megy. És ez tége dminősít, nem a Bibliát és nem a vallásokat, és nem is a tudományt!
Az évszázad hazugsága, hogy a tudomány ellentétes lenne BÁRMILYEN mítosszal, vagy vallással......de midnegy, nem szövegelek tovább, úgysem tudjátok mi a helyzet, amíg ki nem hoztok egy rendes könyvet a témáról (nem ponyvát!), pl. Dumézilt....na de mindegy, úgysem fogjátok ezt tenni, továbbra sem fogtok olvasni róla, és továbbra is a gyakorin fog menni ez a b.romság.........pf
Szerintem nem hiba,ha valamiben nem hiszel.Sem ördög,sem isten nem dönt helyetted,hogy hiszel vagy sem.Láss tisztán,
ne engedd befolyásolni magad.Mondjuk én ateista vagyok,úgyhogy nekem mindig is meseszerű volt ez az egész.
Szerintem ne higgy abban,amiről tudod,hogy hihetetlen,mert tényleg csak magadat csapod be.Komolyan.
az egyik idiótának: istent kicsi betűvel írjuk, ha a "posztra" gondolunk, és nem a névre. ha tetszik, ha nem, több isten "létezik".
egy másik idiótának: az univerzum keletkézése és az evolúció nem véletlen. senki nem mondott ilyent. csak te nem olvasol és nem tudsz erről.
a témanyitónak: nagyon helyes a kérdésed. azért nem hiszel, mert gondolkodsz. a világ két féle emberből áll: 1. hívő 2. gondolkodó. azaz 3, mert a harmadik, aki ezt a kettőt keveri. mindenre bizonyítékot vár, kivéve istenre. ez azért van, mert erős kultúrális hatás a vallás, annyira "öreg" és erős, hogy alap az életünkben. holott isten csak egy fogalom, ami fennmaradt, hiszen a vallásban "az az igazság, ami fennmarad"
nem szabad feledni a politeista vallásokat, amelyek kiválóan magyarázzák az isten fogalom kifejlődését, és nem szbaad feledni az ateista vallásokat, legalábbis azt, amiről tudunk mindannyian: a buddhizmust.
isten valószínűleg nincs, te meg ne higyj, tudj :)
"Azért mert "mesés" formában van leírva a Bibliában sokminden, még nem jelenti azt, hogy mese. A germán mondákban is mesésen van leírva sok minden, de az sem mese feltétlenül, csak érteni kell hozzá, hogy analógiát tudjunk vonni a valóság és a köré szőtt hiedelmek közül, és ez alól a Biblia sem kivétel."
És honnan tudod Te, hogy nem csak "jóra olvasod", meg "értelmet olvasol bele"? hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!