Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért baj az, hogy nem vagyok...

Miért baj az, hogy nem vagyok vallásos és nem hiszek istenben?

Figyelt kérdés
Sok hívő ember lekezeli azokat, akik nem hisznek istenben, de miért?
2010. jan. 27. 18:30
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
8%
Azért,mert a pokolra fogsz jutni, te mocsk*s ateista.
2010. jan. 27. 18:36
 2/38 anonim ***** válasza:
65%
Nekem van egy privát véleményem, mindenki higyjen abban amiben akar, de azt ne hangoztassa, mert abból csak baj lehet.
2010. jan. 27. 18:42
 3/38 anonim ***** válasza:
90%

Ennek inkább ahhoz van köze, hogy tud-e valaki viselkedni, vagy nem.

Jellem, jól neveltség kérdése.

Mindegy, hogy vallásos-e.

2010. jan. 27. 18:44
 4/38 anonim ***** válasza:
81%
Mert vallási fanatikusok. Azok, akik igazán megértik a tanokat, nem gyűlölködnek mások iránt, különösen mai civilizált világunkban; én pl nagyon jól el tudok beszélgetni egy református lelkésszel úgy, hogy mindketten az értelmes embert látjuk egymásban, és nem az álszenteskedőt és a pogányt. Másrészt szerintem nagy tapintatlanságra vall egy társaságban vagy akár négyszemközt vallási vitába bonyoldóni, mert egyik fél sem tud objektív lenni, és a vita parttalanná válik.
2010. jan. 27. 18:44
 5/38 anonim ***** válasza:
76%

A hívő ember számára mindenki pogány gyaur, goj, hitetlen, több nem jut eszembe, aki nem vele azonos vallású.

Tehát a vallásos embernek nem csak az ateistákkal van baja, hanem a más vallások követőivel is.

Számomra ez agyrém, de hát ilyen világban élünk.

Ha nincs probléma akkor gyártani kell, mert még a végén jól fogjuk érezni magunkat.

2010. jan. 27. 18:48
 6/38 anonim ***** válasza:
85%
Nem baj, mindenkinek egyéni szociális problémája!Az is mindegy hha baptista vagy csak be tudj illeszkedni a társadalomba!A vallás nem határozza meg az embert.Az csak azért van hogy legyen miben hinned-vagy esetleg bedobáld a felesleges pénzed a papnak-és úgy érezd h nem vagy egyedül a világban mert itt van Isten aki nem hagy el...
2010. jan. 27. 18:48
 7/38 anonim ***** válasza:
46%

Miért baj?

Vagy csak te fújod fel?

2010. jan. 27. 20:26
 8/38 anonim ***** válasza:
12%

Azért, mert egy Isten által teremtett világban élsz, és nem veszel tudomást a törvényszerűségeiről. És ez katasztrófához fog vezetni. És ez nem nekem lesz probléma, hanem neked. De ezt most még úgy sem hiszed el nekem, csak gondoltam elmondom.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is de az nem ad semmit.

2010. jan. 27. 21:26
 9/38 anonim ***** válasza:
66%

Az iszlám egy békés vallás.

Aki mást állít az felkoncoljuk !

2010. jan. 27. 21:53
 10/38 Hortobagyi ***** válasza:
84%
Az nem baj ha nem vagy vallásos. De nagyon nagy baj ha már semmibe sem hiszel.
2010. jan. 27. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!