Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért baj az, hogy nem vagyok...

Miért baj az, hogy nem vagyok vallásos és nem hiszek istenben?

Figyelt kérdés
Sok hívő ember lekezeli azokat, akik nem hisznek istenben, de miért?
2010. jan. 27. 18:30
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

"Isten" ilyesmit tanít nektek??? Büszkék lehettek rá... szerintem meg pont ti vagytok gyengék, mert ahelyett, hogy megtalálnátok a megoldást a problémáitokra az életben, egy olyan lénytől várjátok a segítséget, akiről még senki nem bizonyította be, hogy létezik...

Mellesleg pont erről beszéltem a kérdés kiírásában, hogy sokan lekezelitek a nem hívőket, mert mintha ti többek lennétek azáltal, hogy hisztek a ti istenetekben, aki állítólag azt hirdeti, hogy mindenki egyenlő, stb... Tisztelet a kivételnek!

2010. ápr. 17. 09:34
 32/38 anonim ***** válasza:
6%

Az a baj, hogy alapjaiban nem érted az egészet. Az összes vallást egy kalap alá veszed, és külön, ezekkel szembenállónak tartod az ateizmust. Ezzel szemben a keresztyénség a Bibliát tekinti egyedül olyannak, ami minden mással szemben áll, és az ateizmus nem tekinti többnek, mint a pogány hitek közül egy. Tudom, hogy nem tetszik neked, de keresztyén szemmel az ateizmus is csak egy hitrendszer, a hit alapja a tudomány, ami valjuk meg őszintén, eléggé hiányosan ismeri a körülöttünk lévő világot, tehát bármilyen komoly tudományos ismeretekkel rendelkezel is, biztos nem lehetsz a dolgodban. A keresztyén ember, és itt most nem a névleges keresztyénekről beszélek, akiket gyermekkorukban megkereszteltek, de személyes kapcsolatba nem kerültek Istennel, hanem akik átélték, mrgtapasztalták személyesen Isten létét és valóságát, ezen személyes tapasztalatok alapján hiszi, valja, van Isten. A keresztyén hit azt jelenti: tudom, hogy az én megváltóm él. Neked bizonyítani nem tudom, tehát neked csak azt mondhatom: hiszem, de én, mivel biztos vagyok benne, ezért tudom, hogy Jézus Krisztus élt, nem is akárhogy, meghalt, nem is akárhogy, és feltámadt, nem is akárhogy. Ti ateisták nem vagytok ennyire korrektek, bár bizonyítani ti sem tudjátok, hogy az ember minden kétséget kizáróan az evolúció útján alakult ki, még is ragaszkodtok ahhoz, hogy az evolúciót nem hinni kell, pedig bizony ez a helyzet, csak elhiheted, vagy nem hiheted. Én példáúl nem hiszem! Te meg hiszed. De bizonyítani nem tudod sem te, sem én a magam állítását. A keresztyén megtapasztalásokat Istennel kapcsolatban pedig az agy önbecsapásának gondoljátok. De ha az emberi agy be tudja csapni önmagát, mi a garancia arra, hogy az ateisták agya nem ugyan ezt teszi? Bérmeddig beszélgetünk a témáról, csak újabb és újabb kérdések vetődnek fel, amire sem te sem én nem fogunk tudni válaszolni, mert mindkettőnk ismeretei végesek, a világunk pedig végtelen, vagy legalább is annak tűnik. Tehát marad a hit, amit te tudásnak nevezel. De ettől még nem lesz minden kétséget kizáró bizonyosság, csak és kizárólag neked, aki hiszed. Pont úgy, mint nekem Isten személye.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. ápr. 18. 07:33
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
20:51 vagyok.félreértettél...ironikus viccnek szántam amit írtam! oda is raktam a mondat végére a :-) jelet! én nem vagyok vallásos.tehát leírom akkor komolyan,hogy mit gondolok,igy nem fogod félreérteni:egyáltalán nem baj,hogy nem hiszel a keresztény istenben,ez a te magánügyed,ettől nem vagy gyenge ember egyáltalán,és ne is hagyd,hogy más emberek véleménye negatív érzéseket keltsen benned! sok önmagát hívőnek valló ember lenézi azt aki nem abban hisz mint amiben ő mert ők saját maguk is bizonytalanok a hitükben,ezért másokat piszkálnak,ezzel leplezik saját bizonytalanságukat.ne foglalkozz velük! találd meg azt ami neked jó.
2010. ápr. 18. 11:25
 34/38 Hortobagyi ***** válasza:

Te miben hiszel 20:51- es?

Magadban? Te ahhoz túlságosan kevés vagy?

Pártban? Banális dolog. Eszmék roggyantak meg végleg.

Leninben? Terrorista német ügynök volt.

Hitlerben? Szörnyeteg volt.

Kádárban? Állítólag műszerész volt. Harckocsivezető.

Acél Györgyben? Kőműves, és művelődési miniszter volt.

Tudományban? Még mindig keveset tudunk a világ dolgairól.

Feleségedben? No ne. Anyósodban? Rendes asszony.

Darwinban? Meggyónt a végén. Csak a fejét és a görbebotját, meg a kalapját vitte a Galápagos szigetekre.

Filozófusokban? Kiderült hogy mind idealisták.

Tagadás? Abban aztán lehet hinni. Azt a legkönnyebb.

2010. ápr. 18. 13:00
 35/38 anonim ***** válasza:
75%
legyen az én dolgom,hogy miben hiszek,én sem faggatlak téged,hogy te miben hiszel.és a válaszomat a kérdezőnek írtam,nem neked.
2010. ápr. 18. 13:52
 36/38 A kérdező kommentje:
20:51-es, sajnálom, tényleg félreértettelek:)
2010. ápr. 19. 16:41
 37/38 anonim válasza:

Az én álláspontom a következő, kérlek engedjétek meg, hogy bemutassam:

Én nem szeretem az Egyházat, nem hiszek Istenben, de nem is mondom, hogy nem létezik, hiszen egyikre sincs döntő "bizonyíték". Én az egyház körül csak a pénzt látom--> perselypénz, papoknak fizetés, ilyen-olyan adományok stb. Minek? Nem úgy van, hogy nem kell pénz, hogy üdvözüljél?

Meg 10 parancsolatban ott van, "Ne ölj!" Ehhez képest többszázezer ember halt meg például a középkorban, csak azért mert nem hitt abban amit rákényszerítetek. Szóval akkor hol is vagyunk, mit is teszünk?

Hallottam valahol egy nagyon jó megfogalmazást: "Csak az létezik, amit valóságosnak hiszel!"

Jah és még annyit: Aki nem keresztény, hanem mondjuk iszlám hívő, az is a mennybe vagy a pokolba jut, nem az ő dogmáik szerinti Kánaánba? Vagyis akkor itt jöhet a kérdés: Biztos az egész világot egy Isten teremtette? Vagy egyáltalán valami istenség teremtette?

2013. júl. 4. 15:30
 38/38 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem baj, én sem hiszek istenben, és egészséges vagyok, semmi bajom az élettel. Ja, és az első válaszolónak üzenem: a papok + az istenhívők fel akarnak törni, és képzeld: a papoknak ez nagyjábólsikerült is:ott ültek a királyok mellett aranyszékben a mo*kok! Ez a ,,hit" nem ér semmit, csak annyi, hogy elnyomják a normálisembereket!!!!!

Tehát, kedves kérdező: nem baj, ha nem hiszel istenben!

2013. okt. 5. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!