Miért baj az, hogy nem vagyok vallásos és nem hiszek istenben?
Bocs. Most én vagyok eltévedve, vagy a valláskritika témakörben vagyunk. Mert ha valaki kérdez egy más témakörben, egy teljesen más témát, és én neki állok a keresztyén dumámmal, akkor igazatok lenne. De a valláskritika oldalon miért ne mondhatnám azt, én a teremtést hiszem és vallom. És ezért miért kéne lepontozzatok. Ez a vallás lényege, amit ti nyugodtan kritizálhattok, hisz az egész kategória erről szól. de had ne keljen elfogadnom valamit, amiről meg vagyok győződve, meg sem történt.
A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.
Kritizáld, de fogadd el hogy én hiszem. Ha senki nem hinné a Bibliát, minek kritizálnátok?
A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatnám az evolúciót is, de az nekem nem ad semmit.
"Az evolúció, mint a fajok fejlődése megállt e? És mikor és miért?" Nem nem állt meg, gondolj csak az antibiotikumokra rezisztensé váló baktériumokra, a rengeteg féle tenyésztett kutyára, és lassan a városi madarak is elkülönülnek a vidékiektől, mivel a városiak a nagy zaj miatt teljesen más énekre kényszerülnek, így a vidékiekkel nem ismerik meg egymást és még folytathatnám a felsorolást.
"Ha az evolúciós fejlődés folyamatos Akkor milyen lényekkel kell majd osztoznunk, az értelemben? "
Ezt nem lehet biztosan megmondani előre. Kicsit olyan ez mint a meteorológia, attól, hogy nem tudod milyen idő lesz 3 év múlva, még tudhatod, hogy milyen volt 3 évvel ezelőtt.
"Lehetséges az evolúcióban visszafejlődés? Mert az is egy módosult változat."
Már a felfogásod is teljesen téves. Nincs olyan, hogy egy élőlény fejlettebb, mint egy másik, csak azt mondhatjuk rá, hogy bonyolultabb. Az adott kor élőlényei mindig az adott kor körülményeihez tökéletesen alkalmazkodott élőlények. Ha egy élőlény nem tud alkalmazkodni, akkor kihal. Azt, hogy a jövőben milyen élőlények lesznek, ezt a jövő körülményei határozzák meg, de egyik élőlény sem lesz fejlettebb vagy fejletlenebb a maiaknál, csak más lesz. "Ezt nektek tudnotok kell ateisták. Tudnotok kell, mit hoz a jövő." Már miért kéne, egy ateista sem állította magáról, hogy ő jós.
"Elvész az emberiség a fajok kohójában és új fajok kapnak értelmet?" Természetesen az sem elképzelhetetlen, hogy az emberiség kihaljon(jelenleg épp gőzerővel dolgozunk ezen), de elég strapabíróak vagyunk, viszont mindenképpen változni fogunk.
"Pedig úgy nem akarnám, hogy az ember újra a fán ugrálna."
Ok, ne akard.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!