Miért baj az, hogy nem vagyok vallásos és nem hiszek istenben?
"...hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit."
Már hatszor leírtam neked, hogy az evolúciót nem hinni kell, hanem vagy elfogadni, vagy nem, ugyanis az evolúció egy tudományos elmélet, így nem lehet hinni benne. Egyébként az evolúció is ad valamit, méghozzá tudást, és a világ folyamatainak megértését(persze nyilván csak azon folyamatokét, amikről szól), szerintem ez elég sok. Ja és ezentúl minden válaszodra kapsz egy lepontozást, amíg ezt odaírod a végére, függetlenül attól, hogy a válaszod egyébként mi volt, mert hülyeség amit írsz, ezt már többször leírtam, de egyszer sem próbáltad még megvédeni az álláspontodat(ha legalább próbáltad volna, azt tisztelném).
"...hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit."
Előző (azaz 21:56), ne is fáradj vele, én is találkoztam már ezzel a mondattal és én is reagáltam rá. A választ írója nem olvassa el a reagálásainkat, befogja a fülét, eltakarja a szemét és hangosan bibliai szövegeket ordibál közben h még véletlenül se jusson hozzá semmiféle hasznos információ. Ilyenekkel nem kell és nem is lehet értelmesen vitatkozni.
A kérdést megválaszolva ...
ha értesz angolul akkor ezt a videót ajánlom figyelmedbe : http://www.youtube.com/watch?v=uC91GYEumyA
sztem tökéletesen visszaadja egy fanatikus gondolatmeneteit.
Én is kíváncsi vagyok, miért beszélnek olyan lenézően pl az ateistákkal. honnan van ez az egetverő egó ? :D
mondjuk nekem van egy ötletem rá, de hagyjuk inkább...
Nem baj ez egyáltalán. Sok hívő nem érti meg a vallás igazi lényegét: a másik elfogadását. Ez ugyan olyan, mint amiért a gyerekesek lekezelik a gyerekteleneket. Az átlaghívő azt hiszi, hogy kötelező Istenben hinni, az átlaggyerekes pedig azt, hogy kötelező gyereket szülni, stb. számtalan ilyen példa van még. A diplomás lenézi a nem diplomást, hogy miért nem tanult, bele se gondol, hogy míg neki a szülei fizették a tanulmányait, addig a másiknak 18 évesen el kellett mennie dolgozni. Egyből előfeltételezi, hogy a másik lusta vagy buta volt, és nem érdeklik az okok. A gyerekes nem gondol bele, hogy a másik azért nem akar gyereket, mert pokoli dolgokon ment keresztül gyerekkorában, egyből előfeltételezi, hogy önző és karrierista, és az okok szintén nem érdeklik. A hívő nem gondol bele, hogy a másik más szempontból, a racionalitáson keresztül közelíti meg a világ dolgait, és csak a tudományosan elfogadott világnézeteket tudja elfogadni, egyből előfeltételezi, hogy erkölcstelen, emberi értékeket nem ismerő, stb, az okok őt sem érdeklik. Az emberek ilyenek, több köztük a korlátolt, mint a széles látókörű. Viszont te se előfeltételezd a hívőkről, hogy lekezelnek téged feltétlenül, mert sok ilyen van (ők mondjuk szerintem a vaskalapos, szemforgató, álszent szentfazekak, tele vannak velük a templomok, néha elég viccesek :)), de nem mindenki ilyen. Ja amúgy diplomás, gyermektelen és istenhívő vagyok, ha ez számít, de nem kezelek le senkit amiatt, mert a társadalmi címkéi nem azonosak az enyémmel. Ezektől függetlenül még ugyanúgy lehet jó vagy rossz ember. És vállald fel nyugodtan, hogy nem hiszel Istenben. Tudom, hogy ez neked most furcsán jön le, de Isten sokkal többre fog becsülni az őszinteségedért, mint azokat, akik világnézeti kérdések miatt kezelnek le másokat. Isten irántad érzett szeretete nem attól függ, hogy hiszel-e benne, ha becsületes, egyenes és igazságos vagy, nem kezelsz le másokat, az igazi értékek mentén élsz, stb. nagyon fog szeretni téged, mert ő is tudja, hogy kevés ilyen ember van. A hit rajtad segít, nem Istenen, a felsőbb és igazságos irányítóban való hit az ember dolgát könnyíti meg, nem Istenét. Az is csak a katolikusok dogmája, hogy aki hisz és gyónni jár, az feltétlenül üdvözül (katolikus vagyok én is amúgy, de 15 éve nem gyóntam, mert álszent szemforgatásnak tartom az egész procedúrát). Hitler is hitt Istenben, lehet, hogy még gyónt is rendszeresen, mégsem hiszem, hogy a menyországba került. Isten nem ilyen dolgok alapján dönt, ő az abszolút Igazság, Szeretet és Béke, az ő nagysága nem emberi, a korlátolt emberi értelemmel nem közelíthető meg.
29/l
Nem baj, én vallásos vagyok, de senkit nem szoktam elítélni a vallása miatt. Ez butaság.
Másrészt errefelé a fanatikus hívők ugyan lenézik az ateistákat, míg a fanatikus ateisták a hívőket nézik le. Egyik sem helyes, de én valahogy az ateisták oktalan támadásaival gyakrabban találkozom.
Elolvasom, de most minden topikban erről fogunk beszélgetni? És még csak le sem pontozom a válaszaitokat, alapból nem pontozok le senkit, még akkor se, ha teljesen ellentétes vele a véleményem. Akivel nagyon egyet értek azt pontozom fel, vagy ha vicces és nagyon a helyén van. A magam részéről ennyi. Nincs mit megvédeni az álláspontomon, hiszen az csak egy hitvallás, beazonosít, hogy ne keverj össze más, ugyan olyan százalékos válaszolóval. A van Isten nincs Isten háborút 16 éve vívom az ateista, evolúciót valló, és engem is arra nevelő édesapámmal, annak sincs semmi értelme, veletek se megyek bele mélyebben, mint szükséges. Ha van egy kérdés, elmondom amit én gondolok, a végén ott lesz az engem azonosító mondat, a többi a ti dolgotok.
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban, de az nem ad semmit.
Köszönöm a válaszokat!
Az első válaszolónak mondhatnám, hogy te meg mocskos vallásos vagy, az mennyivel jobb, de nem érzem így.
Én nem ítélem el a hívőket, csak nem tudom elviselni, ha megpróbálnak áttéríteni, és nem fogadják el az álláspontomat. Amit nem láttam, abban nem tudok hinni, ennyi. Legalábbis nem ennyire elvakultan. Nekem sem az "átlagos" hívőkkel van problémám, hanem azokkal, akik azt gondolják, ők a valakik, mert hisznek Istenben és ő mellettük áll.
Egyébként nincs ezzel problémám, hogy nincs miben hinnem, hiszek magamban, a szerelemben, a kemény munkában, tanulásban, stb. számomra ez ezerszer kielégítőbb, mint egy szerintem nem bizonyított valamiben hinni.
Az egyház számomra egy álszent intézmény, habár meg vagyok keresztelve.
Köszönöm az értelmes, normális hangnemben megfogalmazott válaszokat!
Szia!
Hidd el, aki igazán hívő az nem kezeli le azokat akik nem azok, sőt! Én nem hiszek az erőszakos térítésben, sem abban, hogy másokat ostromoljak a hitemmel, meggyőződésemmel. A megoldás egy igazán hívő számára pontosan ennek az ellenkezője: a szerény és példamutató élet, ami egyedül Istenhez vonzhat embereket. Senkit nem érdekel, hogy ki miben hisz, az sokkal fontosabb, hogy hogyan éli meg a hitét, mennyire segítőkész, készséges, és mennyire tekinti embernek a másikat. Akik így élnek, azokkal szemben soha nem fogsz ilyen problémával szembesülni...
Üdv. Péter
Nem baj.
pl. én vallásos vagyok az ismerőseim nagy része pedig nem,de mégse ítéljük el egymást,nincs provokáció.
Lehet,hogy itt a gond.Provokálják egymást.Nem kell hangoztatni egyiket sem.Ennyi
"A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is de az nem ad semmit."
Ezt még hány helyre fogod leírni?
Egyébként miért ne adna semmit?
A tudomány is adhat hitet, pl. a nagy számok törvénye azt, hogy nem vagyunk egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!