Kinek a hibája az hogy én nem hiszek?
Az Ördögé vagy az istené ?
Mert egyszerűen nem tudok olyan dolgokat elhinni ami hihetetlen, ha hinnem kénen akkor hazudnék magamnak.
Magamról annyit hogy katolikus vagyok és hívő családba nőttem fel, tisztelem azokat akik hisznek . De sajnos nekem meseszerűnek tűnik az egész!Mindent a bibliával magyaráznak és idézeteket mondanak ,amit hús-ver emberek írtak. Biztos jót akartak vele, nem is mond az semmi rosszat. " Nagyapó mesefája" abban is van annyi igazság mégsem hiszem el.
Neked a biblia mellet van egyeni gondolatod , vagy neked minden szent amit leirtak benne ?
Nem értek valamit ha annyira hívők vagytok, akkor miért nem viselkedtek úgy .Például odaadnátok mindeneteket a szegényeknek és csak egy ruhába járnátok mint Jézus, hirdetnetek az igét és koldulásból tartanátok fel magatokat ! Így elintézitek egy imával magatokat Istennél és ezzel el van intézve az egész ? Istennek elég annyi hogy higgyél benne. Nekem az a hitt egy nyalizásnak tűnik.
ne keverd a hitet és a vallásosságot. nem ugyanaz.
a bigottság meg főleg más tészta.
üdv
fekete-fehér
egy kicsit utánanézhetnél, mert nem ugyanaz, ráadásul nem is fénytanilag nem ugyanaz, hanem színtanilag ;D
a fénytan tükrökkel, prizmákkal, lencsékkel, meg egy sor ilyesmivel foglalkozik, de nem a színekkel
a kérdésre a válaszom:
ez nagyon bonyolult, és több eset van
1., az ember nem hisz és nem is akar: ez esetben nem tesz fel ilyen kérdést, tehát ezt hagyjuk
2., az ember hisz és kész: ld az előző pont gondolatmenetét
3., az ember nem hisz, de akar hinni: én ebben az állapotban állapotban leledzek (talán egy kicsit közelebb a hithez, mint a másik oldalhoz)
ebben az esetben az ember igyekszik sokmindent tenni, hogy legyen hite
kézenfekvő megoldás, hogy megkérdezi a hívő ismerőseit, hogy hogyan juthat az ember hitre
erre ők idéznek a Bibliából: "a hit hallásból van", "kérjétek és megadatik", stb.
a kéréssel az én gondolatmenetem szerint egy bibi van, nevezetesen, hogy ez imádkozást jelent; hogyan lehet úgy imádkozni, hogy nem hiszek abban akihez imádkozok?
a hallásból való hit már egy kicsit érthetőbb (itt nem csak kifejezetten az akusztikai ingerek felfogását kell érteni a halláson, szerintem kifejezőbb lenne az 'értesülés' szó ezen a helyen), csak felmerül a kérdés, hogy milyen időintervalluban lehet "számítani" a hit jövetelére?
és hogy ekkor ki a hibás?
a Sátán biztosan, mert gátolja, hogy az értesülésekből felépüljön benned a hit, összeálljon a kép (ateisták között dívó kifejezéssel élve agymosott legyél;D; mellesleg ha ragaszkodunk ennek a szónak a képi erejéhez, akkor az agymosottak agya, elméje tiszta, a nem agymosottaké milyen? zárójel bezárva)
ugyanígy Te is hibás vagy, vagyis az az ún. óember aki benned él és akiről Pál ír a Kolossé 3-ban
Isten pedig csupán abban "hibás", hogy nem kényszeríti rád a hitet, meghagyja a szabad akaratodat
4., az ember hisz, de azt állítja magáról hogy nem hisz, nem akar hinni: nos, ez az ember kifogásokat keres, ezt szintén az az óember teszi, akiről fentebb szó esett, ugyanis ő szereti azokat a dolgokat, amiket e világ tud adni, amiket a Sátán tud adni, és köszöni, nem kér abból, amit Isten, Jézus és a Szent Lélek tud adni, és ezért, mint már mondtam, kifogásokat keres és mondvacsinált ürügyekkel próbálja lerázni a hitet magáról
aztán vagy sikerül neki vagy nem (jobb esetben)
nem állítom, hogy nincs több eset, és azt sem hogy ezek tuti hogy így vannak, de én így gondolom
bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam
azért remélem elfogadható válasznak
üdv,
korall
"egy kicsit utánanézhetnél, mert nem ugyanaz, ráadásul nem is fénytanilag nem ugyanaz, hanem színtanilag ;D "
valóban színtan, mea culpa
viszont ugyanaz ;)
üdv
nem ugyanaz;P
nem akartam belemenni jobban, mert nem ebbe a topikba való, de most már csak azért is lenyomom a torkodon:D
az a szín amit mi fehérnek hívunk, egy összetett szín; több színű fényből (többféle hullámhosszú elektromágneses hullámból) van benne pontosan annyi, hogy azt mi fehérnek lássuk
az a szín amit mi feketének hívunk valójában nem szín, hanem annak a hiánya, mondhatni hogy a fekete az nem szín
a fehér fény felbontható az összetevőire, a fekete fénnyel meg nem érdemes próbálkozni;D
üdv,
korall
Tiszteled azt, akik hisznek? pff... nem úgy tűnik...
És még vmi: vedd már a fáradtságot, és írd már nagy betűvel azt, hogy Isten.
Ha igazán akarnál hinni, akkor hinnél...
Hús-vér emberek írták, de Isten ihlette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!