Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez gond amiben hiszek? További...

Ez gond amiben hiszek? További lent.

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. Nap mint nap sokat gondolkozok ezen, mi és ki Isten, mi a vallás.. Én hiszek Istenben, hogy létezik valamilyen formában aki megteremtette a világunkat akár más világokat. Lehet, hogy egy másik faj teremtett bennünket és azt nevezzük Istennek. Nem hiszek egy vallásban sem ez nagy gond lenne? Nem tudom pontosan leírni, de szerintem lehet akármilyen vallás is katolikus református, iszlám vagy még nagyon sokat lehet sorolni, de én nem hiszek azokban amiket ők tanítanak és mondanak Istenről.. Ez nagy gond?
2011. febr. 17. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Abban hiszel amiben akarsz, a 21. században élünk, nem a sötét középkorban. Hogyha abban hinnél, hogy százcsápú polipszörnyek teremtették a világot, akkor se csinálhatna senki ellened semmit.
2011. febr. 17. 16:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Én az Elsőben hiszek,Ő, vagy Az, mindegy!De hívhatom akár Istennek is!
2011. febr. 17. 16:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem...egyáltalán, hogy a fenébe merült fel benned, hogy ez baj?:) Én is úgy gondolom ahogy te.
2011. febr. 17. 17:14
 4/9 A kérdező kommentje:
nem tudom valahogy felmerült bennem, hogy gond lenne :) köszönöm azért a válaszokat
2011. febr. 17. 17:50
 5/9 anonim ***** válasza:
59%

"Nem tudom pontosan leírni, de szerintem lehet akármilyen vallás is katolikus református, iszlám vagy még nagyon sokat lehet sorolni, de én nem hiszek azokban amiket ők tanítanak és mondanak Istenről."

Szerintem nem tudod, hogy mi az istenképbeli különbség, a felsorolt vallásokban, vagy hogy mit tanítanak Istenről, ezek a vallások!

Megtennéd, hogy megírod, mi a különbség, az Iszlám, és a Keresztény istenkép között, és utána kifejted azt, hogy mi az ami nem tetszik???!!!

2011. febr. 18. 09:15
 6/9 anonim ***** válasza:
na, az utóbbira már nincs válasz...:)
2011. febr. 18. 18:38
 7/9 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Szia. Én hiszek abban, hogy mindennek oka van. Hiszek abban, hogy a felmerülő kérdésednek is. Hiszem azt is, hogy tudok segíteni ebben. Dióhéjban egyelőre ennyit: amennyiben a rendelkezésedre álló infókat objektíven vizsgálod, és úgy jutsz meggyőződésre, akkor ártatlan vagy, akkor is, ha tévedsz. Hiszen nem állt rendelkezésedre a szükséges infó. Szerintem az infó maga birizgálja a szíved, hogy keresd meg. :) Írj privátban, ha bármi egyéb kérdésed van, és válaszolok! Addig is itt van némi infó, hogy én miért hiszem, amit hiszek:

[link]

[link]

[link]

Szerintem ezeket mindenkinek tudni, és mérlegelni kell.

2011. febr. 20. 20:25
 8/9 anonim ***** válasza:

A legfőbb dolog, hogy ne higgy el semmit, amit rád próbálnak erőszakolni, hanem több forrásból szerezz ismereteket és állíts össze magadnak egy világnézetet.

Ahogy a szavaidból kivettem, valamiféle kozmikus "teremtéstörténetben" hiszel, ami a modern világban sokkal elfogadhatóbb szerintem, mint a dogmatikus vallások pl kereszténység, iszlám...

Ezek a vallások már nem adnak választ a mai ember kérdéseire, és nem tartanak lépést a fejlődéssel.

2011. febr. 26. 09:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok ezzel, mint ahogy az egyik South park részben volt: itt lenne az ideje, hogy az összes izmus eltűnjön, mert nincs rájuk szükség, csak egymás ellen uszítja az embereket. A nagy kérdéseinkre az a válasz, hogy nics válasz, mert nem is kell hogy legyen.
2011. febr. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!