2 éve vettünk egy vályogházat. Semmi gond nem volt eddig vele, viszont most megsüllyedtek a sarkok és reped. Van valami felelőssége az előző tulajnak? Esetleg mit lehet tenni a további süllyedés megelőzésére?
Figyelt kérdés
2010. jún. 4. 17:39
1/11 anonim válasza:
Az előző tulajnak miért lenne felelőssége? Vályogház,ilyen időjárás mellett ne várjatok csodát. Megelőzni nem hiszem,hogy lehet. Egyébként az Én házam is vályog,évek óta folyamatosan süllyed,reped,beázik nem tudunk ellene mit tenni.
2/11 anonim válasza:
2 Év után szerintem a tulajt nem hibáztathatod semmiért. A süllyedést valószínűleg a baromi sok eső okozta, lehet magasan a talajvíz, és a vályogházak nagy részének nem igazán van alapja. Viszont a további süllyedésről kérdezzetek szomszédot, kőművest.
4/11 anonim válasza:
Mindenképpen egy szakemberrel (egy jó kőművessel) kellene beszélnetek,ő biztos tud valami okosat mondani!
5/11 anonim válasza:
A ház nem "eladásra" épült és nem azért reped, mert nincsen benne az anyag, hanem ott áll már vagy száz éve, csak nem bírja ezt az özönvizet elvezetni a talaj !!
Sajnos, a komoly új házak is megsínylik ezt az időjárást.
Meg kell kérdezni idős mestereket, hogy van-e valami megoldás a hiba kijavítására.
6/11 anonim válasza:
Nem tudom a vályogháznak van e beton alapja, mert ha nem könnyen összeomolhat.
7/11 anonim válasza:
Valószínűleg nem a rendeltetésének megfelelően használtad 2 évig,ezért nem hibáztathatod az előző tulajt.
8/11 anonim válasza:
A vályogházaknak szinte soha nincs alapja, és ez az időjárás valóban nem kedvez neki. A legtöbb biztositó még be sem vállalja a biztositásukat. Mielőtt megvettétek ezeknek utána kellett volna nézni. Gondolom azért vettétek, mert jóval olcsóbbak mint a téglából épület házak.
Lehet utólag alá betonozni, de ez nem olcsó mulatság.
9/11 anonim válasza:
Ha nagyon süllyed,és esetleg repedezik is,akkor sürgősen alá kell falaztatni,és leszigetelni. Jó szakembert kell keresnetek.Ha nem tesztek semmit,akkor könnyen kidőlhet a falatok.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 8,5 millióért vettük, van alapja és nem tudom, hogy hogy tudtuk volna nem rendeltetésszerűen használni... Na mindegy! Annyira nem vészesek a repedések, nem ujjnyiak mondjuk, csak hajszálrepedések!
2010. jún. 5. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!