Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit szóltok a Zsidó Talmudhoz?

Mit szóltok a Zsidó Talmudhoz?

Figyelt kérdés

Id.:

-A zsidóknak felsőbbrendű jogi státuszuk van.

-Egy zsidó megütése az ugyanaz, mint Isten megütése.

-Baba Mezia 24a . Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój (nem zsidó avagy Pogány) veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia.

-Sanhedrin 76a. Ha egy zsidó megöl egy gójt (Pogányt), akkor őt nem büntetik halállal. Amit egy zsidó egy gójtól ellop, azt megtarthatja.

-A nemzsidó gyermekek nem emberek

-A zsidók hazudhatnak nemzsidóknak.

-Egy zsidó elvehet egy három éves kislányt feleségül (pontosan 3 éves és egy napost)

-Pogányt ne hagy életben!

-Simeon Haddarsen, fol. 56-D: “Mikor a Messiás eljön, minden zsidónak lesz 2800 rabszolgája.”

2014. jún. 2. 19:25
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
92%

"Mit szóltok a Zsidó Talmudhoz?"

1) Kétféle Talmud van: Jeruzsálemi és Babiloniai.

A Babiloniai Talmud összesen: 6 200 oldal, a Jeruzsálemi ennek kb harmada, kevésbé részletes.

Hogy mi a Talmud?

Az alábbi példázat világítja meg:

Egy római filozófus egyszer kérdezett egy rabbit: "mi a Talmud?" A rabbi válaszolt:

"Hadd magyarázzam meg. Két ember, akik egy tetőn dolgoztak, lemásztak egy kéményen. Az egyik arca piszkos lett a másiké nem. Melyik mosta meg az arcát?"

"Ez könnyű, mondta a filozófus, a piszkos."

"Nem. Az a tisztítaarcú a barátjára nézett és azt gondolta, hogy a saját arca is piszkos lett, úgyhogy megmosdott, míg a másik látta, hogy a barátja arca tiszta és azt gondolta, hogy az övé szintén, úgyhogy nem mosdott."

"Akkor Talmud következtet! "

"Nem. Hadd magyarázzam meg ismét. Két ember, akik egy tetőn dolgoztak, lemásztak egy kéményen. Az egyik arca piszkos lett a másik nem. Melyik mosta meg az arcát? "

"A tiszta, helyes?"

"Hibás! Volt egy tükör és a piszkos arcú látta magát és megmosta az arcát. "

"Aha! A Talmud az ésszerûségrõl szól."

"Természetesen nem! Hogyan tudott lemászni egy kéményen két ember, hogy egyik piszkossá vált, a másik nem? "

"Oh, már látom. Ez pusztán józan észről szól. "

"Te bolond ember, mondta a rabbi, természetesen lehetséges, ha az első letörli az összes piszkot.

"Most értem, mondta a filozófus. A Talmud arról szól, hogy eljussunk az alapvető tényekhez. "

"Nem, mondta a rabbi, senki soha nem tudja letörölni az összes piszkot, és senki soha nem tudhatja meg az összes alapvető tényt. "

"Tehát mi Talmud? - kérdezte a filozófus. "

"Talmud arról szól, hogyan tehetjük a legjobbat azért, hogy megtudjuk I-ten célját ebben a világban és megtalálni a szerepünket ebben. "

A kérdésben szereplõ állítólagos "idézetekrõl" egyenként konkrétan:

"-A zsidóknak felsőbbrendű jogi státuszuk van. "

Ilyet a Talmud nem állít.

"-Egy zsidó megütése az ugyanaz, mint Isten megütése."

I-ten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette. Zsidó v sem, valóban ugyanaz.

"-Baba Mezia 24a . Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój (nem zsidó avagy Pogány) veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia."

Lásd a ennekj a kérdésnek harmadik oldalán folyt vitát, azzal a kiegészítéssel, hogy az uszító, veszekedõ, provokáló 55%-os válaszoló mondatonkét idéz, természetesen mindig azokat, melyekt azután a szöveg folytatása cáfol, mint utolsó idézete is: "Namost R. Akiba szerint a dolog úgy áll, hogy a Név szentségének kérdése esetén nem, de ha nem esik a Néven sérelem, akkor átverhetjük!" - Természetesen a folytatásból kiderül, hogy ez csak egy fiktív felvetés, hisz egy álságos cselekedet MINDEN esetben sérti I-ten Neve megszentelésének kötelességét.

"-Sanhedrin 76a. Ha egy zsidó megöl egy gójt (Pogányt), akkor őt nem büntetik halállal. Amit egy zsidó egy gójtól ellop, azt megtarthatja."

Megint csak tozítás, nem igaz.

"-A nemzsidó gyermekek nem emberek"

Nem a Talmud állaspontja.

"-A zsidók hazudhatnak nemzsidóknak."

A Talmud ilyet nem támogat

"-Egy zsidó elvehet egy három éves kislányt feleségül (pontosan 3 éves és egy napost)"

Elméletben, mert a Tóra leírásából kiszámítható, hogy Rebeka épphogy 3 éves múlt, amikor Izsák felesége lett.

"-Pogányt ne hagy életben!"

Torzítás, ilyesmi csak a HACOLÓ ellenségre vonatkozik. Mint bármely más népnél.

"-Simeon Haddarsen, fol. 56-D: “Mikor a Messiás eljön, minden zsidónak lesz 2800 rabszolgája."

Simeon Haddarsen nevû rabbi nincs a Talmudban.

+++++++

55%-os válaszoló # 30/30 tegnapelőtt 09:08!

Úgy látszik, a hazudozó, tanulatlanságot reklámozó uszításnak sosem lesz vége.

1) A Soncino linkjét egy héttel az elsõ hozzászólásod elõtt megadtam ( nneddudgi nevű felhasználó válasza: # 11/30 Időpont 06-03 19:30 ), aki nem volt lusta rákattintani, láthatta, hogy ingyenes.

Vagyis elsõ megjegyzésed semmitmondó, üres kötözködés, akadékoskodás.

2) "Másik ebben az országban nem beszéljük másik nyelvet mint a magyart."

Mint látható, azt is elég rosszul. Ettõl eltekintve sajnálatos tény, hogy egy felmérés szerint Európában - Albániát, Bulgáriát és Romániát is beleértve - Magyarországon ismernek legkevesebben idegen nyelveket. Ez azonban nem olyan, amivel dicsekedni kell, hanem, amin VÁLTOZTATNI kel.

A megjegyzés egyébként ismét a TANULATLANSÁG dicsõítése. Ami rendkívül káros, hisz ez az eredménytelenség, a kudarcosság legfõbb oka.

"Három: van egy jobbról-balról elfogadott fordítás, amiből kisebb erőfeszítés árán ellenőrizhetünk bármilyen talmudkiadást (soncino)."

Mégis, mi a francnak a magyar fordítás, ha úgyis csak azok tudják ellenõrizni, akik tudnak angolul?

"Négy: minek raktam volna ide az emilváltást?"

Hogy elhihesse bárki, hogy létezett. Így, sajnos, nem hihetjük.

"amit én írtam nekik, az már évek óta fent van a neten."

Hol?

"van egy vallásunk ami

- nem adja közre az ország hivatalos nyelvén a tanait"

Ha zsidó vallásról van szó, akkor ez HAZUGSÁG.

A zsidó vallás tana ugyanis a Tóra ( a szó jelentése is az ), vagyis Mózes öt könyve, tágabb értelemben a Zsidó Biblia, amit a keresztények "Ószövetségnek" neveznek. Magyarország hivatalos nyelvén többféle fordítása kapható számos könyvesb oltban, megtalálhato számos ( csaknem valamennyi ) közkönyvtárban.

"folyton vinnyog"

PIMASZ! Nem vinnyogás, ha szóváteszik a hazug rágalmakat.

"folyton kiderül hogy hazudozik arról, miben hisznek"

Nem igaz. Aki ilyet állít adjon konkrét példát. Az eddigi kísérletek becsõdöltek.

"plusz még nyíltan történelemtagadók is "

Mármint hogy kik történelemtagadók? Konkrétan mit tagadnak.

"33+ teljes és tökéletes holokausztért"

Ez micsoda konkrétan?

Tehát egyértelmű hogy komolyan hibáztathatók azok, akik lusták tanulni, azután a tanultakat munkában hasznosítani. Egyértelmű hogy komolyan hibáztathatók azok, akik ezért még mindig nem tettek le arról, hogy tanulás munka helyett ismét mások kirablása ( és meggyilkolása ) útján gyarapodjanak. Egyértelmű hogy komolyan hibáztathatók azok, ennek érdekében, mint 80 éve, ma is gátlástalanul HAZUDOZNAK, RÁGALMAZNAK, USZÍTANAK.

2014. jún. 27. 12:16
 32/50 anonim ***** válasza:

"erre elkülönített pénzalapja"

Úgyérted, hogy a hitközség adja ki saját kltségen és ingyen bocsássa az érdeklõdõk rendelkezésére?

"sem házi projectje"

HAZUGSZÁG.

2014. jún. 27. 12:21
 33/50 anonim ***** válasza:

* HAZUGSÁG.

Tehát egyértelmű hogy komolyan hibáztathatók azok, akik lusták tanulni, azután a tanultakat munkában hasznosítani. Egyértelmű hogy komolyan hibáztathatók azok, akik ezért még mindig nem tettek le arról, hogy tanulás munka helyett ismét mások kirablása ( és meggyilkolása ) útján gyarapodjanak. Egyértelmű hogy komolyan hibáztathatók azok, ennek érdekében, mint 80 éve, ma is gátlástalanul HAZUDOZNAK, RÁGALMAZNAK, USZÍTANAK.

2014. jún. 27. 12:22
 34/50 anonim ***** válasza:
38%

1) Ha nincs külön megjelölve, akkor MINIG a Babilóniai Talmudról van szó.

2) A Talmudot nem oldalban mérjük, hanem fóliában. Ha A4-es oldalban akarod kihozni, az nagyjából 16,000 oldal.

3) Az anekdotád egy vicc. Csak rávilágítottál (egy már korábban elhangzott) tulajdonságára a Talmudnak: mivel két egymásnak ellentmondó állítást egymástól függetlenül igaznak tud ismerni, így különösen alkalmas a félrevezetésre.

4) ""-A zsidóknak felsőbbrendű jogi státuszuk van. "

Ilyet a Talmud nem állít. "

Csak ebbena topicban hoztunk idézetet midszerint DE.

5) ""-Egy zsidó megütése az ugyanaz, mint Isten megütése." " I-ten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette. Zsidó v sem, valóban ugyanaz. - a megadott linken található idézet szerint a Talmud szerint a zsidó igenis felsőbbrendű, és az idézet teljes mértékben úgy és olyan értelemben hangzik el a Talmudban.

6) Megy az az 55% még lejjebb is te hazug.

"Természetesen a folytatásból kiderül, hogy ez csak egy fiktív felvetés" - mivelez egy elméleti tárgyalása a példaszituációnak, temrészetesen fiktív az egész. Ám a konklúzió egyértelmű: ha úgy érzik nem fogják rajtuk tudni számonkérni, akkor a rabbik buzdítanak az átverésre.

stb. stb. stb.

7) Szóval nem az a hibás aki titkos kódnyelveken írogat, hanem az aki nem ismeri a titkos kódnyelvet?

Hm, szerintem egyértelmű ki a hazug és uszító.

8) Tisztáztuk, hogy a Tóra nincs hazsnálatban, és olvasása majdnem haszontalan a judaizmus szerint. Fölöslegesen kapálózol.

9) "PIMASZ! Nem vinnyogás, ha szóváteszik a hazug rágalmakat."

Igen, pimasz vagyok. Nem, nem történt hamis rágalom, vagy ha mégis, az nem került cáfolásra. Nos, én meg EZT hívom pimaszságnak. Mert az is.

10) ""plusz még nyíltan történelemtagadók is "

Mármint hogy kik történelemtagadók? Konkrétan mit tagadnak. "

A Történelmet úgy ahogy van? Rémlik valahol a 4-5-6,000 éves világegyetem gondolata, amivel tagadják a 15,000,000,000 éves világegyetemet? Kezdetnek?

ÁdámésÉva? Özönvíz? Egyiptomifogság? Babilóniaifogság? 33 holokauszt? Kámaánföldjének katonai lerohanása? Megatöbbi?

Ha meg nem tudod miről beszélek, nézz már bele a "Tórád"-ba! Hoppá, a Tóra NEM is a judaizmus szent kömyve! Micsoda HAZUGSÁG! Pedig mennyi, de mennyi definiciója van!

Tóra jelentések:

1. a Pentateuch (Mózes 1-5)

2. a Mishnah

3. a tlejes judaista vallási irodalom

A szó amit kerestél a Tanakh!

NE HAZUDJ, NE RÁGALMAZZ, NE USZÍTS! Talmudot magyarul!

2014. jún. 27. 12:37
 35/50 anonim ***** válasza:
20%

""erre elkülönített pénzalapja"

Úgyérted, hogy a hitközség adja ki saját kltségen és ingyen bocsássa az érdeklõdõk rendelkezésére?

"sem házi projectje"

HAZUGSZÁG."

Nem, természetesen nehogymá ingyen adják, de igen, a saját költségükön csinálják meg. Végülis az ő cuccuk, és ők az érintett fél akik a fordításból a legnagyobb hazsnot húzhatják (az ellenkező oldal elméletben megsemmisülne ha minden olyan ponyland benne). Ez kemény munka, sok munkaóra, nagy költség ha nyomtatod.

És mielőtt bárki "vicces" megjegyzést tesz, nem azért nem várom el hogy ingyér legyen mer' "zsidóknak minden a pénz", mert az marhaság (és ha nem tesznek semmit valami vallási előírás miatt ingyér, hát az akkor sem az én dolgom, de Talmud hiányában ugye még azt sem tudjuk van-e ilyen előírás).

Az egészet félretéve: természetesen mint bármely könyvnek/kiadványnak ennek is meg lenne az ára. Persze könyvtárban is ott lenne a helye (ami nyilván jóval olcsóbb mintha megvenném az egészet). És persze kötetenkénti ár mindig alacsonyabb mint az egybe-az-egészet ár.

Ha van "házi projekt", akkor ne hőzöngj, hanem adj linket.

----------

Teszek egy ajánlatot.

Nagyon jó ajánlat, a helyedben megfontolnám.

Nem kell az egész Talmud. Tedd közzé (cenzúrázatlanul!) a Berakoth 1. fejezetét, és a Sanhedrin első 7 fejeztét. A Soncino lábjegyzeteivel (sajna anélkül ma több helyen érthetetlen lenne a szöveg a régiessége miatt, illetve a Soncino öncenzúrái szinte mindig oda vannak besuvasztva).

Ha ezt megteszed - részemről többé nincs vita. Sőt, te leszel az Elsődleges Forrás amíg jobb nem kerül elő (egyelőre ÉN vagyok agyar nyelven).

Fene, még azt is megengedem hogy az első 28 Sanhedrin-fólafordításomat felhasználd hozzá egy-az-egyben, ezzel is lerövidítve a munkád. Az akkor már csak 12+40 fólia. Semmi az egész.

Akarhatnék nevetséges ókori gyógyítási módszereket, prozelita-szertartást, áldozati szertartásokat, röhelyes szombat-előírásokat - de én nem nevetségessé akarom tenni a szóban forgó vallást, hanem a fontos kérdéseket tisztázni. Ha pedig ezekben a részekben nem találunk semmit - az komoly érv lenne a térfeleteken.

Na, jó vagyok, vagy jó vagyok?

2014. jún. 27. 13:38
 36/50 anonim ***** válasza:
54%

"Na, jó vagyok, vagy jó vagyok?"

Egyik sem. Egy felnuvelt uszito vagy.

2014. jún. 27. 15:05
 37/50 anonim ***** válasza:

Úgy van. Harapj csak a békejobba.

Kicsi uszítóm.

Btw, ha szerinted uszítás arra bátorítani hogy elolvassák a Talmudot - azzal igazolod az összes felmerült kétséget/vádat.

2014. jún. 27. 16:03
 38/50 anonim ***** válasza:
Jut eszembe, mivel csak veszekedni akarsz, ment a piros tábla :D
2014. jún. 27. 16:30
 39/50 anonim ***** válasza:

Olvasatomban a vége és az eleje tartozik össze:

"komoly érv lenne a térfeleteken. "

"az ellenkező oldal elméletben megsemmisülne"

Úgylátszik, még mindig nem érted, mint az a ( hál'I-ten nagyon kevés ) többi paranoiás:

NEM A ZSIDÓSÁGNAK VAN MAGYARÁZKODNIVALÓJA a Talmud kapcsán SEM. Nem a meggyilkolt és kiraboltnak kell magyarázkodnia a rablógyikossal szemben.

"Ha van "házi projekt", akkor ne hőzöngj, hanem adj linket. "

Ezt nem is értem. Miért kéne egy házi projektnek link?

"Soncino öncenzúrái"

Ezt a marhaságot másodszor írod. Nincs sem a Socncinoban, sem a Talmudban "öncenzúra", soha nem is volt. Az viszont tény, hogy az Egyház, amíg volt erre hatalma, egyes részeket kitiltott a talmudból, egyszerûen nem engedték úgy kiadni, hogy azok benne legyenek. A Soncinoban ezek má benne vannak, azzal a megjegyzéssel, hogy a régebbi kiadásokban nincsenek az Egyház cenzúrája miatt.

Még1x, ha nem lett volna világos: NEM A ZSIDÓSÁGNAK VAN ÉS SOHA NEM A ZSIDÓSÁGNAK VOLT MAGYARÁZKODNIVALÓJA a Talmud kapcsán SEM.

"prozelita"

Ezt is többedszer írod, fogadok, fogalmad sincs a jelentésérõl.

Együttélõt, betérõt jelent, olyan ember, aki zsidók között él és elfogadja legalább a fõbb törvényeket. Héberül gér. Ha mindent elfogad, betart és ( ha férfi ), körül is metélkedik, akkor betért ( a folyamat alatt gér cedek, igaz idegen ) és a közösség teljes jogú tagja, olyan mint a született zsidók. ( Elmélet: a betérés befejeztével "újászületik". ( Találgathatsz: a betért 30 éves csajt az általad említett szabály alapján csak három év múlva szabad feleségül venni? ) ).

"ajánlat"

Qrvajó! "csak 12+40 fólia.". tudod hány oldal a Soncinoban pl a Sanhedrin 113 fóloja? 510 . Vagyis a 12+40 valójában kb 210.

Minthogy nem vagyok arameusból anyanyelvi szinten ( és ebben van némi nagyarc ), ez nekem legalább egy hónap. Ugyanis nem hasonlítok a luzsénszky nevû csirkefogóra, hogy a Soncinot fordítsam magyarra, mert akármilyen jó az, ilyenkor mégis ki van téve az ember annak, amit Karinthy 'Így írtok ti'-jében a 'Mûfordítás' cím alatt olvashatsz. ( Megvan a MEK-ben. )

Ráadásul az egyetlen igaz+an használható szótár, amit ismerek, a Jastrow, úgy van a neten, hogy minden oldala képfájl, nem lehet belõle copy-pasteolni, csak bepötyögni. Aztán, ha utóbb kiderül h adott esetben pont a másik jelentés kellett volna, kezdhetem elõlrõl.

De nem is ez a legnagyobb probléma, hanem másik kettõ:

1) Ha hiszed, ha nem, pusztán abból, hogy az ember zsidó, még annyira sem lehet megélni, mint abból, hogy valaki magyar. Emiatt a kvetkezõ kb 2 hónapra be vagyok táblázva. Kivált, ha idõnként benézek és akkor ilyeneket találok, akik miatt órákon át kell hülyeségekkel foglalkoznom.

További probléma: Ráshi magyarázatainélkül, a Toszáfot nélkül valójában kutyafüle az egész. Merthogy a Talmudot sem lehet csakúgy, ahhoz is magyarázat kell. Talán a kortársaknak még nem, de az öt-hatszáz évvel késõbb élt Ráshi ( R. Slomo ben Yichok ) és Maimonides szerint akkor már kellett. Ebbõl következik, hogy ma méginkább, néha még az övékhez is, bár Ráshié általában igen világos, könnyen érthetõ. Nem véletlenül tartják máig a legnagyobb Tóra-magyarázónak. ( A Talmud-magyarázat nem külön dolog, mivel a Talmud a Tórát magyarázza. )

Márpedig ezeknek a magyarázatoknak a terjedelme általában minimum annyi, mint a törzsszöveg. ( A Talmud-lap felépítése magyarul a magyar Wikiben: [link] , angolul, az egér egyes részek fölé, buborékban röviden, hogy az mi, rákattintva részletesen: [link] , Itt találod a B. Talmud valamennyi oldalának fénymásolatát: [link] középen a törzsszöveg, körülötte a magyarázatok, jegyzetek. )

2) Ha végre lesz ilyesmire idõm, korábbi saját terveimben a luzsmud kritikája szerpel, vagyis, hogy fel akarom tenni a netre, hogy mondatról mondatra mennyiben baromság illetve gazemberség. Persze, van némi átfedés, mert abban is van az általad kért részekbõl, de azért ez más.

2014. jún. 27. 18:27
 40/50 anonim ***** válasza:

Khm, már elnézést, de

- 33 totális holokauszt

- az egész Föld teljes lakosságának megsemmisítése

- Egyiptom kirablása

- történelemtagadás

szerintem mind-mind magyarázkodásra szorul.

""Soncino öncenzúrái"

Ezt a marhaságot másodszor írod. Nincs sem a Socncinoban, sem a Talmudban "öncenzúra""

Gyermekem, dehogynincs.

Vegyük pl. a zsido.com nyiltakozatát:

Szerintük a Soncino vacak, helyette a Rodkinson-féle kiadást kellene használni. Probléma, hogy a Rodkinson-féle kiadás mindössze a Talmud HARMADÁT tartalmazza.

Vegyük másfelől a Soncino-t, idézzünk belőle:

"CUTHEAN

Used as euphemism for non-Jew: 'Cuthean' (Samaritan) was here substituted by the censor for the original goy (heathen)" - szószedet

" Uncensored text adds: R. Meir called it (the Gospel) 'Awen Gilyon, the falsehood of blank Paper; R. Johanan called it 'Awon Gilyon, the sin of etc. On the whole passage v. Herford, op. cit., pp. 161-171. " - Sabbath 116a, 29-es lábjegyzet

Tehát erősen működik az öncenzúra, a Soncino-ban viszont mindössze a lábjegyzetekbe szorul ki, és nem egyszerűen ki sem nyomtatódik.

--------

A prozelita valóban azt jelenti hogy "betérő". Azaz valaki aki nem volt judaista belép a vallásba és onnantól az. A judaisták előszeretettel tagadják hogy bárki tag lehet, és legendákat szőnek holmi "vérségi kapcsolat"-ról, és nevezik "nép"-nek magukat, csakhogy temrészetesen nem azk, hanem pusztán egy vallás a sok közül.

A fordításról: nem kell tudni arameusul. Köszi szépen, lehet fordítani ANGOLból. Az egyetlen forrásunk ugyanis amit mind judaista, mind szemita, mind antiszemita források elismernek, aza Soncino-kiadás, az pedig angol nyelvű.

Továbbá: Rashi egy senki. Nem érdekel senkit. A Talmud ezt mondja arról mi fontos:

"Ha valaki az Írással foglalkozik, az valami, de nem különös dolog; ha a Misnahval, ez valami és meg is kapja érte az ember a jutalmát; ha azonban a Ghemarával foglalkozik, ennél nincsen jelentékenyebb dolog." (Baba mezia 33 b.)

Sehol nem említ egy vézna kis Rashit. Vagy Tosephotot.

Pusztán terelni próbálsz, ami HAZUGSÁG.

----------

Megjegyzés: Luszi-apó "művéről" nem tudsz úgy megfelelő rálátást adni, hogy nem fordítasz le többször annyit mint én ajánlottam. Ugyanis ahhoz hogy biztosak legyünk benne, a szövegkörnyezetet ismerjük az adott mondathoz, minimum az egész fejezetet le kell fordítani amiben szerepel, bár persze jobb az egész könyvet, hogy lássuk a vonatkozó logikát (mert a talmud korabeli észjárás messze nem ugyanolyan mint a mai).

2014. jún. 27. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!