Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az alábbi cikk nálam kiverte...

Az alábbi cikk nálam kiverte a biztosítékot. Ti mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés

[link]

Igazából az bosszant, hogy aki vallásos nevelést kapott, az tudja, melyik ünnep miről szól. Aki meg nem így nevelkedett, az ne kritizálja már...

Ráadásul akkor tért volna ki arra, hogy a magyarban pl. mi vagy ki is az a Boldogasszony.

De nem, a cikk írója csak fikázni tud, magába nézni - vagy utánanézni dolgoknak viszont nem...

Engem ez felháborít.

Ilyen erővel a hanukán is poénkodhatna, mert ha nem tudja mi az, akkor az is fura hangzatú valami.

2013. aug. 15. 11:55
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Egyébként csodálom, hogy a karácsony nem került fel a tisztelt cikk írójának listájára, elvégre annak az elnevezéséből sem derül ki, hogy Krisztus születése...
2013. aug. 15. 11:59
 2/21 anonim ***** válasza:
A karácsony angolul Christmas, így tényleg kiderül belőle a lényege...
2013. aug. 15. 12:04
 3/21 anonim ***** válasza:
29%
Én semmi felháborítót nem találtam a cikkben. Nem magukat az "ünnepeket" kritizálja, hanem azok nevét, eredetét. És ezzel semmi baj nincs.
2013. aug. 15. 12:16
 4/21 anonim ***** válasza:
82%

Figyelj, mit vársz, ez egy bulvár-szemét oldal, a cikk írójáról ott minden kiderül, hogy "Végül pedig ismerjük el, hogy a pészachnak is elég hülye neve van magyarul." - és itt a Húsvétra gondol.

Nem érdemes ezen bosszankodni, ez csak egy liba, akitől fél órája rendeltek egy cikket, és tizenöt perc alatt ezt sikerült összehozni.

2013. aug. 15. 12:16
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
pff... és még kommentelni se lehet oda...
2013. aug. 15. 12:17
 6/21 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem cseréld a biztositékot nagyobb terhelhetöségüre! Ha ez kiverte nálad, akkor elég sokat szaladgálhatsz biztositék nélkül, mert minden aproság ugyis kiveri.
2013. aug. 15. 12:27
 7/21 anonim ***** válasza:
0%
Engem nem zavar.
2013. aug. 15. 12:43
 8/21 anonim ***** válasza:
50%
A cikk írója egy idióta ez látszik a stílusából, ráadásul (bár ez nem meglepő) még arra sem képes, hogy helyesen írjon! Annyira lehet érezni, hogy nincs jobb dolga, nincs semmi cikk és akkor felcsapja a naptárat, jééé ma Nagyboldogasszony ünnepe van, na akkor erről írok, mert amúgy nincsenek ötleteim, de kell a cikk! Totálisan ezt éreztem rajta. Egyébként meg a wikipédiát adja meg forrásnak...pfff. Aki arra is lusta, hogy rákeressen egy hivatalos oldalon, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt! Egyébként, felőlem azt írogat amit akar, mert ő meg azok közé a hülyék közé tartozik, akik minden évben azon rágódnak, hogy jajj mit vegyek karácsonyra, a szeretet ünnepére (hozzáteszem, hogy nem az!), vagy nincs párom Bálint-napon jajj mi lesz most! (hozzáteszem, egy hülyeség az az "ünnep") Egyszerűen értem én, hogy nem hívő, nem is kell, hogy az legyen, de akkor ne piszkálja más vallását. Egyébként zsidó ünnepet nem merne piszkálni, mert a MAZSIHISZ ott helyben kirúgatná!
2013. aug. 15. 13:04
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat azoknak, akik elolvasták a kérdést, a cikket, majd gondolkodtak, és úgy válaszoltak!

Természetesen a többieknek is köszönöm a közreműködést (de halkan megjegyezném, hogy nem muszáj minden kérdéshez választ írni, csak azért, hogy írjunk valamit...)

2013. aug. 15. 13:12
 10/21 zabmester ***** válasza:
100%

A cikknek szerintem csak a címe gáz. A többivel nincs bajom. Lehet, hogy aki amolyan echte vallásos nevelést kapott, az keni vágja ezeket, főleg, ha az illető katolikus, de mi van a többi kereszténnyel, illetve azokkal, akiknél azért a vallás nem kimondottan központi téma? Itt ugyanis arról van szó, hogy ezeknek az ünnepeknek a MAGYAR NEVE nem igazán adja vissza, hogy mi ünnepelnivaló van akkor. És ez sajnos nem csak a vallásos dolgokra igaz, sok dolognak a magyar neve elég bénácskára sikerült, eltorzult, másra vonatkozik, mint a többi nyelvben.

"Ilyen erővel a hanukán is poénkodhatna, mert ha nem tudja mi az, akkor az is fura hangzatú valami."

Persze, magyarul fura hangzatú, de nem is magyar szó. Megtartotta többé-kevésbé az eredeti alakját, így a világ minden nyelvén hasonlóan mondják.

De én speciel eddig a cikkig abban a hitben éltem, hogy a Gyümölcsoltó Boldogasszonynak ténylegesen a gyümölcsoltáshoz van köze, azért hívják így. Nyilván azért, mert soha életemben nem voltam katolikus, így oké, semmi közöm hozzá, de ettől még érdekesnek tartom, hogy ilyen magyar nevet kapott ez az ünnep.

2013. aug. 15. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!