Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az alábbi cikk nálam kiverte...

Az alábbi cikk nálam kiverte a biztosítékot. Ti mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés

[link]

Igazából az bosszant, hogy aki vallásos nevelést kapott, az tudja, melyik ünnep miről szól. Aki meg nem így nevelkedett, az ne kritizálja már...

Ráadásul akkor tért volna ki arra, hogy a magyarban pl. mi vagy ki is az a Boldogasszony.

De nem, a cikk írója csak fikázni tud, magába nézni - vagy utánanézni dolgoknak viszont nem...

Engem ez felháborít.

Ilyen erővel a hanukán is poénkodhatna, mert ha nem tudja mi az, akkor az is fura hangzatú valami.

2013. aug. 15. 11:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%

Nem túl lényegbevágó a cikk, de lényegében igazat ír, bár kétségtelenül nem tiszteletteljes. Szerintem nem sérti a vallást, csak a megközelítés nem túl szerencsés és nem is igazán érdekes. Néhány felületes információ, semmi egyéb, nem értem, miért tulajdonítasz ekkora jelentőséget neki.

A "hülye név" helyett írhatna mást, nem találó, szerencsétlen, stb... és akkor elmenne.

2013. aug. 15. 13:17
 12/21 anonim ***** válasza:
29%
Ezek szerint csak azok olvasták el a kérdést és a cikket, akik veled egyetértenek, a többiek pedig feleslegesen válaszoltak. Miért véleményeket kérsz, ha csak visszaigazolást vársz a saját véleményedről?
2013. aug. 15. 13:40
 13/21 Antimod ***** válasza:
100%

"pff... és még kommentelni se lehet oda..."

A szólásszabadság jegyében elolvashatod a cikkíró véleményét.

Tetszik ez a "modern demokrácia". Annyira szájzárazták magukat, hogy még fórumot sem mernek üzemeltetni. Ez már tényleg a legalja.

2013. aug. 15. 15:33
 14/21 zabmester ***** válasza:
Azért a Díványon a cikkek többségéhez nem lehet hozzászólást írni. Mint ahogy az Indexen sem lehet. Nem kötelessége minden híroldalnak (és aloldalainak) kommentelési lehetőséget biztosítania, viszont bármilyen más oldalon, ami erre módot ad, szabad beszélgetni a különböző helyeken megjelenő tartalmakról (mint pl. itt is). Nem hiszem, hogy ez sértené bárkinek is a szólásszabadságát, csak persze érthető módon vannak, akiket zavar, hogy nem tudnak egy kellemeset anyázni valami nekik nemtetsző cikk alatt. De attól szép az internet, hogy bármilyen vélemény meg tud rajta jelenni. A kérdező is, meg a többi válaszoló is leírhatja, hogy tetszik-e neki ez vagy sem, akár itt, akár saját oldalt létrehozva, sőt, akár a Dívány szerkesztőinek is eljuttathatja a véleményét bárki.
2013. aug. 15. 16:18
 15/21 zabmester ***** válasza:
Ja, és mellesleg az Indexnek VAN fóruma (és a Dívány is hozzájuk tartozik), úgyhogy nem értem, mi az, hogy nem mernek fórumot üzemeltetni. Ne keverjük a szezont a fazonnal, fórum van, kommentelési lehetőség a cikkek alatt (általában) nincs.
2013. aug. 15. 16:20
 16/21 Antimod ***** válasza:

"Azért a Díványon a cikkek többségéhez nem lehet hozzászólást írni. Mint ahogy az Indexen sem lehet. Nem kötelessége minden híroldalnak (és aloldalainak) kommentelési lehetőséget biztosítania"

Ez így igaz, viszont megfigyeltem, hogy rengeteg "kényesebb" témájú cikktől megvonják a kommentelési lehetőséget általában az internetes médiában. Lehet, hogy nem az Index.hu, hanem más, magukat liberálisnak tartó hírorgánumok. Ezért fogalmaztam többes számban.

2013. aug. 15. 16:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Antimod, szerintem jól is teszik. 100 hozzászólásból 70 anyázás, 20 egyetértés, 10 meg esetleg egy kicsit értelmesebb vélemény-kifejtés, akár egyetért a cikkel, akár nem. És ez megfigyelhető mindenhol. Lehet, hogy sokat is mondtam azzal a 10-zel...
2013. aug. 15. 16:38
 18/21 Antimod ***** válasza:

"Antimod, szerintem jól is teszik. 100 hozzászólásból 70 anyázás, 20 egyetértés, 10 meg esetleg egy kicsit értelmesebb vélemény-kifejtés"

Pedig ez a szólásszabadság. Ha írok egy ellentmondásos vagy vitaindító (mindenesetre érzelmeket felkavaró) cikket, akkor várhatóan elég széles körű lesz a reakciók jellege.

Ami trágár, azt törölni kell, de szerintem semmi gond nincs az akár heves vélemények ütközéséből sem. Úgyis mindenki saját magát minősíti az írásaival, és amúgy sem a dedóban vagyunk.

2013. aug. 15. 16:46
 19/21 anonim ***** válasza:
Én írtam neki levelet, annyira felidegesített a tudatlansága..
2013. aug. 16. 10:42
 20/21 anonim ***** válasza:
50%
Mint ateista mondom azt, hogy ez a cikk hülyeség, és azt is, hogy ez a felháborodás se jobb nála...
2013. aug. 17. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!