A Noé bárkáját elhagyó állatok természetüknek megfelelően miért nem falták fel egymást?
Mennyire hihető az, hogy a bárka rámpáján éppen sétál le a gepárd és az antilop és az antilop megszólal:
-Kedves gepárd, még nem ér megenni, mert akkor kihalunk és akkor te is csak egyszer vacsoráztál. Légyszíves várd meg, amíg megszaporodunk annyira, hogy kedvedre válogathatsz közülünk, feltéve, ha utolérsz. Lécci, lécci, ne egyél meg...
- Csak tudod kedves antilop, az a baj, hogy éhes vagyok, de rohadtul...
Szerintetek mi a történet folytatása? A kérdéshez méltó, hasonló " komolyságú " válaszokat kérek...
Én erre nem tudok válaszolni tisztelt filoszmen, de meghallgatnám a te verziódat, hogy miért írtak le ilyet az emberek. Nem gondolod, hogy olyan buták voltak, hogy ezt ne gondolták volna végig.
Ez a egyik. A másik pedig hogy Noé honnan tudta, hogy mi tiszta vagy tisztátalan állat, amikor Mózes előtt élt?
Szia Filoszmen Barátom :)
Tetszik a "mese" elmehetnél meseírónak, szerintem jó sokat kereshetnél vele...
De komolyan mondom tényleg tetszik.
Mi a történet folytatása?
szerintem:
A Bibliában az van írva, hogy amikor Isten megteremtette az állatokat azok nem ették meg egymást, mert telve volt a föld Isten ismeretével. Így nem ártottak az élőlények egymásnak.
Persze Én úgy tudom, hogy Noé idejében is egy darabig békében éltek az élőlények egymással az özönvíz után,
aztán fokozatosan harapóztak el újra az ellenséges érzületek és lettek a szabadon élő állatok is vadak a körülmények miatt.
Azért kíváncsi lennék Te hogyan fejeznéd be a mesét komolyan.
Katy weaver
Talán még annyit ehhez, hogy addig amíg a bárkában voltak sem ették meg egymást és nem volt "háborúság az állatok között, mindenkinek be volt gyűjtve az élelem, és ezek növények voltak. Ez abból is kitűnik, hogy Noénak utána engedte meg némely állat elfogyasztását, De addig nem volt ilyen.
K.W.
Sceptic! A válaszodon, ahogy mondani szokták, besírtam.
Kedves Katy! Érdekes az a szélsőséges naivitás, ahogy értelmezed az ordító képtelenséget. Tehát először nézték egymást, hiszen jóllaktak Istennel, ha vele voltak eltelve, gondolom a birkáknak volta legjobban tele a pocijuk, aztán ahogy burjánzott a növényzet, néhány évtized elteltével a legelést felváltotta a fakéreg evés, és mikor már nagyon elburjánzott minden és nagyon bedurvult a növényzet, az oroszlán tévedésből átharapta egy ártatlan zebra nyakát. Ez annyira jólesett neki, hogy innentől már nem volt megállás, gyorsan rájött, hogy ő mégiscsak ragadozó és nem kérődző. Még szerencse, hogy az Istenhit mindezeket tényszerűen alá is támasztja.
Katy, és ezt Te tényleg komolyan elhiszed? Hogy a tigris, az oroszlán, a gepárd, a farkas, és az összes többi ragadozó állat felszállt szépen a bárkára, és 40 napig füvet zabált? Szegények úgy lesoványodtak volna mire partra szállnak, hogy önerejükből lemászni is képtelenek lettek volna a hajóról... És szerinted hova a retekbe rakták volna Noéék azt a tengernyi füvet, ami az állatoknak kellett útközben? Az elefánt magában felzabál egy nap 100-150 kilónyi füvet. Ha csak a jelenleg élő 5 féle elefánttal számolunk, az legalább egy tonna fű egy nap alatt. 40 nap alatt az 40 tonna fű! És ez még csak az elefántok. Van fogalmad róla, mennyi az a 40 tonnányi fű? 40 napnyi eső közben úgy berohadt volna az egész, hogy simán kigyullad és leégett volna az egész bárka.
Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy felnőtt emberek hogyan hihetik el szó szerint ezeket a nevetséges meséket...
Kedves Sceptic Barátom.
Nem csak hogy elhiszem hanem tudom, hogy nem volt másként.
s a megígért királyságban sem lesz még az állatok között sem vérengzés.
az hogy valami most nem úgy működik ahogy a Teremtő akarta, az az ember kudarca, nem Istené.
a teremtéskor sem ettek mást, ha elolvasod az állatoknak a növényzet volt kiadva táplálékul, ahogy az embernek is.
(1Mózes 1:29, 30) 29 Majd ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden maghozó növényt az egész föld színén, és minden fát, melyen magot rejtő gyümölcs van, hogy legyen nektek eledelül. 30 És a föld valamennyi vadállatának, az egek valamennyi repdeső teremtményének és minden léleknek, amely a földön mozog, s amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt.” És ez így is lett.
Persze nem kötelező elhinni, De ez így volt ahogy írva van.
Katy Weaver
Például második századi írók, mint Jusztin Mártír és Ireneus felismerte, hogy ezek a szavak találóan írják le, miként idézhet elő Isten igazsága személyiségbeli változásokat, „különböző nemzetiségű és különféle szokású vad embereknél, akik eljutnak a hitre és miután hisznek, összhangban cselekszenek azzal, ami igazságos”.
De ugyanakkor úgy érvelt, hogy a millennium alatt ezek az emberekben bekövetkező változások — az, hogy rosszindulatúból békeszeretővé lesznek — logikus módon kihat az állati teremtményekre is. Ezt írta:
„Amikor a teremtett rend megújul, az állatok feltétlenül alá lesznek rendelve az embernek, és akkor visszatérnek ahhoz a táplálékhoz, a föld gyümölcséhez, melyet Isten kezdetben adott nekik, amikor még alá voltak rendelve Ádámnak és engedelmeskedtek neki.”
Más bibliaírók szintén rámutattak Éden kertjére mint a termékeny és áldott állapotok példájára, amilyen állapotok közepette az emberek szeretnének élni.
(Hóseás 2:18) 18 És szövetséget kötök javukra azon a napon a mező vadjaival, az ég repdeső teremtményeivel és a föld csúszó-mászó állataival; kiirtom az íjat, a kardot és a háborút az országból, és megadom nekik, hogy biztonságban feküdjenek le.
Mialatt Ádám és Éva abban az élvezetes kertben éltek, vajon félniük kellett a vadállatoktól? Megzavarták-e békéjüket az egymást prédára éhesen űző állatok?
Nem, mert akkor az le lenne leírva, e helyett az említett vers szerint növényeket ettek az állatok.
Bizony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!