Vannak még olyan keresztények, akik nem csak papíron azok, de a tisztasági erényeknek megfelelően is élnek?
"tisztasági erényeknek"
Ez alatt mit értesz pontosan?
Törekszünk rá, bár tökéletesek nem vagyunk:
www.jezuskrisztusegyhaza.hu
A magas erkölcsi követelmények magunkkal szemben, az erény és az erkölcsi tisztaság része keresztelkedési és templomi szövetségeinknek. A szövetség mindennapi életünket határozza meg elsősorban, hiszen Krisztus nevét vettük magunkra és Őt követjük.
"Ez alatt mit értesz pontosan?"
Azt értem ez alatt, amit az összes keresztény egyház elvár a híveitől: házasságon előtti és házasságon kívüli bármiféle szexuális kapcsolat tilalma, az önkielégítést is beleértve.
Ezek a vallási szabályok a mai napig is kötelező érvényben vannak a híveknek, mégis azt látom, hogy alig tartja meg őket valaki....legalábbis a környezetemben nem....
Kedves Levente!
Na épp ez a bajom. Én katolikus vagyok, de a saját felekezetemben nem látok senkit sem, aki így élne, míg más felekezeteknél azért gyakoribbak az ilyen emberek! Viszont protestáns nem akarok ez miatt lenni, közösség nélkül mégis nehéz ezt gyakorolni....
Nekem eddig sikerült be tartanom azokat amiket felsoroltál. Ezt nem nagyképűségből mondom, mert azt hiszem mondanom sem kell, másban nem vagyok ennyire tökéletes. Amúgy jól mondják az előttem lévők, abszolút bűntelen senki nem tud lenni, csak törekedhet rá. De ha elfogadsz egy tanácsot (meg persze ha érint) akkor ne csak ezekre törődj, mert a világon nem csak szexuális irányultságú kísértés van.
Én azért nem hinném, hogy az önkielégítés bűn lenne, de azért nem ajánlom senkinek, és nem is csinálom. Arról nem beszélve, hogy a házasság előtti tisztaságot nem is követeli meg minden egyház. Szerintem is bűn, de vannak olyanok akik szerint nem az.
A katolikus egyház szerint bűn. Én is katolikus vagyok, és ha annak ellenére vallom magam katolikusnak, hogy teszek a törvényeire, akkor minimum farizeus vagyok...Nekem ez böki a lelkiismeretem, sajnálom, akinek nem....
A Szentírásban is benne áll több helyütt, hogy elítélendő.
A protestáns egyházak szerint is bűn.
Az nem megoldás, hogy azért kövessek egy felekezetet, mert kevesebb a szabálya és kényelmesebb....
Nemrég volt katolikus egyházon belül ez az imaest: [link]
Évek óta megrendezik, és egyre több helyen. Tanúságtevők is vannak ezeken az alkalmakon, akik a témáról beszélnek. Mivel tanúságtevők, nemcsak beszélnek, hanem azt mondják el, ahogyan ők élnek.
én voltam rajta, és én is ilyen vagyok. Mondjuk szerzetesnek készülök, de ha házasságra készülnék, akkor is igyekeznék. Sok ismerősöm van, aki törekszik rá, sokaknak sikerül is - Isten segítségével. Szóval nem lehetetlen, hajrá!
Ja, és itt van valami, aminek az olvasását nagyon nehezen tudom abbahagyni, szintén hús-vér emberek fejtik ki a témakörrel kapcsolatos dolgaikat: [link]
Katolikus körökben sok igazán elkötelezett emberrel lehet találkozni, de mivel még mindig népegyház, ezért arányaiban kevesebbel, mint mondjuk egy kisegyházban. Ami nem baj feltétlen, hanem lehetőség a megtérésre belülről is, azoknak, akik élhetnének Isten kegyelmeivel, mert benne fürdenek, csak még nem vették észre.
T.Kérdező!
Természetesen vannak ilyen keresztények. Bár mindannyian tökéletlenek vagyunk, igyekezünk betartani a követelményeket. A világ emiatt "elmaradottaknak, agymosottaknak" tart minket. De Isten törvényei örökérvényüek, azok nem változnak. Napjainkban ugyan olyen érvényesek mint a multban.
Mindannyian vétkezünk akarva-akaratlan. A különbség az, hogy ha vétünk, azonnal megbánjuk, bocsánatát kérjük Istennek, és tartózkodunk attól, hogy ujból elkövessük azt a bünt. Ezért kellett Jézusnak megválani minket a büntől, mivel magunk ebben a világban nem tudunk tökéletességre jutni.
Isten az Ő szervezetét tisztán tartja. Ha valaki elkövet valami helytelent, de nem bánja meg szivében, akkor előbb-utóbb fény derül a tettére. Ilyen esetben az ilyen személyt ki kell közösiteni. Mert a cselekedetei nem hozhatnak szégyent Isten nevére. Biztosan hallottál már olyan megszólalást: "Kereszténynek mondja magát, de semmivel nem különb nálunk". Tehát nem mindenki keresztény aki annak mondja magát. A kereszténység az egy életut, amikor az életünkben gyökeres változásokat teszünk az irányban, hogy megfeleljünk Isten követelményeinek. És ez nem könnyü, de Isten segitségével lehetséges. A fiatalok is akik tiszta szivvel követik ezt az utat, betartják az erkölcsi irányadó mértékeket. Isten soha nem követel olyant tőlünk, amit ne lehetne megtartani. Tehát ma is milliók vannak, akik erőfeszitéseket tesznek annak érdekében, hogy tényleg "keresztényi" életet éljenek. Ha kérdésed lenne, szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!